Driftige Angela de Jong oogst kritiek bij Jinek en Show

Angela de Jong is terug van vakantie en wilde zich gisteren direct laten gelden: ze beet flink van zich af in niet één, maar twéé columns. Die tweede column ging over De 5 Uur Show en volgde slechts een uurtje na de première. Tv-recensent Angela heeft haar oordeel alweer klaar: is niks en gaat ook niks worden. Je begint je inmiddels af te vragen waarom ze überhaupt nog televisie kijkt als ze het allemaal zo vreselijk vindt. Gisteren oogstte de opiniediva dan ook kritiek in de late-night-shows.

Zowel in Jinek als in Shownieuws werd kritiek geuit op het feit dat Angela de middagshow slechts een uur na de eerste uitzending compleet de grond in boorde.

De 5 Uur Show was gewoon prima middagtelevisie, vindt Albert Verlinde. “Het was gewoon leuk om naar te kijken. Dat vind ik ook belangrijk. Laten we nou niet doen bij ieder programma alsof het een soort aardverschuiving is, van: daar gaat een wereld gebeuren“, zei hij in Shownieuws.

Dat Angela direct zo fel van leer trekt, vindt hij flauw. “Ik zou tegen sommige televisiecritici willen zeggen die net met vakantie geweest zijn en iets schrijven voor het AD, om net als bij mensen op hun eerste werkdag in het begin een beetje de kans te geven dat er iets kan groeien.”

Zelf is Albert wél positief teruggekomen van zijn vakantie. “Ik heb net vakantie gehad en ik kom er zalvend en zegenend uit. Geef mensen een beetje een kans en laat het een beetje groeien. Het was absoluut geen slechte eerste uitzending. Nog niet wereldschokkend, maar het kan best wat worden.”

Jinek

Er klonk in Jinek soortgelijke kritiek. Tijl Beckand: “Ik vind het lastig om daar gelijk iets vervelends over te zeggen. Als je dit niet eens kans geeft, dan zou het zonde zijn, want het is een mooi slot en een goed podium. Er was al een column uit een krant van iemand…

Gastvrouw Eva Jinek: “Angela de Jong van het AD.”

Tijl: “Ja, die binnen tien minuten eigenlijk met een charge kwam die niemand verdient. Geef makers en dit soort programma’s de ruimte om iets te laten ontstaan.”

Eva: “Dat is wel minder geworden de laatste tijd. Het moet meteen staan.”

Collega Leonie ter Braak: “Ja, dat vind ik wel. Het is echt áltijd negatief, maar daar raak je ook aan gewend. Soms denk ik: geef het even een kans. Er zit ook veel bloed, zweet en tranen vaak achter de schermen. Er wordt hard aan gewerkt met goede bedoelingen en dan word je neergezet alsof je een of andere idioot die het licht niet in de ogen wordt gegund. Dan denk ik: jeetje, het kan ook een toontje zachter toch?

Eva: “Ja.

Tijl: “Je moet het een maand laten draaien en dan een paar keer kijken en er een oordeel over vellen. Dit is alsof een restaurant net zijn deuren open doet en iemand roept al: ‘Niet te vreten!!! Ga maar naar huis!!!’

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen