Humberto Tan: ‘Ik zei heel bewust nee tegen DWDD-slot’

Humberto Tan heeft in 2017 heel erg bewust nee gezegd tegen het aanbod van de NPO om zes maanden per jaar een talkshow te maken op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat zegt hij vandaag in het AD. De NPO wilde Humberto binnenhalen om te rouleren met Matthijs van Nieuwkerk, die toen bekendmaakte terug te gaan naar zes maanden per jaar. De presentator bleef loyaal aan RTL, waarna Margriet van der Linden haar kans greep en nu zitten we met M opgescheept.

Zou hij niet alsnog graag dagelijks willen gaan? “Die kansen zijn er wel geweest. Het tijdslot van De Wereld Draait Door bijvoorbeeld, daar zei ik heel bewust nee tegen. Ik heb het naar m’n zin bij RTL.”

Het zou bovendien wel heel vlak na het floppen van RTL Late Night volgen, zegt Humberto. “Je mag na zo’n avontuur ook wel wat bescheidener zijn en even een stap terug doen.”

Toen DWDD begin dit jaar stopte, begon de naam van Humberto weer rond te zingen, maar hij was er nog steeds niet voor te porren. “Er zit geen stiekeme hunkering meer. Maar zeg nooit ‘nooit’.”

Volgende week begint het nieuwe programma De Vooravond op het tijdstip van DWDD. Die talkshow wordt gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen