Sander met ruzie weg bij Op1, spuugt op Tijs vd Brink

Sander Schimmelpenninck vertrekt met bonje bij Op1. Hij haalt keihard uit naar een van de andere presentatoren van het programma: Tijs van den Brink. Dat is te volgen op Twitter. De laatste maanden heeft Sander zich ontwikkeld tot veruit de onsympathiekste mediapersoonlijkheid van het land: hij maakt echt ruzie met alles en iedereen. Ditmaal wordt collega Tijs van den Brink dus getroffen door zijn onophoudelijke boosheid. De EO-presentator heeft volgens Sander lange tenen.

Sander maakte vandaag zijn vertrek als Op1-host bekend, omdat hij daardoor een hoge boom is geworden en veel kritiek te verwerken krijgt. Hij laat zich in zijn podcast laatdunkend uit over Op1 en het presenteren van een talkshow in het algemeen.

Het heeft nooit 100 procent als mijn rol gevoeld. Mijn rol als presentator was soms vrij beperkt“, zegt hij in zijn podcast. “Het is een beetje ja-knikken, empathisch meedoen en autocue lezen.

Tijs moet behoorlijk lachen om die uitspraken. “Haha, voor wie denkt dat een talkshow presenteren een vak is. Dit zegt Sander Schimmelpenninck erover“, twittert de EO-ster.

Lange tenen

Er is niet veel nodig om Sander over de zeik te krijgen: hij zit gelijk bovenop de kast. “Ik zeg in de podcast juist dat het wél een vak is, waar mijn ambities alleen niet liggen“, roept hij boos.

En dan: “Ik kies voor de journalistiek, je weet wel, dat vak waarin je het volledige verhaal tot je neemt, in plaats van over je lange tenen te struikelen bij vakkundig uit de context geknipte quote’jes.”

Ontslag?

Het is duidelijk: dit soort oncollegiale types zijn ze bij Op1 liever kwijt dan rijk. Op social media wordt er gespeculeerd of Sander niet gewoon de laan uit is gestuurd. “Ik denk dat NanoJort niet stopt, maar gestopt is. Een beetje zoals Epstein gezelfmoord is zeg maar“, zegt GeenStijl-ster Bart Nijman.

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt het grappig dat Sander beweert te stoppen omdat hij het zo zwaar vindt. “Fysiek heel zwaar! 1 avondje per week. Millennials will be millennials.

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Verwend watje.

Bert Huisjes

Columnist Jan Dijkgraaf concludeert: “Dat heeft Bert Huisjes chic geregeld.

Jan wijst op de baas van omroep WNL. Zelf ontkent Bert dat hij Sander de laan uit heeft gestuurd, maar wel zegt hij in De Telegraaf dat Sander niet goed paste bij Op1. “Dat het niet helemaal een match was, dat zagen we allemaal.

Zien we Sander nog een keer terug? “Hij zal zeker als gast aanschuiven om zijn mening te geven. Dat is natuurlijk toch een heel andere rol dan die van presentator, waar hij heel goed in is.

Lees ook: Sander stopt met Op1: ‘Ik ben alle aanvallen zat’ (vandaag)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen