Ruinerwold-griezel woest op RTL: ‘Heel bezwaarlijk!’

Geplaatst op do 02 jul 2020 om 11:00

De Ruinerwold-griezel die zijn hele gezin opgesloten hield in een boerderij in het dorp, Gerrit Jan van D., is er woest over dat RTL een Videoland-serie gaat maken over het familiedrama. Dat heeft hij laten weten via zijn advocaat Robert Snorn. Gerrit Jan is not amused. “Over deze serie is met mij geen contact opgenomen en (…) met andere betrokkenen in deze zaak. Mijn mening over de serie is dat het vooral voor de kinderen zeer bezwaarlijk is dat zij ongewild nog meer in de media komen.

De radicale vader, die het al bezwaarlijk genoeg vindt dat zijn kinderen weer het daglicht zien, wordt gesteund door medeverdachte Josef B., de verhuurder van de boerderij.

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van Josef B., zegt in Shownieuws: “Mijn cliënt is er in elk geval absoluut niet blij mee. Er is al een boek over deze situatie geschreven en nu komt er vervolgens ook nog eens een televisieserie.”

Laten we alsjeblieft eerst even onderzoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd en of hij daar een verantwoordelijkheid in heeft. Hij zegt van niet. En als dat duidelijk is, dan kun je verhalen gaan schrijven en er een serie over gaan maken.”

Wat als RTL even had gevraagd of ze het goed vonden dat er een serie kwam? “Mijn cliënt zou sowieso niet hebben meegewerkt.”

RTL laat aan Shownieuws weten: “We zijn ons ervan bewust dat het om een gevoelig onderwerp gaat. We zitten nog echt in de beginfase van de ontwikkeling van de dramaserie geïnspireerd op Ruinerwold voor Videoland. Het klopt dat er daarom op dit moment nog geen contact is geweest.”

Lees ook:
RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel (28 april)
Evert Santegoeds: ‘Ruinerwold-serie RTL wordt saai’ (29 april)

Foto: RTL
17 Reacties op “Ruinerwold-griezel woest op RTL: ‘Heel bezwaarlijk!’”


 1. Curryworst

  Iedereen sprak er zijn afschuw over uit dat een hele familie afgezonderd leefde en de deur niet uit kwam.
  Tijdens de coronacrisis mocht nagenoeg niemand de deur uit. Hooguit voor de noodzakelijke boodschappen.
  Dus zo gek was die familie in Ruinerwold niet.

 2. Robert

  De kinderen zijn de dupe. RTL denkt alleen maar aan kijkers.

  Afschuwelijk.

 3. Tipo

  Zo, heb je weer coke gesnoven?

 4. Love

  Voor het geval we het nog niet doorhadden is nu onomstotelijk bewezen dat Curryworst totaal geflipt is.

 5. Zeru

  Maken die serie!

 6. Sander

  Ja arme Curryworst! Tijd om hem voor eeuwig op te sluiten in zijn kelder! Zo gek idee is dat toch niet!

 7. Kuis

  De hypocrisie van de media en de overheid in optima forma…

  Er zijn zo veel kinderen en volwassenen die in gevangenschap leven… en/of mishandeld en misbruikt worden… zoals bijvoorbeeld in de sport en in de kerk… en “gemeenschappen”… en “dorpjes”…

  En dan de schijnwerpers op 1 familie… lekker makkelijk geld verdienen en op een makkelijke manier laten zien dat je moreel goed bent door steeds maar weer de aandacht op dezelfde slechterik te focussen… en daar dan boe en bah over te spreken…

  Het systeem is rot… De politiek, en dus de meerderheid van de samenleving, zijn moreel verwerpelijk bezig als mensen… omdat we via ons stemgedrag duidelijk maken geen geld en middelen te willen vrijmaken voor opsporing en vervolging van al die daders… AL die daders…

 8. Geertje

  Waarom maken ze geen serie over pedofielen aan de top?

 9. Keta Minek

  Weg met RTL en snel.

 10. Jantien Visser

  Niemand weet van de hoed en de rand. Alleen maar hysterische berichtgeving over geweest en MC noemt deze man een Ruinerwold-griezel. Als dat ook geen stemmingmaakerij is!

 11. q8

  raar dat dit kan in NL.
  proces moet nog beginnen,
  allemaal voor t vieze geld,

 12. Marianne

  Als je afwijkt dan word je als snel voor gek verklaard. Dit is al snel een soort voyeurisme. Laat de rechter maar oordelen.

 13. Keta Minek

  Waarom moet je afwijken van normaal? voor die viezeriken als Wilders en Baudet dat zijn zieke gestoorde zielen waar zieke mensen achter aanlopen.

 14. Donald Dumb

  Kuis.

  Juist. Het mag eens toegelicht worden.
  Er zijn een hele hoop geloofsidioten als deze man uit Ruinerwold.
  Er zijn meer sektes dan je denkt in Nederland waar mensen vastgehouden worden.
  Maar op de een of andere manier mag er in Nederland niet over dit soort uitwassen bericht worden…

 15. CB

  Ruinerwold-griezel woest op RTL?? MAKEN DIE SERIE! IK VERLENG DIRECT MIJN ABO OP VIDEOLAND!

  Lijkt me geen overbodige luxe dat RTL geld verdient over de rug van Gerrit-Jan van D. Dat krijg je ervan als je zulk boevengedrag vertoont!

 16. Jacques

  Deze praktijk is in Nederland Fictieland al heel erg lang aan de gang. Bij de Telefilms moest het zelfs actueel zijn, liefst gebaseerd op bekende zaken, en dat was nog de NPO ook. Geen enkele moraal. Ik hoop dat het hierom afgeblazen wordt. Het is gewoon lijkenpikkerij. Zonder enig overleg met de getroffenen, hier met name die kinderen. En alles wordt natuurlijk altijd met een factor 100 aangedikt of erbij verzonnen.

 17. DeBaron

  Joh RTL laat je niet zo beinvloeden door de mafkees. Maak er een mooie serie vaN!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.