Gordon vindt Gerard rat: ‘Hij heeft SBS keihard gebruikt’

Gordon vindt dat Gerard Joling een ‘vuile rat’ is. Ze zouden in januari 2019 samen de overstap maken naar SBS 6, maar Geer onderhandelde achter zijn rug om een betere deal uit met RTL 4. Dat zegt de presentator in de Nieuwe Revu. De overstap van Gordon werd in juli 2018 bekend en sindsdien hebben ze geen contact meer. “Op dit moment hebben we geen enkele verhouding en dat wil ik graag zo houden. Ik ben de afgelopen twee jaar ontzettend teleurgesteld in hem geweest.”

Gordon voelt zich in de steek gelaten door Gerard. “Hij wilde net als ik ook bij SBS tekenen, zodat wij door konden gaan met ons programma. Achter ieders rug om is hij met de aanbieding van SBS gaan onderhandelen bij RTL; dan ben je gewoon een rat.”

‘Die man’ is volgens Gordon veel te veel gedreven door geld. “En al die optredens, dat ik denk: mán, waar haal je de energie nog vandaan met je 30 miljoen op je rekening? Hou een keer je smoel.”

Het is iemand die geen liefde kent, zegt Gordon. “Ik ken liefde, ik gun het hem ook zo. Maar hij weet niet eens wat het is om iemand liefdevol om zich heen te hebben. Eigenlijk heb ik ontzettend medelijden met hem.”

Helemaal in deze coronatijd, vervolgt hij. “Er is niks ergers dat je Gerard kunt aandoen dan hem thuis op te sluiten en hem geen aandacht te geven. Dat is zijn grootste straf.”

Het doet Gordon vooral zeer dat Gerard zijn recente opname in een afkickkliniek heeft omschreven als een publiciteitsstunt. “Dat typeert hem als mens. Want als je jarenlang met iemand televisie maakt en je kent iemand van heel dichtbij, dan zeg je dat soort dingen niet. Hij heeft mij geraakt en gekwetst.

Tot slot laat hij weten dat Geer een alcoholprobleem heeft. “Op menig redactie circuleren filmpjes van hem die dat onderstrepen.”

Maar hij is jarig, dus laat ik ook iets aardigs zeggen. Ik heb altijd vreselijk met hem gelachen en ik mis hem ook nog. Af en toe. Gewoon voor de gezelligheid kun je hem er prima bij hebben, want in de kern is het best een goede gast.”

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Gerard Joling wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen