Albert Verlinde uit op tv felle kritiek op Lodewijk Asscher

Geplaatst op di 04 aug 2020 om 8:45

Albert Verlinde heeft maandagavond in Shownieuws felle kritiek geuit op Lodewijk Asscher, die vindt dat de Kamer én premier Mark Rutte terug van reces moeten komen vanwege de opleving van het coronavirus. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Terwijl Lodewijk zijn zorgen uitte in de late talkshow Op1, ging Albert een paar zenders verder helemaal los op de PvdA-leider. Hij vindt het een kleuterreflex dat Lodewijk gelijk wil dat Rutte weer terugkomt.

Albert steunt het idee van Lodewijk niet. “Nee, ik maak me er zelfs een beetje boos over. Alsof we een stel kleine kinderen zijn. Van: ‘De meester is met vakantie en de meester moet terugkomen, anders doen wij niet ons best!’ Wat is dat voor onzin? We kunnen onze verantwoordelijkheid toch nemen?

We kunnen in dit land heus wel zelf nadenken, aldus Albert. “We kunnen gewoon zeggen: ‘Luister, ik hou afstand op straat of op het strand. Of ik draag een mondkapje.’ Doe het gewoon. Waarom hebben we nodig dat Rutte, die z’n vakantie ook verdiend heeft, weer voor de Kamer gaat staan en zegt: ‘Jongens en meisjes, allemaal goed opletten, je moet goed afstand houden hoor!’

Collega Guido den Aantrekker: “Ik denk dat als hij er niet is, Albert, dat het voor een aantal mensen toch iets minder urgent overkomt. Je noemt net dat de schoolmeester er dan niet is, maar als er iemand is die de leiding neemt in zo’n situatie, ben je meer geneigd om ernaar te luisteren.”

Albert: “Als hij nu terugkomt, dan lijkt het alsof er iets heel ergs aan de hand is en dat is er nog niet. Je moet ook wel weten wanneer je terugkomt.”

En hoe staat Albert in de mondkapjesdiscussie? “Ik merk dat mensen die mondkapjes dragen als gekken op je af komen en denken dat ze geen 1,5 meter hoeven te doen. Als dat het effect is van mondkapjes, liever niet.”

Foto: NPO, SBS
44 Reacties op “Albert Verlinde uit op tv felle kritiek op Lodewijk Asscher”


 1. Mink Vaillant

  Voor het eerst in mijn leven geef ik Lodewijk Asscher gelijk. We nemen onze verantwoordelijkheid namelijk niet. Ingrijpen is per direct hard nodig.

 2. Dominic

  Asscher heeft het over kabinet en Verlinde over Rutte. Een debat kan OOK zonder Rutte.

  Rutte en de Jonge hadden nooit beide tegelijk op vakantie mogen gaan.
  Na WOII is dit de grootste crisis. Zelfs de Belgische RIVM sprak er vorige week schande over.

 3. Sjoerd

  Gelijk

  Daar de linkse burgemeesters geen grip
  Hebben op hun eigen stad (31 juli geen beschermingsmaatregelen in Rotterdam tijdens het Offerfeest maar wel op 5 dag “ach virus was even op vakantie voor de Moslims”)

  Links in ’t pluche wil de verantwoordelijkheid afschuiving

  Geen corona wet maar wel de regering vorderen!

  Zo maakt de kleinzoon van Asscher zijn opa ’s naam waar!

 4. wilfred degens

  Albert Verlinde moet zich met zijn eigen podia bezighouden. Hij vliegt te hoog voor zijn hoogtemeter.

 5. Sjoerd

  PS
  Morgen is commissie vergadering kunnen de onverantwoordelijk hakken op de regering

  Denk aan de BLM demo in Amsterdam
  En Offerfeest

 6. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Mondkapjes verplichten en veel hogere boetes bij niet naleven anderhalve meter.

  Zo simpel is het.

 7. HansR

  Albert is een VVD mannetje. Dus heeft hij OOK verstand van politiek. Dat iemand met dit verstand voor zo’n enorm salaris zijn mening mag verkondigen is onbegrijpelijk. Hij verdient in zijn eentje bijna net zoveel als alle Op1 presentatoren bij elkaar.

 8. Enzo Voorthuijsen

  Lodewijk was de man die met een vooropgezet flutdebatje Diederik Samsom loosde om vervolgens zijn partij om zeep te helpen. Visieloze Asscher is niet te vertrouwen.

 9. Harry

  Wat een onzin allemaal weer. Er is niets aan de hand. Er zijn alleen meer besmettingen, maar dat komt doordat er veel meer mensen getest zijn. Er zijn niet meer zieken. Hou toch op met die hele bangmakerij!

 10. Harry

  Het is heel simpel:

  De heer Verlinde maakt graag theater.

  Geef hem een podium en hij grijpt

  zijn kans. Het is hooguit jammer

  dat de teksten van zijn tv-gigs

  vaak zo enorm tegenvallen.

  Ach ja, ieder z’n vak…

 11. man pan

  Albert Verlinde moet zich beperken tot roddels en achterklap, hij heeft de ballen verstand van. De arts, Jan Kluytmans, geeft aan dat er een exponentieel groei is in aantal gevallen, elk week verdubbelen de aantallen zich. En als je maatregelen neemt, je ziet pas de effecten twee weken later.
  Overal in Europa worden nu maatregelen genomen, Belgie , Duitsland, Groot Brittanie. Maar in Nederland doen we niets omdat Hugo de Jonge ergens op een Franse camping zit en Mark Rutte waarschijnlijk op een bootje met Jort.

 12. Wendy's dealertje

  Asscher, de pisvlek van de 2e kamer, wat een laf mannetje is dat met z’n sLinksche gedrag

 13. By the way

  Ascher heeft op dit punt wel gelijk, je kunt niet vroeg genoeg een beeld vormen van de veranderende situatie en eventuele maatregelen voorbereiden. Better safe than sorry. Het zou zeer vervelend zijn als we alle goede resultaten in het klein houden van het aantal besmettingen door terughoudende houding teniet zouden doen.

 14. By the way

  En verder maakt Lodewijk natuurlijk goede sier voor zichzelf tijdens de eerste stapjes in de (eeuwigdurende) verkiezingscampagne.

 15. Midi

  Helemaal eens met de heer Verlinde. Neem je eigen verantwoordelijkheid. De afgekondigde maatregelen zijn helder en hoeven niet aangescherpt te worden. De recente corona-cijfers geven daartoe geen aanleiding.
  Asscher is een opportunist btw.

 16. G.ossip

  Zoveel positieve testen,er word dan ook veel testen afgenomen, zolang er geen grote aantallen ic opnames zijn is er niks aan de hand,gewoon niet laten testen,als je bij 100 man een IQ test afneemt dan testen 85% ook positief op de ultieme dommigheid.

 17. jan

  Op naar de dictatuur, mensen laten zich helemaal gek maken, volgend jaar de Big Reset door het WEF, op naar een technocratische wereld.

 18. Henk

  Het is alleen onbegrijpelijk dat mensen op vakantie gaan naar landen die zwaar getroffen waren. Kan je dat niet een jaar overslaan? Paul de Leeuw moest ook zo nodig naar Spanje las ik op deze site. En dat terwijl je hier enkele weken geleden niet eens naar je eigen vakantiehuisje mocht en je ouders, broer of zus niet mocht ophalen met de auto.

 19. Wachter

  Helemaal eens met Albert, en die mondkapjes: lekker laten zoals het nu is, gaat prima en verder geen gezeur meer over mondkapjes.

 20. Toe maar weer

  @Jan, gij zijt een Niburu volgeling?
  https://niburu.co/gezondheid/15385-artsen-komen-massaal-met-coronawaarheid-naar-buiten

 21. Ikke

  Albert moet zich met zijn eigen zaken bezig houden en niet denken dat hij alles (beter) weet, arrogant figuur.

 22. robb

  Asscher heeft gelijk in deze , de ander halve meter werkt niet niemand houd zich er aan .

 23. G.ossip

  @robb, 1,5meter samenleving is geen samenleving en houd nooit stand,en de mondkapjes dragen is in de grondwet zelfs verboden,Bilderberg criminele burgermeester uit Rotterdam is helemaal van de pot gerukt.

 24. Peter de Koning

  Dat zat weer te blaten achter de nieuwe desk – deskundig in wat ? A Verlinde is compleet overbodig- zit zijn contract uit te zitten op zijn barkruk in zijn Maastrichts jasje.

 25. B

  Albert praat alleen maar over zijn eigen centjes.

 26. Sabine

  Er moet gewoon strenger gehandhaafd worden op die 1,5 meter en winkelstraten beperkt toegankelijk maken met strenge controles. Ook mensen uit risicolanden verplicht testen bij aankomst op vliegveld.
  Mondkapjes dragen is de oplossing niet. In het buitenland doen ze het bijna overal, en hoe zijn de coronacijfers daar?… Precies! Schijnveiligheid dus.

 27. Jan de kan

  We kunnen onze verantwoordelijkheid toch nemen?” aldus Albert.

  Dat gebeurt dus niet, Kwalbert, dat is het probleem.

  Mag hopen dat al die lui die de maatregelen negeren, met Corona en de vreselijke gevolgen die daaruit kunnen volgen te maken krijgen. Ik huil dan niet met je mee, maar zal (als je ligt te creperen) uitlachen.

  Dom Nederlands k*t volk. jullie zijn de bevrijding van de wo II niet waard.

 28. robb

  Waarom is in landen in Azie bv Taiwan , Korea corona wel onder controle daar dragen ze mondkapjes en word er grondig getest ook op vliegvelden , mondkapjes bij goed gebruik werken wel .

 29. Wilfred Degens

  Nooit eerder zal de natuur haar domste en grootste monster, de homosapiens zichtbaar en voelbaar gestraft hebben dan wanneer ons de rekening gepresenteerd wordt na deze zomer. Discipline en respect voor de boze natuur zullen de reddende eigenschappen van de overlevers blijken. De mens is rap op weg zichzelf definitief te vernietigen. Wie dat nu niet ziet, is stekeblind. En snel aan de beurt. Het virus is al gemuteerd door ook de aanval op onze jongeren te openen. Een anti virus is nog onmetelijk ver buiten onze verdediging tegen een muterend virus.

 30. piet

  maar zie jij die politieke personen of burgemeesters ook met een mondkapje op???
  die Asscher had ook geen mondkapje en ook nooit die virologen zoals onze vriend Ab Osterhaus.
  geef dan zelf ook goed voorbeeld als wij dit wel moeten doen

 31. Een ander geluid

  M.i. komt het hogere aantal besmettingen door het heropenen van de sportscholen. Gezien de leeftijdscategorie van de besmette personen. Het is binnen(en ondanks het betoog van Arie Boomsma van de super goede ventilatie) is het er vaak bedompt. Er word op sportscholen geen afstand gehouden. Stonden er de eerste week enkele bankjes nu staan de normale aantallen er weer.

 32. 123

  @ Mink Vaillant en Dominic (de eerste twee reacties): helemaal mee eens! Had het niet beter kunnen verwoorden, jullie leggen allebei de vinger op de zere plek! 👏👏👏👍👍👍

 33. robb

  Rutte reageert toch op Asscher donderdag en persconferentie .

 34. Dennis

  Asscher is net een ontslagen voetbaltrainer die daarna bij Studio Sport aanschuift om hijgerig te gaan vertellen hoe een ander het moet doen. Die is volledig ongeloofwaardig en zijn gedrag is precies de reden waarom veel mensen een afkeer tegen de politiek hebben.
  Daarnaast merk je dat het best lastig is om je in een ander te verplaatsen in dit soort tijden. Mensen die alleen maar roepen dat veiligheid boven alles gaat hebben vaak geen idee wat er in sommige ondernemersgezinnen omgaat. Het is erg maar we doen het niet slecht en de lijken liggen nog niet op straat. Daarentegen dient iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je zelf tot een risicogroep behoort, gedraag je daar dan naar. Want zoal we helaas niet ieder bedrijf kunnen redden, kunnen we ook niet ieder mensenleven redden, hoe erg dat ook is.

 35. Kwalbert Verlinken een vals droevig type die geldgraait door andere te beschadadigen.

  Ranzige Kwalbert een man die door niemand wordt gerespecteerd laat weer van zich horen.

  Pulpa camping zender laat deze ranzige amorele slijmjurk maar oreren. De mollenzender is gelijk aan de wijze waarop Kwalbert zijn theater maakt.

 36. J. Bloemheuvel

  Ik vertrouw L. A. voor nog geen meter.
  De trieste figuur is een aanfluiting voor
  de politiek en voor het begrip:
  “BETROUWBAAR”.
  Kortom, een politieke partij die betrouw-
  bare pretendeert te zijn zet zo’n ding bij
  het grofvuil, vooropgesteld dat die het
  mee wil nemen.

 37. robert

  Ok, ik vind dat er hoge boetes op overtredingen moeten komen. De portemonnee is de enige taal die jongeren verstaan. Voor de rest nemen ze hun verantwoordelijkheid toch niet. Leg dat niet meer bij Horeca. En overheid; handhaaf je regels, geef het voorbeeld. Als je dat niet doet, kun je het van anderen ook niet verwachten. En ze hoge boete op mensen die contactinfo niet delen en idem voor mensen die niet thuis blijven in geval van quarantaine. Controleer dat ook. Idem voor mensen die uit landen met code oranje komen. Test ze op Schiphol minimaal. Gelul over mondkapjes = schijnveiligheid.

 38. Henk

  Waarom nog stemmen als ze onze grondwet naast hun neer leggen, zoals die burgemeesters dit doen en de politieke partijen dit goed vinden, want het is illegaal om ons mondkapjes op te dringen
  In onze grondwet staat dat dit niet mag en dan moet je nog stemmen?

 39. Dorine

  Op wat voor nivo zijn we beland , dat iedere schreeuwer zijn of haar onzinnige mening de ether in slingert.
  De Alberts, Peters, Ronalds, Robbies , Nikki’s enz enz . Verschrikkelijk dat deze lui allemaal denken dat zij de wijsheid in pacht hebben.
  Wat een narcistische egotrippers!!!!
  Luchtballonnen, hoe hoger ze vliegen , hoe kleiner ze worden.

 40. Ad nagtegaal

  Hebben jullie allrmaäl niks beters te doen misschien ieders mening respecteren is ok en als iemand wat wil schreeuwen is dat vooral een gebrek van de persoon in kwestie jammer zegt veel over de kwaliteit van o ze samenleving gegroet

 41. Ik ben boos

  Asscher kennen we van de zwartepietendiscussie, hij beweerde dat het beter zou zijn om Zwarte Piet aan te passen. Niet namens de regering, terwijl het in de media overkwam alsof hij dat wel namens de regering vroeg.

  Wat weten we 5 jaar later met zekerheid? Er is niets mis met Zwarte Piet en Zwarte Piet is zelfs volksfavoriet, het is de populairste traditie in Nederland en 95 procent van de bevolking ziet dat personage liever ongewijzigd.

  Door de grove fout die Asscher ongeveer 5 jaar geleden maakte bij het Sinterklaasfeest vind ik Asscher niet meer geloofwaardig en ook vind ik hem daardoor onbetrouwbaar.

 42. A. Tempelman

  Asscher was permanent op vakantie toen hij de deurwaarders van de Belastingdienst op pad stuurden en duizenden gezinslevens ruïneerde. PvdA onwaardig mens.

 43. Fikkie

  Verlinde heeft hier wel een punt. Asscher doet dat alleen voor politiek gewin. Niet meer, niet minder. De PvdA is een verloren zaak. Niemand moet ze meer behalve dat handjevol allochtonen die vastgeroest zitten, maar ja dat zijn ze al jaren. Om hier Rutte voor terug te laten komen helpt echt niet Asscher. Hier gaat Corona echt niet sneller mee weg. Het gaat sneller weg als de mensen, dus ook jouw allochtone achterban zich óók aan de regels houden en dat doen ze juist niet. Ik woon in een wijk vol met schoteltjes en daar worden de regels massaal overtreden, zelfs vorige week met het offerfeest waar iedereen bij elkaar kwam. Er op los zoende en omhelsde. Ze hebben niets te maken met ons gezag dus waarom zouden ze. Dat is wat ze zelf zeggen. Ik luister naar Allah en niet naar jullie burgemeester of wie dan ook.

 44. Liesbeth

  Ik ben het roerend met Albert eens.
  En de burgemeester in Rotterdam is in mijn achting zo gedaald hij kan dan t’shirt ook beter uitlaten hij durfde niet bij de moskee in tegrijpen maar wel de man op straat aanpakken.Een ieder ander had ontslag gekregen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.