Wendy van Dijk: ‘Er is nu visie en een plan bij Talpa’

Er is al heel veel gezegd en geschreven over het inconsistente gezwabber bij Talpa Network. Naast het feit dat er wordt geklooid met het profileren van Veronica als mannenzender – het buitenlandse voetbal is ineens verplaatst naar SBS 6 – is er ook veel aan de hand met het vlaggenschip. De kijkcijferhits van SBS 6 zijn nog altijd echte campingtitels zoals Chateau Meiland en Frank Visser, maar nu komt de zender ineens met een soort VPRO-achtige 5 Uur Show. Dat rijmt niet.

Waar gáát dit allemaal over, vraagt SBS-grondlegger Fons van Westerloo zich af. Hij wijst erop dat Talpa-baas John de Mol een slechte zendermanager is en meer consistentie moet aanbrengen.

Hoe kijkt Talpa-ster Wendy van Dijk naar al deze kritiek? Zij denkt juist dat ze bij Talpa, waar haar man Erland Galjaard in de top zit, heel erg lekker bezig zijn.

Wendy wordt bij Telegraaf TV gevraagd welk gevoel SBS 6 nu wil uitstralen. “Het is vooral denk ik herkenbaar. Het is bij jou in de straat, weet je wel. Ik denk niet dat het heel ver van je af moet komen te staan. Het moet op die manier gaan aansluiten“, zegt ze.

Doet het zendermanagement dat goed? “Ik denk dat het team wat er nu op zit daar heel goed over nadenkt. Alles wat nu op televisie komt, daar is echt over nagedacht. Er is een visie en er ligt een plan.”

Als voorbeeld noemt ze haar eigen show We Want More, waarvan de finale zondag een miljoen kijkers trok. “Wat ik vooral bij We Want More voel is heel veel warmte eigenlijk en er hangt minder van af. Wat ik fijn vond aan The Voice Kids was dat de kinderen zo ongedwongen en makkelijk zongen, maar bij The Voice hangt er heel veel van af hè.

Ze gaat met vertrouwen de toekomst in. “Er komt een tweede seizoen van Wie Het Laatst Lacht aan en dat is goed aangeslagen. Ik ben op het oude nest en ik doe weer programma’s die ik ontzettend leuk vind om te doen. Hart in Aktie ook. We gaan een reguliere versie maken en die komt er ook aan.

Naast die programma’s zit er volgens Wendy nog even niets anders in de pijplijn voor haar.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen