Gerard Joling: ‘Ik ben best betaalde SBS 6-ster ooit’

Geplaatst op Sat 12 Jan 2019 om 14:00

Gerard Joling is de best betaalde SBS 6-ster ooit. Zijn recordsalaris is nooit meer overtroffen. Dat vertelde de entertainer vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek. Joling stond van 2007 tot en met 2012 exclusief onder contract bij SBS 6, waar hij hitshows als Holland’s Got Talent, Sterren Dansen op het IJs en Hole in the Wall presenteerde. Hij kreeg er anderhalf miljoen euro per jaar voor, maar de nieuwe eigenaar John de Mol probeerde daar eind 2011 korte metten mee te maken.

De Mol vond dat Joling veel te weinig voor de zender deed om zo’n topsalaris te verdienen en stelde voor om het contract open te breken en te verlengen voor 500.000 euro per jaar, waardoor hij een miljoen euro zou moeten inleveren.

Het leidde tot een maanden durend conflict tussen Joling en SBS. “Het is niet niks als je na diverse successen ineens leest dat men vindt dat je een deel van je salaris moet terugbetalen omdat je te weinig gedaan zou hebben, terwijl er gewoon geen programma aangeboden werd“, klaagde Joling. “Vijf ton per jaar is ook heel veel geld, maar daar zijn wij in elk geval niet uitgekomen.

Hij besloot niet te buigen voor de grote John de Mol. “Van mij part neemt de koning van Sion de boel over, maar ik ga gewoon mijn contract uitdienen zoals het staat.

Na het verlopen van zijn contract besloot Joling niet bij te tekenen. “Het was een fantastisch contract met een gigantisch salaris. Dat doen ze vast niet nog een keer. Nou, dan ga ik liever op losse basis werken, afhankelijk van het project.

Jinek

Joling kwam er vrijdagavond op terug bij Jinek, waar hij gevraagd werd of hij in zijn duoschap met Gordon inderdaad meer verdiende, zoals Goor donderdag beweerde in De Wereld Draait Door. “Ik denk het wel dat het zo is. Gordon heeft altijd een vast contract gehad bij RTL en ik was een freelancer, dus ik word dan ingehuurd.”

Freelancen levert meer op, aldus Joling. “Dan zeg ik: ‘Ik wil dat programma wel doen, maar dan wil ik dit ervoor hebben.’ Waarschijnlijk heeft hij nu met zijn onderhandelingen met John gehoord wat ik daarvoor gekregen heb, dus dat moet vreselijk voor hem zijn. Ha ha. Gordon heeft ook gezegd dat mijn botoxkliniek betaald moet worden, maar dat is toch altijd beter dan een afkickkliniek. Ik lig hier niet zo wakker van hoor en ik vind het ook wel een soort van lollig.

Wie bezorgt hem al die miljoenendeals? “Ik moet eerlijk zeggen dat mijn lieve vriend en manager Wino dat fantastisch gedaan heeft. We hebben fantastische contracten gehad, ook in de periode bij SBS 6. Ik denk dat dat hem nog steeds steekt. Ik kan gewoon zeggen dat ik de best betaalde bandartiest van Nederland ben, maar ik ben ook een jaar of vijf de best betaalde presentator geweest van SBS. Daar is nooit meer iemand overheen gekomen. Ik heb het niet over bedragen, want dat vind ik helemaal niet netjes, maar dat steekt denk ik ergens ofzo.”

Foto: SBS
56 Reacties op “Gerard Joling: ‘Ik ben best betaalde SBS 6-ster ooit’”


 1. Peter

  Nou dan hebben Gerard en zijn manager dat uitstekend onderhandeld. Niks mis mee.

 2. Wim

  Grootste Gladde Geldwolf van Nederland.

 3. Stip

  Goed geregeld. Wel beetje treurig om hier zo mee te koop te lopen.

 4. Pakalu Papito

  ‘Ster’ en sbs in 1 zin…..

  Ehm okee……

  :D

 5. Bep

  Bij Gerard gaat het altijd over geld, nog niet genoeg?Ga er eens wat mee doen ,bv huisjes bouwen voor tsunami-slachtoffers ofzo. Dat geeft naast de de best betaalde SBS ster ook heel veel voldoening.Curacao gaat ook vervelen, ga eens op Sulawesi kijken.Ideetje?

 6. Curryworst

  Joling is dus 5 jaar lang de best betaalde presentator geweest van SBS6 maar vind het niet chique om het over bedragen te hebben.
  Waarom zegt hij dan eerder dat hij van 2007 tot en met 2012 anderhalf miljoen per jaar verdiende?

 7. zorro

  Hij vergeet er bij te zeggen dat hij ook in de top 5 van de meest irritante (sterren ) is.

 8. Kris

  Hij heeft kip noch kuiken, niet eens een vent, weet die vent niet dat Geld niet Gelukkig maakt?

 9. Kris

  Irritant ventje…..

 10. Bart

  Je moet er toch niet aan denken dat je een ‘man’ half wijf als Gerard Joling in je bed krijgt? Je hele kussensloop bruin van die bruine make-up rommel en haarverdikker. Zo eng deze man. Triest figuur vind ik het.

 11. Jeann

  Ehmm @Bart… Wat heeft het (terecht of onterecht) pochen over geld verdienen te maken met of je GJ graag of niet naast je in bed wil hebben? Beetje homofoob ofzo, jongen?

 12. Hertje

  Gerard is geen man hij is meer een vrouw. Bart heeft gelijk en dat staat los van homofoob zijn.

 13. LLRV

  MC, zou nog een dag wachten met meer “nieuws” uit Jinek van gisteren. Dan hebben jullie ook zondag en maandag nog “nieuws”. Morgen nog iets over Angela de Jong van vrijdagavond? Of Aboutaleb?

 14. Peanut

  Ik moet altijd wel lachen om Gerard. Je kan hem uitlachen of irritant vinden. Of denken dat hij zielig is omdat hij zonder partner leeft… hij kan zichzelf vreselijk promoten, maar ook relativeren. Ja, een vals randje. Maar tien keer oprechter dan die verschrikkelijke Gordon.

 15. Mijn mening.

  Hee Gerard, hoe denk je dat dit bij mensen voelt die hun rekeningen amper of niet kunnen betalen??
  Niet zo netjes van je ,vind ik.

  Hou me ten goede, ik ben een heel tevreden en gelukkig mens, die alles nog wel kan betalen, dus geen onzin reacties van jaloers enz…want jaloers dat ben ik op niemand.

 16. Jeann

  @Hertje, dan nóg is @Bart’s en jouw opmerking/reactie totaal niet relevant voor waar het in dit stukje omgaat: dat Joling terecht of onterecht (vindt dat hij) de best betaalde SBS’er is geweest.

 17. Fred

  En maar roepen wat hebben die oudjes het slecht, kom vrijwiligers werk doen bij de oudjes……En zelf je zakken vullen..Vrijwillig jij ..haha Links lullen en rechts je zakken vullen. Verschrikkelijk irritant mannetje. Zijn moeder moet zich kapot schamen!

 18. MM

  Gerard bedoeld ik heb de best betaalde ster

 19. Job de echte

  Goed gedaan door Gerard. Onbegrijpelijk van SBS….
  Wel hilarisch dat geer en goor zogenaamd voor de ouderen opkomen. Dat doe ik ook heel graag, voor een ton of 5…

 20. Tiet

  Hoe bedoelen jullie goed gedaan? Goed gedaan met onze belastingcenten?
  Goed gedaan in vergelijking met jullie schaapachtige leventjes?
  Deze man heeft man/vrouw noch kind, geen gezin om zn miljoenen mee te delen, een sponsor van het kwade is het.
  Er zijn twee soorten mensen; zij die hun geld aan god geven en zij die het geven aan de duivel. Waar begint het, waar eindigt het. Dit land moet zich schamen van alle kanten. Niks tegen het feit dat hij homo is, velen zouden er beter mee om gaan als hij. Maar in deze realiteit winnen de eerste verliezers altijd ten koste van de echte winnaars

 21. pip

  Zolang hij met Gordon het bed in duikt hoeft het voo mij niet meer.

 22. HanszWorsd

  Net zo interessant als sven kramer de 5000m zien schaatsen.

 23. Shakaiy

  Dus waarom nog toppers en reclames ernaast doen ??

  Kkr gier 😴

 24. Dennis

  Die Joling wordt ook meer met dag vervelender, geld en nog eens geld. Altijd in talkshows zitten maar over zichzelf lullen. Ach Joling als je dood gaat heb je niks meer, overigens je bent een zeer irritante bekende nederlander. En Joling waar blijven je hits, is ook al niks meer.

 25. Reaguurder

  Jaloezie jaloezie jaloezie. Chapeau Gerard!

 26. anoniem

  Heb eerlijk gezegd nog nooit een goed nummer van hem gehoord..

 27. Hillie

  Poepie rijk maar nooit gekregen wat hij écht wilde…

 28. anoniem

  Om nog eerlijker te zijn, ik heb al jaren niet meer een nummer van meneer Joling beluisterd.. :-)

 29. Marc E. Putto

  Fnuikend bijna, exact tijdens de economische recessie 2007/2012 piekte Joling met een exorbitante gage, jaar in jaar uit.

 30. revens

  groot gelijk Geer, niet buigen voor de Mol met zijn 3 miljard, lekker centje verdienen, ik gun die Gorden geen euro maar jou het miljoenvoudige, waarom/ omdat je echt bent!, qua karakter, niet qua hoofd ha ha ha

 31. Bassie

  nee 5 ton is ook een fooi

 32. John Gerressen

  Wat is misselijk makende jaloezie zeg ….Gerard had nog meer moeten vragen.
  Ik gun ieder zijn of haar succes… Te veel Geld ? Is gewoon een markt van vraag en aanbod.
  Alleen kijk ik geen SBS6 meer teveel reclame

 33. Katty

  Ik denk dat als hij zo doorgaat niks meer verdient .de mensen krijgen steeds meer een hekel aan hem .het vele geld is hem in de bol geslagen .ingebeelde kwast . Dat hij er wat goed voor doet .vor de oudjes waar hij het zgn .zo gek op is .

 34. Bears’den

  Mensen zeiken hier, maar Geer is gewoon een held..

 35. Erica de Vries

  Van harte gegund! En nog heel veel succes!

 36. Snoep Dok ie Dog

  Ik gun het Joling wel.
  Wie kan zeggen dat ie John de Mol heeft weerstaan?
  Ik weet zeker dat John er ook wel om heeft moeten lachen.

 37. Lаgguh

  Hé RTL, hou onmiddellijk op met beeldbrede, bewegende reclаme tijdens uitzendingen! Niemand zit er op te wachten en het is dé reden dat ikzelf geen Veronica meer kijk. Overigens is SBS jaren geleden ook ingestort nadat ze met dat soort ongein begonnen. (Waarmee ik niet zeg dat het de enige reden was.) Oprоtten met die onzin! Daar verliezen jullie kijkers mee.

 38. Geer de held van de Dummy's en Sjon betaalt voor bagger

  .

 39. Noëlla

  En dan aan de kijker vragen om te doneren aan het ouderenfonds…It’s a no from me. Hypocriet.

 40. Frank

  En dan dummies verkeerd spellen hahahaha

 41. DE GENERAAL

  Gerard Joling heeft z’n ziel verkocht aan de commercie en is de schaamte voorbij.
  Straks schittert hij als Tena-man in de commercial van TENA Men Active Fit Pants, voor oude mannen met incontinentie en mensen met heaumeau.
  Tikt weer een ton of wat op de bank. Goed gedaan Gerard.

 42. Ome H

  Verkoopt zichzelf gewoon goed, maar ik hoor/zie hem liever niet!

 43. Luizen Buurman

  super gedaan Gerard.
  Jij kan John de Mol aan.

 44. Supperman

  Held in dezen is gelijk aan narcist.

 45. Frank is zo dom!

  @Frank

  Nee, idioot. Als je het Engelse woord baby in het Nederlands gebruikt, dan is het meervoud baby’s. Het Nederlandse meervoud van pony is pony’s. Dientengevolge is “dummy’s” correct.

 46. Zalmneusje

  De “koning van Sion’?

 47. Ma

  Zalmneusje, antisemiet?

 48. Maria

  De Dino en de Mol. Het zou zo maar de titel van een boek kunnen zijn.

 49. @Maria

  Sprookjesboek.

 50. Sven L.

  Hij was het geld in die periode ook waard. Eerlijk is eerlijk.

  Mainstream Nederland hield van Joling, en alles wat ‘ie deed. Tv, muziek etc. Hij heeft het ijzer gesmeed toen het gloeiend heet was. Nooit meer de situatie uit de jaren ’90, toen zijn BV op de afgrond afstevende.

  Hij heeft in die slechte tijd zijn bedrijf omgedoopt tot Mineur B.V. ; dan heb je wel humor toch haha.

 51. Edwin M

  Ja hij was niet de allerbeste presentator maar succes had hij wel. Vooral Sterren dansen op het Ijs, de eerste serie Popstars, Sterren springen en Hollands Got Talent. Dat waren betere cijfers.

 52. Meneer Kaktus

  Etterbak. Samen met d’r valse zuster, die verzak van ‘n Goordom.

 53. Meneer Kaktus

  *veTzak

 54. A.Zijn

  Het was wel onderscheidend amusement wat hij in die tijd maakte met Nance. Heel anders dan die strakke producties van tegenwoordig. Zo’n avond kon makkelijk uitlopen met 45 minuten.

 55. Joop.nl

  Ooit? Wanneer dan?

 56. Pastoor van Puffelen

  Wat heeft deze figuur toch een verlopen uitstraling, en dan die knotwilgachtige drankneus, een soort stronk uit de Middeleeuwen. Weg, van de buis, uit de media, de totale verrotting voor zijn. Amen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.