Knikkeroorlog RTL 4 en SBS 6 van de baan

Er komt toch geen knikkeroorlog tussen RTL 4 en SBS 6. Nu de zender van John de Mol zijn plannen voor een nieuw knikkerprogramma doorzet, ziet RTL er van af. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Na het grote succes van RTL 4’s Lego-show, hoopt SBS 6 een hype te gaan creëren rondom het ouderwetse knikkeren met de nieuwe show Marble Mania. Vorige maand werd duidelijk dat óók het productiebedrijf van RTL werkt aan een knikkershow.

Het zou leiden tot een enorme tv-oorlog, zoals we die in het verleden ook hadden rondom de ijsdansshows. Tina Nijkamp, die SBS-baas was tijdens de ijsdansoorlog met RTL, gaf recentelijk nog tips over hoe je de knikkeroorlog het best kunnen winnen. “Het belangrijkste is dat je als eerste op de buis bent.”

Nu is alles anders: de knikkeroorlog gaat niet door, aldus Luuk Ikink. “De op handen zijnde knikkeroorlog tussen RTL en Talpa is officieel van de baan. Vandaag laat RTL namelijk weten definitief niet te zullen komen met een tv-programma over knikkers.”

RTL heeft het nieuws bevestigd. “Wij laten het bij LEGO Masters“, zegt een persvoorlichter tegen Boulevard.

De knikkershow van Talpa is dit najaar te zien.

Lees ook:
John de Mol bedenkt knikkershow, dit najaar op SBS 6 (19 juni)
Tv-knikkeroorlog op komst: ook RTL met knikkershow (19 juni)
Tina Nijkamp verklapt: ‘Zó win je de tv-knikkeroorlog’ (20 juni)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen