Albert Verlinde uit op tv felle kritiek op Lodewijk Asscher

Albert Verlinde heeft maandagavond in Shownieuws felle kritiek geuit op Lodewijk Asscher, die vindt dat de Kamer én premier Mark Rutte terug van reces moeten komen vanwege de opleving van het coronavirus. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Terwijl Lodewijk zijn zorgen uitte in de late talkshow Op1, ging Albert een paar zenders verder helemaal los op de PvdA-leider. Hij vindt het een kleuterreflex dat Lodewijk gelijk wil dat Rutte weer terugkomt.

Albert steunt het idee van Lodewijk niet. “Nee, ik maak me er zelfs een beetje boos over. Alsof we een stel kleine kinderen zijn. Van: ‘De meester is met vakantie en de meester moet terugkomen, anders doen wij niet ons best!’ Wat is dat voor onzin? We kunnen onze verantwoordelijkheid toch nemen?

We kunnen in dit land heus wel zelf nadenken, aldus Albert. “We kunnen gewoon zeggen: ‘Luister, ik hou afstand op straat of op het strand. Of ik draag een mondkapje.’ Doe het gewoon. Waarom hebben we nodig dat Rutte, die z’n vakantie ook verdiend heeft, weer voor de Kamer gaat staan en zegt: ‘Jongens en meisjes, allemaal goed opletten, je moet goed afstand houden hoor!’

Collega Guido den Aantrekker: “Ik denk dat als hij er niet is, Albert, dat het voor een aantal mensen toch iets minder urgent overkomt. Je noemt net dat de schoolmeester er dan niet is, maar als er iemand is die de leiding neemt in zo’n situatie, ben je meer geneigd om ernaar te luisteren.”

Albert: “Als hij nu terugkomt, dan lijkt het alsof er iets heel ergs aan de hand is en dat is er nog niet. Je moet ook wel weten wanneer je terugkomt.”

En hoe staat Albert in de mondkapjesdiscussie? “Ik merk dat mensen die mondkapjes dragen als gekken op je af komen en denken dat ze geen 1,5 meter hoeven te doen. Als dat het effect is van mondkapjes, liever niet.”

Foto: NPO, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen