Thijs Zonneveld: ‘VI was leuk, maar nu niet meer’

AD-sportjournalist Thijs Zonneveld vond Veronica Inside een leuk programma, maar nu niet meer. De talkshow heeft te vaak grenzen overschreden. Dat geeft hij aan in gesprek met de Viva. Waar de mannen van VI al sinds jaar en dag met de botte bijl om zich heen slaan, is de wereld om hen heen wel sterk veranderd. Die is namelijk veel politiek correcter geworden, kennelijk net als Thijs. Hij vond de populaire talkshow ooit leuk om naar te kijken, maar is nu al lang geen fan meer.

Voor Thijs geen VI meer. “Ik vind de basis waar zij vandaan komen – laagdrempelig over voetbal praten – hartstikke leuk. Maar ze zijn de afgelopen jaren te vaak over de grens gegaan met de dingen die ze hebben gezegd over homo’s, transgenders en Marokkaanse spelers, terwijl ze juist een voorbeeldfunctie hebben.

En als hij moet kiezen tussen Johan Derksen en René van der Gijp? “Ik kies dan Van der Gijp, want Derksen is nóg erger in zijn uitspraken.”

Zo’n grote die-hard-fan van voetbal als deze twee heren is hij niet. Liever kijkt hij naar de Tour. “Ik ben een ontzettende voetbalfan, ermee opgegroeid, ik heb zelf altijd gevoetbald en een seizoenkaart bij Ajax gehad. Maar ik mis toch liever het EK, de Tour is zo veel groter en belangrijker!

Thijs is getrouwd met PowNed-bekendheid Jojanneke van den Berge. Nooit meer wielrennen of nooit meer seks? “Dan schrap ik het wielrennen, zó belangrijk vind ik het nu ook weer niet, haha.”

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen