Frans Klein reageert op megaflop De Hit Kwis

In de loop der jaren is NPO 1 het Nederlandse tv-landschap volledig gaan domineren: de concurrentie komt er niet eens meer bij in de buurt. Zowel qua aantal nieuwe titels als kijkcijfers loopt de publieke zender voorop in de tv-fanfare. Toch laten ze ook bij NPO 1 weleens een steekje vallen. Momenteel is elke dag op het DWDD-slot een tv-gedrocht te zien dat zijn weerga niet kent: De Hit Kwis. De kijker haakt massaal af als de schijtlollige Kees Tol in beeld komt met zijn vreselijke dansmoves.

Er kijkt echt geen hond naar De Hit Kwis. We kunnen Kees Tol slechts één prestatie van formaat toedichten: het is hem gelukt om de kijker te doen terugverlangen naar M. Wie heeft dit in vredesnaam goedgekeurd?

NPO’s tv-baas Frans Klein erkent bij Telegraaf TV dat De Hit Kwis niet helemaal lekker loopt. “Some you win, some you lose. We hebben De Hit Kwis gezien bij de BBC en daar is het een groot succes. Je ziet dat de vertaling tijdens de coronacrisis, waarin je met een lege studio met nauwelijks publiek en nauwelijks sfeer toch zo’n quiz probeert te brengen, een ingewikkelde is.”

De Hit Kwis heeft toch ook totaal geen publieke waarde? SBS 6 zou zich nog schamen voor dit soort amusement. “Dit type programmering moet een publieke omroep volmondig en vol zelfvertrouwen doen. Als het gaat over de functie van ontspanning en dat je bij een gezonde maaltijd soms ook wel eens frietjes eet – laten we dat amusement noemen – dat hoort gewoon bij een publieke omroep.”

Desondanks blijft Frans Klein tot de top van Hilversum horen. Althans, dat vindt hij zelf. Als hij in het AD over Op1 praat, zegt hij: “Er klonken overal geluiden als ‘dat gaat nooit goed’. Zelf was ik nooit sceptisch. Je bent een goede programmeur of niet, haha.

Het Telegraaf TV-interview met Frans Klein kunt u hier bekijken.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen