Ruinerwold-griezel woest op RTL: ‘Heel bezwaarlijk!’

De Ruinerwold-griezel die zijn hele gezin opgesloten hield in een boerderij in het dorp, Gerrit Jan van D., is er woest over dat RTL een Videoland-serie gaat maken over het familiedrama. Dat heeft hij laten weten via zijn advocaat Robert Snorn. Gerrit Jan is not amused. “Over deze serie is met mij geen contact opgenomen en (…) met andere betrokkenen in deze zaak. Mijn mening over de serie is dat het vooral voor de kinderen zeer bezwaarlijk is dat zij ongewild nog meer in de media komen.

De radicale vader, die het al bezwaarlijk genoeg vindt dat zijn kinderen weer het daglicht zien, wordt gesteund door medeverdachte Josef B., de verhuurder van de boerderij.

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van Josef B., zegt in Shownieuws: “Mijn cliënt is er in elk geval absoluut niet blij mee. Er is al een boek over deze situatie geschreven en nu komt er vervolgens ook nog eens een televisieserie.”

Laten we alsjeblieft eerst even onderzoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd en of hij daar een verantwoordelijkheid in heeft. Hij zegt van niet. En als dat duidelijk is, dan kun je verhalen gaan schrijven en er een serie over gaan maken.”

Wat als RTL even had gevraagd of ze het goed vonden dat er een serie kwam? “Mijn cliënt zou sowieso niet hebben meegewerkt.”

RTL laat aan Shownieuws weten: “We zijn ons ervan bewust dat het om een gevoelig onderwerp gaat. We zitten nog echt in de beginfase van de ontwikkeling van de dramaserie geïnspireerd op Ruinerwold voor Videoland. Het klopt dat er daarom op dit moment nog geen contact is geweest.”

Lees ook:
RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel (28 april)
Evert Santegoeds: ‘Ruinerwold-serie RTL wordt saai’ (29 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen