Was Glennis echt gehackt of deed ze een Wendy’tje?

Het optreden van Glennis Grace in de talkshow van Eva Jinek heeft donderdag veel mensen ontroerd: ze zat huilend aan tafel nadat racistische tweets over haar werden voorgelezen. Maar is de zangeres zelf eigenlijk wel woke? In de middag voor haar optreden bij Jinek lekten er screenshots uit van een Insta-gesprek, waarin ze schrijft: “Kanker Marokkaantje. Je hebt geluk dat ik je niet expose met je grafbek.” Al snel riep Glennis gehackt te zijn. Of gaat het hier om een Wendy van Dijkje?

Wendy van Dijk likete vorig jaar haattweets over Chantal Janzen, maar toen dat de media haalde, riep ze ineens dat ze gehackt was. Daarna was ze ineens níet meer gehackt, maar verklaarde Wendy dat een ‘derde persoon‘ haar Twitter-account had gebruikt. Wie die persoon was, wist Wendy niet.

En nu is er dus twijfel over Glennis Grace, die erom bekendstaat mensen te ‘exposen’ als ze iets racistisch naar haar sturen. Zo was de aanleiding voor haar optreden bij Jinek dat ze een 13-jarige ‘racist’ heeft ‘geëxposed’. En daar wordt het ‘kanker Marokkaantje’ ook mee gedreigd.

Glennis beweert dat ze dat niet zelf was. Ze riep op Instagram snel dat er vanuit haar account slechte dingen over Marokkanen zijn gezegd, maar dat zij dat niet gedaan heeft: “Als je iets hebt gezien of ontvangen en twijfelt of het van mij is, dan is dat zeer waarschijnlijk niet zo.

Glennis van Dijk

Tja, wat is hier nu aan de hand? Columnist Jan Dijkgraaf, die het na het exposen van de 13-jarige ‘racist’ nog opnam voor Glennis, noemt haar nu Glennis van Dijk.

Ook op de Facebook-pagina van Boulevard, dat het ‘Kanker Marokkaantje’-screenshot heeft gepubliceerd, wantrouwt men Glennis. “Dus ze is zelf ook behoorlijk racistisch? A ha ze is gehackt natuurlijk, ja ja ja ja ja. En dan ook nog met kanker, ze moet zich schamen“, zegt Jarno.

En René: “Zodra ze haar ware aard laat zien en dat wordt openbaar gemaakt schrikt ze en dan: ‘O nee hoor niet van mij, ik ben gehackt’, ja ja.

Een twitteraar, die een draadje heeft geschreven over het vermeende onbeschofte gedrag van Glennis’ zoontje Anthony, gelooft Glennis ook niet: “Kan natuurlijk nep zijn, maar is wel haar vocabulaire, is mijn ervaring.

Glennis reageert

Glennis zat gisteren met een live-verbinding in Shownieuws, waar ze hiernaar werd gevraagd. “Meteen de dag dat ik bij Jinek zat heb ik dat openbaar gegooid, van: dit is aan de hand, ik ben gehackt, ik heb alles opnieuw ingesteld.”

Heel veel mensen zijn tegen haar, stelt Glennis. “Het is jammer dat het gebeurt, maar er is ook een grote groep die denkt: wij pakken haar op die manier terug en wij gaan dit soort dingen uit haar naam zeggen.”

Zelf zou ze nooit iets slechts over Marokkanen zeggen, benadrukt ze. “Het zou natuurlijk van de zotten zijn als ik – die heel erg strijd tegen racisme – dit soort uitspraken zou doen. Ik heb alleen maar buitenlandse neefjes en Marokkaanse neefjes van afkomst.”

Ik snap werkelijk waar niet hoe de geest van iemand werkt om dat te doen. Dat maakte me eigenlijk heel erg boos, omdat ik die dag nog bij Jinek zat. Ook dat moet ik weer over me heen laten gaan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen