Beiroet-kenner Bridget Maasland: ‘Alles is weg’

De explosie in Beiroet heeft over de hele wereld geleid tot geschokte reacties. Ook in de Nederlandse media is er heel veel aandacht voor de ramp: veel tv-programma’s trekken de Libanese Danny Ghosen voor de camera, maar er is in Hilversum nóg een bekende Beiroet-kenner, namelijk Bridget Maasland. Zij is in 2011 en 2018 op vakantie geweest naar Beiroet en heeft toen wat filmpjes gemaakt voor haar YouTube-kanaal. RTL Boulevard vroeg haar gisteren de situatie in te schatten.

De situatie is volgens Bridget heel erg. Ze wijst erop dat de stad vanwege oorlogen eerder in puin heeft gelegen. “Alles wat daar was herbouwd en opgebouwd is allemaal nu weg.”

Bridget heeft even opgezocht of het hotel waar ze destijds in sliep eveneens getroffen is. Ook weg, zegt ze. Zo komt het allemaal wel heel dichtbij. “Het hotel waar wij vorig jaar inzaten is gewoon met de grond gelijk.”

Ook de omgeving van haar hotel is niet meer wat het was, aldus Bridget. “Er zat een moskee en een kathedraal achter, die zijn ook verwoest gewoon. Het is bizar om te zien.”

Hoe denkt Bridget dat Libanon deze ramp kan overwinnen? “Hoe ze dit nu te boven moeten komen zou ik echt niet meer weten. Ik vind het echt in en in triest.”

Lees ook:
Danny Ghosen in Beiroet-item Op1 zorgt voor woede (gisteren)
Anna Nooshin wil geld geven aan Beiroet, doet research (gisteren)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen