Albert gaat vol-le-dig los op Sander Schimmelpenninck

Roddelkoning Albert Verlinde is gisteren in zijn programma Shownieuws vol-le-dig losgegaan op Quote- en Op1-ster Sander Schimmelpenninck. Het is een akelige betweter. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op SBS 6. De aanleiding voor Alberts tirade is de column die Sander gisteren in de Volkskrant schreef. Hij heeft zijn Zweedse vriendin ontmoet in Denemarken, net over de grens, om onder twee weken thuisquarantaine uit te komen. Zo omzeilen ze handig de coronaregels.

Albert wordt daar een beetje misselijk van. “Ik wond mezelf vanochtend best wel op over die column in de Volkskrant. Kijk, zijn vriendin zit in Zweden. Hij zegt: ‘Ik wil niet naar Zweden, want dan moet ik in quarantaine en dan kan ik Op1 niet presenteren.’ Sommige kijkers denken: nou, doe dat dan lekker. Maar daar trapt hij niet in.”

Sander heeft dus in Denemarken afgesproken met zijn vriendin. “Dat is vanuit Nederland geel, waardoor je niet in quarantaine hoeft, en vanuit Zweden ook. Dat is hartstikke gunstig. Waar het mij om gaat: hij heeft al steeds iets over zich heen hangen van een soort betwetertje, snap je? Dat studentje dat altijd gelijk wil hebben.”

Prinsesje

Het is gewoon een walgelijk type, vindt Albert. “Dan zegt hij weer iets over het minderjarige prinsesje, dan weer iets over dat Zweden fantastisch is met die volle terrassen in coronatijd en dan gaat hij een column schrijven waarin hij een beetje gaat rechtvaardigen dat hij dat een tijd geleden over Zweden gezegd heeft en dat Zweden het eigenlijk hartstikke goed doet nu. Dan denk ik: sodemieter nou toch op, slik het in en zeg: ‘Het is stom geweest dat ik dat soort dingen doe.’”

Maar hij blijft het gewoon volhouden, briest Albert. “En het leuke is – en ik snap niet waarom – is dat hij geen fan is van dit programma. Terwijl ik hier zit te jubelen en het leuk vindt wat hij doet. Nou, dus onze redacteur belt en dan springt hij al helemaal op tilt over waarom we nou bellen. Dan zeggen we: ‘Omdat er best veel reacties op die column zijn.’ Hij zegt: ‘Weet ik niet.’ Nou, als je dan de Volkskrant-pagina op Facebook bekijkt, dan zie je best veel reacties die niet positief zijn. Hij zegt: ‘Dat zijn werkeloze betweters die thuis zitten.’”

Denigrerend

Presentatrice Dyantha Brooks: “Het is behoorlijk denigrerend toch?

Albert: “Het is behoorlijk denigrerend wat hij zegt. Dan denk ik: jongen, een lesje nederigheid kan ook geen kwaad. Maar dat ziet er echt niet in. Vervolgens in de loop van de dag komt dus naar buiten dat een deel van Zweden op geel gaat. Hij doet alsof dat de impact van zijn column is, dan denk ik: wake up.”

Collega Bart Ettekoven: “Dat is wat zelfoverschatting.”

Albert: “Laat hem lekker dat blad blijven maken over klokkies en auto’s en dit soort dingen aan een ander overlaten.”

Bart: “Hij moet niet zo roeptoeteren. Ik moet altijd zo lachen dat hij zo slecht kan incasseren. Hij roept van alles op Twitter en neemt iedereen de maat, maar na die uitspraken over Alexia spraken mensen hem erop aan en was het ineens: iedereen valt over mij heen!!!! Arme Sander.”

Lees ook:
‘Kutprogramma’ Shownieuws valt Op1-Sander lastig (31 juli)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen