Danny Ghosen in Beiroet-item Op1 zorgt voor woede

Geplaatst op wo 05 aug 2020 om 9:00

Het Op1-optreden van de in Beiroet opgegroeide tv-maker Danny Ghosen heeft gisterenavond voor woede gezorgd, vooral bij Esther Voet van het opinieweekblad Joods Nederland. Dat is te volgen op Twitter. Het zal niemand zijn ontgaan dat het centrum van Beiroet gisteren is verwoest door een bizarre explosie. Aan Danny werd gevraagd of dit misschien geen ongeluk, maar een aanslag was. “Ik durf niks te zeggen. Ik wil niks zeggen wat nog niet bevestigd is, maar ik hoop het niet.”

Danny suggereerde dat het mogelijk een aanval van Israël is geweest. “Als het zo is, dan hebben we natuurlijk wel een groot probleem. Stel dat dit een wapendepot van Hezbollah zou zijn en dat dit een aanslag van Israël is, dan weet je dat er vergelding moet komen. Sterker nog: een oorlog tussen Israël en Hezbollah, daar staat niemand op te wachten.”

Presentatrice Margje Fikse: “Dat zijn dus gedachtes die nu circuleren op dit moment?

Danny: “Ik denk dat mensen doodsbang zijn. Stel dat dit echt zo is – dat hoopt niemand – maar het is één van de scenario’s die spelen.”

‘Diep triest’

Esther Voet van Joods Nederland zat verbijsterd voor de buis. “Ik ben hier echt boos over. Israël heeft nota bene medische hulp aangeboden en zou nooit zo veel burgerslachtoffers maken. En dat bij de EO . En niemand die hem weersprak. Geen oortje voor de presentatoren, zodat daarin kan worden geroepen: ‘Hij praat nu poep!’?

Danny praatte echt enorme onzin, zegt Esther. “Hallo EO en Op1, zetten jullie dat nog even recht? Want dit zijn weer verdachtmakingen door Danny Ghosen die al uren geleden, zelfs door Hezbollah zelf, naar het rijk der fabelen is verwezen: géén Israëlische betrokkenheid! Kwalijk, redactie!

Er werd in de uitzending niet op teruggekomen. “Oké, jullie hebben het laten lopen, Margje Fikse, Kefah Allush en redactie Op1 . Verdachtmakingen van Danny Ghosen  over Israël, die al uren voor de uitzending zelfs door Iran en Hezbollah (aartsvijanden) waren. Dit is hoe demonisering in z’n werk gaat. Prachtig voorbeeld, u vanavond aangeboden door Op1 en Danny Ghosen. Over de ruggen van de echte slachtoffers #BeirutBlast. Diep triest.

Margje reageert

Margje besloot om op Esther te reageren. “Ok Esther Voet, toch even reageren: Danny Ghosen zei zelf al duidelijk dat dit allemaal gedachtes zijn die nu leven maar die niet bevestigd zijn. Dat was heel helder.

Daar is Esther het niet mee eens: “Met alle respect Margje, hij zei het toch, terwijl het al uren voor de uitzending door zowel Iran als Hezbollah en Libanese officials was ontkracht. Dit was broddelwerk en jullie hadden het nooit zo mogen laten gaan. Weer een onterecht vingertje naar Israël. Echt. Schandalig. En voor iemand die zegt dat hij het nieuws met de minuut volgde is het helemaal een lachertje. En erger: jullie grepen niet in.

Het is zo lekker hip en gemakkelijk hè? Dat vingertje wijzen voor honderdduizenden kijkers.

Het fragment:

Foto: NPO
91 Reacties op “Danny Ghosen in Beiroet-item Op1 zorgt voor woede”


 1. Minder of Mirjam

  Ik zag het ook en dacht “Wat een waardeloze presentatrice”. Blijk dus niet de enige te zijn die dat vond. Was echt een gênant interview. Maar ja, EO he! Walgelijke omroep.

 2. Sem

  Esther Voet heeft helemaal gelijk.

  Die Arabieren geven Israel overal de schuld van, lekker gemakkelijk. Je zou eens zelf verantwoording nemen voor je eigen shitzooi….

 3. JOLLA

  HIJ ZEI HET VANMORGEN WEER OP RADIO2

 4. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Godverdomme Esther, neem een chillpil meid.

 5. Dominic

  Esther Voet haar Israël zijn allemaal lieverdje.

  Misselijk dat mens. Brrrr

 6. Curryworst

  Het is altijd het zelfde liedje met dat baardenvolk uit het Midden-Oosten.
  Al het falen is altijd de schuld van Amerika of Israël.

 7. Bennie

  Ik vind Danny Ghosen een groot televisietalent en hij maakt nu al heel goede programma’s.
  Ik begrijp ook dat hij hier zat omdat hij in Beirut is opgegroeid. Maar dit is precies wat er steeds mis gaat met Op1: wat heeft de kijker hier nu precies aan?

  Er is gisteren een grote ontploffing geweest. Iedereen heeft allerlei vragen: wat zal dit betekenen voor het land Libanon? Waarom was er een rode rookpluim? Etc. Een politiek specialist, iemand met verstand van ontploffingen, deskundigheid is gevraagd. Nu heb je iemand aan tafel die weer net niet voldoende kan vertellen.

  Rode draad wat betreft Op1: het is telkens niet relevant genoeg. Op allerlei manieren.

  Vorige week was er een neuroloog te gast. Die had hele interessante dingen te vertellen over alzheimer, maar vond het ook nodig om een mening te geven over zo’n beetje alle onderwerpen die voorbij kwamen. Geen van de presentatoren greep in.

  Wil het programma slagen, dan moet het gewoon beter: meer relevante keuzes en een strengere selectie qua presentatoren.

 8. Caramba

  Hallo, Ik ben van de Gestokendooreenwespvereniging. Is er nog nieuws voor mij vandaag?

 9. Cees

  Had Ab Osterhaus er ook nog een mening over?

 10. Sjaak echt

  NPO is links en dus anti-Israel, geen nieuws toch?

 11. Kwebbeldick

  “Als mensen mondkapjes hadden gedragen was dit nooit gebeurd.”
  “Een cisgender man heeft het gedaan. ‘
  “Die ontploffing toont wit privilege aan. ”
  “Aandacht please PLEASE!!!!!!1!1”

  Fijn, die lulkoekshows.

 12. Suckerpunch, de enige en de echte

  Oehhh, dit is het perfecte item om te reageren voor Coby, Tel Aviv…

 13. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Zo’n gekke gedachte van Danny Ghosen vind ik dit niet. Israël is een oorlogszuchtig land, dat nodig aangepakt moet worden.

 14. man pan

  Ik had de uitzending bekeken, Danny Ghosen besprak een hoop aantal geruchten onder de bevolking zonder waarde aan toe te kennen.
  Maar het is altijd hetzelfde met mensen als Esther Voet, je hoeft maar het woordje Israel te laten vallen en je wordt aangevallen als anti-zionist of weet ik wat. Slaat werkelijk nergens op.

 15. Marianne

  Het is zoeken naar de waarheid, net zoals mensen zich nu opnieuw afvragen wat er in Enschede is gebeurd. Soms is het tasten in het duister.

 16. ome H

  Onnozel om hier boos op te worden. Was dit in Israel gebeurd dan gingen de vingertjes toch ook gelijk naar Iran of de Hezbollah??

 17. B

  In die regio zou je gelijk denken aan een aanslag lijkt mij , dus zo gek is die gedachte nou ook weer niet.

 18. MediaPrak

  Mw Voet van Joods Nederland, wekt dan weer de indruk dat de staat Israël een monocultuur is van Joden. In Israël wonen ook Moslims, Christenen en zelfs Ateisten. Zie ook de samenstelling van de Knesset. (Israëlisch parlement). Danny Ghosen was op dat moment niet de enige welke suggereerde dat er sprake was van een aanslag. Ook (conservatief) Israel’s grootste vriend, Donald Trump, sprak op dat moment over een aanslag.

 19. Tsja

  Als Danny zich net zo druk zou maken om zijn wenkbrauwen als om Israël zou hij er niet zo griezelig uitzien. Wat IS dit?!

 20. Zomaar

  Danny wist net zo weinig als iedereen.
  Dus kon hij niets meer vertellen dan wat er al op het nieuws was.
  Zou een explosievenexpert hebben uitgenodigd i.p.v. Danny.

 21. Trudy

  Hij kan mooi Beiroet helpen opbouwen, enkele reis terug.
  Bye ‘Danny’!

 22. Russian

  Schuld van de Rabobank.

 23. LLRV

  Danny Ghosen is deskundig en zat aan tafel omdat … hij in Beiroet is opgegroeid? Serieus?

  Dat Ab Oosterhaus en Eppo van Nispen er elke avond andere presentatoren uitnodigen is al belachelijk. Trouwens, het is binnen in een studio. Wordt het niet in Amsterdam opgenomen? Zou het niet verstandig zijn als iedereen de gehele uitzending lang plus voorgesprekken en nababbel een mondkapje draagt? Nu komt er zeker een tweede golf.

  En hoezo is Ab Oosterhaus eigenlijk deskundig? Oh ja logisch … die is in Wuhan opgegroeid!

 24. klaas

  Zeer onterecht van Danny om dit gerucht te verspreiden………..want hij moet beter weten.

  Israël heeft al hulp aangeboden. Maar de Libanese autoriteiten reageren traag op het hulpaanbod ondanks het feit dat de Israëlische ziekenhuizen in het noorden op korte afstand van Beiroet liggen.

  De Israëlische ziekenhuizen in het noorden hebben in het verleden ervaring opgedaan met gewonden uit Syrië.

  Tijdens de Syrische burgeroorlog bood Israël hulp aan duizenden mensen uit Syrië, velen gewond in het zuiden van Syrië. Dit omvatte transfers naar het ziekenhuis en hulp aan de grens.

  Dit was operatie Good Neighbor en het was succesvol. Israël faciliteerde ook de overplaatsing van de hulpverleners van de Witte Helmen van Zuid-Syrië naar Jordanië toen Good Neighbor in 2018 werd ontbonden.

  In oktober 2018 hielp Israël Jordanië ook bij zijn zoektocht en redding tijdens een grote overstroming. Israëlische helikopters zorgden voor de ondersteuning. Ze hielpen bij het redden van Jordaanse kinderen.

 25. Harry

  Het is heel simpel:

  Zowel de heer Ghosen als het

  duo van dienst èn de redactie

  was niet goed geïnformeerd.

  Dat onwetendheid in dit geval

  leidt tot het uitspreken van een

  mogelijk schrikbeeld, is normaal.

  De boosheid van mevrouw Voet

  richting de heer Ghosen is dus

  niet terecht. Ook het duo van

  dienst treft geen blaam want

  beide tafelhoofden waren druk

  met de voorbereiding op het

  programma van die avond.

  Ergo: mevrouw Voet had haar

  frustratie dus beter alleen op

  de redactie van de talkshow

  kunnen richten; die hoort -zeker

  bij programma’s als Op1- steeds

  het laatste nieuws te volgen en,

  indien nodig, oortjes in te spreken.

  Het zou goed zijn indien mevrouw

  Voet haar beschuldigende vingertje

  voortaan eerst eventjes in de pap

  roert voordat ze mensen onterecht

  beschuldigt/zich woedend in een

  dergelijk precaire situatie mengt.

 26. IngridHenk

  Israel is al tientallen jaren de agressor in de hele regio daar. Zij worden politiek, economisch en militair gesteund door VS. En het meest belachelijke is de term antisemitisme; na zoveel jaren van terreur, illegale bezetten van grond en onderdrukking volkeren durven de joden zelf nog te beroepen op deze term.

 27. Tim H

  @Curryworst.
  “Het is altijd het zelfde liedje met dat baardenvolk uit het Midden-Oosten.
  Al het falen is altijd de schuld van Amerika of Israël.”

  En in Amerika is het eigen falen altijd de schuld van Rusland of China.
  Zelfde verhaal.

 28. Thomas

  Mijnheer Danny Gohsen wist net als 17,5 miljoen andere Nederlanders niets te vertellen, niet meer dan journalisten ter plaatse met beelden naar buiten brachten, het zelfde met duider nummer zoveel die kwam niet meer of minder te melden had dan dat Rutte een persconferentie donderdag heeft belegd, niet of meer of minder dan geleuter aan een cafétafel en dat krijgt er nog geld voor ook.

 29. Wachter

  Zijn uitspraak was inderdaad bizar maar complotdenkers zijn de gevaarlijkste mensen. Je kunt alles bedenken maar als je het niet weet of kunt bewijzen moet je je mond houden.

 30. Klaas Flink

  Jullie zijn niet goed. Danny Ghosen vertelde meer dan 1 keer dat hij niet wist hoe en wat en dat hij niet hoopte dat een mogelijk scenario de oorzaak zou kunnen zijn. Ineens voelt mevrouw Voet zich op haar teentjes getrapt. Intussen in Israel worden Palestijnen het leven onmogelijk gemaakt. Daar is mevrouw Voets zeer tevreden over.

 31. aammehoela

  Hij gaf wel aan dat het hopelijk niet zo was. Maar ook ik had zo mijn gedachten. Het was al heel snel duidelijk dat dit een explosie was door een “explosieve stof die daar al opgeslagen lag”. Enkel Trump schijnt het over een mogelijke bomaanslag te hebben gehad, maar ja Trump …………….
  Maar Danny had het beter niet over een mogelijke aanslag kunnen hebben. Wat dat betreft hulde voor de verslaggeving van Al Jazeera. Die ontkrachten al meteen dat het om een aanslag ging.

 32. Van Halen

  Het is natuurlijk helemaal niet gek dat,juist in Beiroet maar ook al dat soort landen, waar ze nooit praten maar bommen gooien,dat er dan bij een ongeluk meteen word gedacht aan het ergste. dat is zo menselijk als het maar kan. En Israel moet nu ook niet het lieverdje spelen want alles is mogelijk daar. We hadden ons NOOIT maar dan ook NOOIT met die landen moeten bemoeien, ze lopen eeuwen achter en vechten om werkelijk niks elkaar de tent uit! Heel erg allemaal en zeker voor al die slachtoffers, gewoon onschuldige mensen.

 33. Danny Ghosens broer.

  Ik durf niks te zeggen. Maar ik denk dat het aliens waren.

 34. Realist

  @IngridHenk 10.03: ik begrijp meteen waarom je deze schuilnaam hebt gekozen

 35. SL

  We weten toch ondertussen wel hoe het bij de NPO werkt…? Wilders is slecht, Baudet is slecht, Trump is slecht, Rusland is slecht en ook Israel is slecht. Je weet gewoon van te voren al dat Israel de schuld gaat krijgen bij de NPO.

 36. Corona-scam

  Zegt een jood tegen de spiegel: “Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land?”. Waarop de spiegel antwoordt: joden hebben geen land.

 37. Frans

  OP 1 is rattenjournalistiek. Weg ermee.
  De mensen die interviewen zijn geselecteerd op onbekwaamheid en linkse voorkeur.

 38. HBaz

  Het had gekund. Zo vreemd is die gedachte niet. En had dat blad dan Joods Israel genoemd, Esther Voet.

 39. Roeptoeter

  Het is veel simpeler: Margje Fikse en Kefah Allush kunnen er niks van. Altijd denken dat ze iets spectaculairs moeten horen. Zijn veel te licht voor een dergelijk programma. Dus zeker bij een dergelijk interview.

 40. Dr. Bibber

  Hmmm we’ll see… wat deed 2700 liter amonium nitraat daar eigenlijk? Vele vragen…

 41. Gerda

  Wat zitten er toch een klote journalisten Op1…Danny had in rustiger water geleidt kunnen worden, die wist het ook allemaal niet meer..Maar nee spannender dan dit kon het niet worden..sukkels….Je eigen stad zal maar in brand staan..Danny trek je niets aan van die altijd overspannen Esther

 42. Angel

  Vreselijke onterechte berichtgeving, ..ik was hier al op aan het wachten en ja hoor, daar is die dan. Niet eerst beschuldigen voordat het officieël bewezen is. Dat zouden we toch ook willen als het onszelf aan gaat. Israël gelijk weer de schuld geven in het verdom hoekje duwen is zo makkelijk maar de goede daden dat wordt nooit en te nimmer belicht en reken maar dat ze er wel degelijk zijn

 43. 🐝 Ingrid

  Esther Voet zegt zo vaak de idiootste dingen . Spoort zelf niet!
  Danny zegt dit in een emotie.
  En wees eens eerlijk wat doet Israël met de Palestijnen?
  Nemen hun land af, hun huizen worden in beslag genomen,kinderen gemarteld.
  Vrede voor iedereen ,en dus hebben de Palestijnen daar ook rechtop! 🙏🏻

 44. Youp

  Die gore EO is tegenwoordig net zo extreem links als de rest van dat verrotte zooitje bij de staatsomroep.

 45. Nicodemus

  Vreselijk dat dit soort aannames de wereld in worden gezet als waarheid. Ik kan er niet minder van maken dan dat dit nu puur haat zaait. En voor nog meer onnodig geweld gaat zorgen. Israel valt alleen legers aan zodra Israëls burgers aangevallen worden door die legers, maar nooit burgerdoelen. Ik wordt hier diep bedroefd van. Wat een onkundigheid.

 46. Jelle

  Ghosen besprak geruchten en benoemde ze ook als zodanig. Deed weinig fout volgens mij. Die Esther Voet die commentaar levert: even dimmen. Niet achter elke boom staat een Israël-hater.

 47. Margje fikst "affikken" Israel

  Ik ben hier echt boos over. Israël heeft nota bene medische hulp aangeboden en zou nooit zo veel burgerslachtoffers maken, zegt Esther Voet.

  Danny komt met de suggestie betreffende Israel en presentatrice Margje Fikse reageert: “Dat zijn dus gedachtes die nu circuleren op dit moment?” Wat lijkt die Margje Fikse toch de argeloosheid zelve. Haar conclusie is in de vragende vorm. Wat een voorzichtigheid. De waarheid is echter dat die gedachten voortdurend circuleren bij de EO en al jarenlang. Het klinkt nogal schijnheilig.
  Ja dat zijn gedachtes die circuleren in het hoofd van Danny, nadat Margje gesuggereerd had dat het ook een aanslag zou kunnen zijn.
  Ik hoef nooit meer naar OP1 of Jinek te kijken. Domme, slecht geïnformeerde kwijlebabbels.

 48. Daantje

  Maar dit is toch haatzaaien wat die Danny doet?

 49. 😷Paulus

  😷Stom gelul van de bovenste plank! Hij is volkomen objectief gebleven, tot teleurstelling van de presentatoren. Danny was top. Hij laat zich niet voor onzin uit de kast lokken.

 50. Boosterrolla

  Ach de NPO is nu eenmaal vrij links georiënteerd. En we weten inmiddels dat vele daarvan pro Palästina zijn en Anti Semitisch.
  Dus elke gelegenheid om Israël ergens van te betichten wordt met dank aangenomen.
  Het is inmiddels gezegd….

 51. Jaapww

  Terwijl Israël een van de eerste landen was die hulp aanboden. Deze gedachten had door presentatie gelijk rechtgetrokken moeten worden. Slechte zaak maar anti Israël is in Nederland hip.

 52. Caramba

  Het is toch droevig. Elders vindt een ramp van grote omvang plaats, en dat hier grijpt men hier weer aan elkaar in de haren te vliegen.

 53. Jaapww

  Paulus.
  Iemand beschuldigen zonder feiten en dat verpakken in een “gedachten” is objectief???

 54. G.ossip

  Hoe het ook zij,het is toch vreselijk wat daar gebeurd is,treft altijd weer mensen die het al zo moeilijk hebben.

 55. Rob Willems

  Er zijn nog teveel vragen maar als het klopt dat er zolang zoveel “ammoniak” lag opgeslagen in de haven, dan lijkt het toch echt op volledige incompetentie van de authoriteiten in combinatie met mogelijk in beslag genomen illegale wapens en munitie….maar wat een afschuwelijke ramp.

 56. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  100% eens met Esther. Israël altijd +1

 57. Masterplugger

  Het ïs Trump..
  . Die heeft iets afgeschoten van een schip

 58. Morten

  De Jodenhaters hierboven zullen het wel jammer vinden dat ze niet 80 jaar eerder geboren zijn. Hadden ze hun hart kunnen ophalen in das Walhalla…
  Ongetwijfeld hadden ze geprobeerd er ook een paar aan te geven!

 59. Boh foi toch

  Het was beter geweest als Esther eerst de poep in haar eigen oren had verwijderd! Danny heeft zeer voorzichtig en correct gereageerd, maar ja het is maar net wat je wilt horen.

 60. Coby, Tel Aviv

  Antisemitisme is overal in de wereld. De Nederlandse tv leek gisteren wel Hongaars of Russisch. Walgelijk!

 61. Corry Jankbal

  Publieke Omroep gilt altijd moord en brand over “racisme” maar zelf zijn ze helaas niet vies van een flinke dosis antisemitisme.
  Aan de explosie, schokgolf en rook (kleur) kon je duidelijk zien dat dit geen (zware) vliegtuigbom of kruisraket was, een nogal voorbarige suggestie van Ghosen.

 62. Israëliet

  @boh foi toch, antisemieten moeten hun bek houden! En geen platform krijgen vuile antisemiet.

 63. Israëliet

  @Corona-hoax, jij bent nog erger dan Gretta Duisenberg met je onversneden antisemitisme. Wij zijn inderdaad machtig in de wereld en zullen tot ons laatste snik de holocaust wreken zwarte afrikanen hier heen te halen. Jouw vriendjes!

 64. Israëliet

  @Corona-hoax, jij bent nog erger dan Gretta Duisenberg met je onversneden antisemitisme. Wij zijn inderdaad machtig in de wereld en zullen tot ons laatste snik de holocaust wreken door zwarte afrikanen hier heen te halen. Jouw vriendjes!

 65. AxelF

  Als je de beelden bekijkt lijkt het een externe ontploffing voor de hele boel echt gaat ontploffen. je ziet ook aan de linker kant als of er een ontsteking is die afgaat en in het midden.

 66. COSA NOSTRA

  Danny heeft het goed gedaan!!!

 67. L. Koopmans

  Aan geruchten heb je niks in een journalistiek programma. Je trekt al heel snel verkeerde conclusies. Dat is de makke met journalistiek tegenwoordig, het moet allemaal snel snel snel. Ik dacht dat we wel geleerd hadden van de aanslag in Oslo (Anders Breivik), toen dat nog niet bekend was, circuleerden geruchten dat het een islamitische dader was. Maar nee dus.

 68. MauritsDekker

  Explosieven en Arabieren, dat is een zeer domme en slechte combinatie.
  De explosieven waren waarschijnlijk bestemd voor de joden.
  Nu ontploft het in hun eigen gezicht.
  Allah straft onmiddellijk.

 69. Henk de Vries

  Gewoon een denkbaar scenario hoor, Israël schuwt helemaal geen burgerslachtoffers.

 70. Steinmetz J. H.

  Jaloers op de macht en positieve uitstraling die Israël heeft op de wereld. Ik als j00d ben vaak in Libanon geweest voor werk en privé. De meeste Libanezen zijn zeer aardig tot dat je toegeeft dat je over een Israëlisch paspoort beschikt.

 71. Lies

  @Steinmetz: hou toch op met dat politieke geneuzel. Google Igor Grechushkin.

 72. Jewish4life

  @Lies, complotdenker. Antisemiet!

 73. HBaz

  @Steinmetz: positieve uitstraling? Misschien op jou. Maar dan ben je de enige.

 74. Eric NSB-rechts

  Mijn favoriete j00d is de miljardair en filantroop George Soros. Wat een lief en integere man is ie toch…

 75. Jewish4life

  @Eric NSB-rechts, jij verdient tbs. Wat een intellect heb je als “GERMAANS NATIONALIST.” Lachwekkend!

 76. Jewish4life

  @HBaz, Israël is de machtigste staat in de wereld. Onze joodse diaspora is in elk land nummer 1. Leer daar maar mee leven afgunstige antisemiet.

 77. Jewish4life

  @HBaz, Israël is de machtigste staat in de wereld. Onze j^^dse diaspora is in elk land nummer 1. Leer daar maar mee leven afgunstige antisemiet.

 78. Joop55

  Israël wordt onder de pannen gehouden door de VS anders had Iran ze allang aangevallen. Spijtig maar waar.

 79. Jewish4life

  @Joop55, Israël is veel machtiger dan Iran. Wij controleren Wall Street, de City in Londen en Bazel. Onze macht is niet zichtbaar maar wel doorslaggevend voor ieder Amerikaanse president. Wij worden door niemand onder de pannen gehouden. Eerder andersom….

 80. Kees

  Waarom kunnen mensen dergelijke reacties plaatsen zonder hun echte naam te noemen.

  Kees van Kuilenburg

 81. Kees

  Waarom kunnen mensen dergelijke reacties plaatsen zonder hun echte naam te noemen.

  Kees van Kuilenburg

 82. WEST*

  wie van de drie

  mijn naam is piet west
  mijn naam is wim west
  mijn naam is johan west

  mijn naam is ….. west
  ben beroeps mopperaar en zit dagelijks op MC
  Mijn studie is lager onderwijs
  en zo dom als een koe

  mijn functie is het bekritiseren en negatief te beoordelen
  en Talpa op te hemelen
  mijn salaris is 10.000 euro p.m
  die betaald word door een persoon die ik niet mag noemen

  was getekend ………de echte west

  nou kom maar op met jullie vragen !!!

 83. Ron

  Het verwoorden van wat voor gedachtes er leven is iets wezenlijke anders dan iets suggereren. En dat er gedachtes leven lijkt mij zeer menselijk. Zeker in landen die al jaren op gespannen voet leven. De oververhitte discussies die nu ontstaan omdat iemand dat (heel voorzichtig en met alle correcte voorbehouden) is tekenend voor de kortzichtigheid/bevooroordeeldheid van een aantal lieden.

 84. Momo

  Dan moet de NPO de volgende keer dat er weer iets gebeurt op een kerstmarkt niet de geruchten over een aanslag uit bepaalde hoek negeren, hè?

 85. Homo

  Danny heeft niets verkeerds gezegt alles wat hier verondersteld werd was al bekend door vele nieuwsmedia maar de NPO wilde het weer even aandikken voor de kijkcijfers en die trut en domme doos van een Margje Fikse had de vraag anders moeten stellen dit was een vraag van olie op het vuur gooien zeker het aantal conflicten wat dit land met andere Arabische landen al heeft waar alle partijen en landen schuld aan hebben ook Israël En mevr Esther Voet had al weer een mening mens houd je kop en wacht het onderzoek af en denk nu eerst eens aan de onschuldige slachtoffers die daar gevallen zijn en help en laat je hart spreken en laat commentaar achterwegen

 86. Swarte Sjaak

  Oh, Esther Voet, ja, kom niet aan Israel, anders krijg je met haar te maken. Vreselijk mens, onmenselijk land.

 87. Monique

  Swarte Sjaak
  do 06 aug 2020 om 8:53

  Israel is het enige land in heel het Midden Oosten dat een democratisch systeem heeft, godsdienstvrijheid kent, een onafhankelijke rechtsstaat is en een welvarende stabiele middenklasse heeft.
  Al de omringende Arabische landen hebben dat niet.
  Het is dus juist het beste land in heel het Midden Oosten volgens onafhankelijke standaarden

 88. Onze Held Geert

  Waarom is iedereen toch altijd zo boos?
  Joden moeten geen Moslims en Moslims geen Joden.
  Dus oorlogen en haat hebben ook met religie te maken?
  Ahum, Links vindt Rechts dom, Rechts vindt Links dom.
  Jaap van Dissel vindt Maurice de Hond niks en andersom.

  Als iedereen nu eens een klein beetje open zou staan voor een andere mening…
  Dan hoeven ongelovigen niet meer bang te zijn dat hun keel wordt doorgesneden en kan de Klaagmuur omver.
  Zodra iemand zich belangrijker vindt dan een ander zal het nooit goed komen.

 89. IJeb

  Helaas ziet Esther elke kritiek op Israel aan voor anti-Joods.

 90. Shadow1100

  Waar kwam die immense waterkolom vandaan, die direct van onderaf door een extreme hitte verdampte? Zo’n kolom ontstaat niet door een explosie bij of op water maar door een ontploffing (diep) onder water. Wat heeft daar op of onder de bodem opgeslagen gelegen? Net als in Enschede bij de vuurwerkramp:”Wat wort hier versweegn”!
  Ik zou niet verbaasd zijn als straks landen die willen (mee)onderzoeken naar de (echte) oorzaak geweigerd gaan worden.

 91. Ronuutziel

  Waar het in alle commentaren over gaat is religie kunnen er lang en kort over lullen maar daar heeft het allemaal mee te maken om elkaar overal maar de schuld van te geven voorbeeld WO II,Vietnam (communisme) Israël/Palestijnen , Servië/Kroatië ga zo maar door. Heel erg dodelijk vermoeiend dit allemaal. Volgens mij is de slogan gewoon Geloof maakt meer kapot dan je lief is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.