Angela de Jong wil keiharde Marokkanenaanpak

Angela de Jong wil dat de televisie de Marokkanen-problemen net zo hard aanpakt als Eva Jinek gisteren Henk Krol aanpakte. Dat schrijft ze vandaag in haar column in het AD. Eva Jinek ging flink tekeer over de stroopwafeldeclaratie van Krol, maar toen het over de rellen ging die de laatste week plaatsvinden in Den Haag en Utrecht ging het er iets politiek correcter aan toe. “Je zou als kijker willen dat elke discussie aan talkshowtafels zo betrokken en recht voor z’n raap gevoerd werd.”

Niet alleen over onderwerpen die niet zo gevoelig liggen dus, zegt Angela. “Ook die over – ik noem maar iets – de rellen die sommige binnensteden momenteel teisteren.”

Maar nee, zodra het woord Marokkanen dreigt te vallen, doen zowel politiemensen, presentatoren als veel tafelgasten ineens collectief een wedstrijdje om de hete brij heen draaien.”

Volgens Angela zijn tv-programma’s als Op1 en Jinek ongelooflijk bang voor de racismekaart. “Nee, dan stroopwafels, dat is veilig“, bitcht ze.

Het ruziemomentje tussen Henk en Eva vond ze wel superleuk om te zien. “Er kwam eindelijk weer stoom uit de tv, en dat was alweer te lang geleden.”

De AD-column van Angela kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen