Gerard Joling praatte over terugkeer naar SBS 6

Gerard Joling heeft in 2018 inderdaad gepraat over een terugkeer naar SBS 6, zoals oud-collega Gordon eerder beweerde. Hij heeft echter nooit gezegd dat hij zou gaan tekenen. Dat zegt de presentator vandaag in De Telegraaf. Gordon stelt dat het plan was dat niet alleen hij, maar ook Gerard aan de slag zou gaan bij SBS 6, zodat ze daar hun programma konden voortzetten. Achter zijn rug om onderhandelde hij echter een betere deal uit met RTL 4, brieste Gordon boos in de media.

Gerard bevestigt nu dat hij inderdaad heeft gepraat met SBS 6. “Bij zowel RTL als SBS deed ik jaren losse dingen. Er zijn wel gesprekken geweest met Talpa, maar het is nooit gezegd dat ik zeker naar die zender zou gaan.

Waar Gordon in januari 2019 aan de slag ging bij SBS 6, tekende Gerard in maart 2019 voor twee jaar bij RTL. Daarmee was het vervolg op hun gezamenlijke programma definitief van de baan.

De game changer was volgens Gerard zijn optreden bij DWDD, waar hij zich lyrisch uitsprak over de tv-show The Masked Singer. “Niet veel later belde Peter van der Vorst en kon ik The Masked Singer doen, het derde seizoen van The Voice Senior en meer eigen programma’s zoals Joling en de Buitenlanders.

Oftewel: een offer you can’t refuse, aldus Gerard. “Zo is dat gegaan, niet meer en niet minder.”

Gerard stond van 2007 tot en met 2012 exclusief onder contract bij SBS 6. Hij is de best betaalde ster ooit geweest van de zender met een salaris van 1,5 miljoen euro per jaar. De zanger vertrok met onmin bij de zender, omdat John de Mol zijn salaris wilde korten tot 500.000 euro per jaar.

Lees ook:
Gerard Joling: ‘Ik ben best betaalde SBS 6-ster ooit’ (januari 2019)
Gordon vindt Gerard rat: ‘Hij heeft SBS keihard gebruikt’ (30 april)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen