Insta-museum Anna Nooshin duurder dan Rijksmuseum

Anna Nooshin (33) en haar hersenloze aanhang hebben vanaf morgen een eigen clubhuis: The Upside Down, haar nieuwe Instagram-museum tegenover de RAI in Amsterdam. Wie dit ‘grootste interactieve Insta-museum van Europa’ wil bezoeken, moet wel diep in de buidel tasten, want de ticketprijzen zijn hoger dan die van het Rijksmuseum: 25 euro versus 19 euro. Niet geheel verbazingwekkend loopt het vooralsnog niet echt storm: voor de hele openingsdag zijn nog ‘volop’ kaarten te verkrijgen.

Mensen die de hele dag door hun leegheid etaleren op de socials, krijgen vaak ook veel kritiek te verduren, maar dat is tegen het zere been. Een speciaal hoekje in het museum is daarom ingericht voor haatreacties. “Ik wil duidelijk maken dat woorden effect hebben“, zegt ze in het AD.

Nee, Anna en haar vriendinnen willen alleen maar hosanna horen. Na het haathoekje, komt daarom snel de liefde. “Uiteindelijk kom je uit bij liefde, want dat helpt je er doorheen.

Anna denkt werkelijk dat ze met haar Insta-museum (bedoeld voor tienermeisjes die Insta-foto’s van zichzelf willen maken) iets bijdraagt aan een betere wereld. “Ik vind het belangrijk om naast entertainment ook stil te staan bij educatie. Ik vind dat een plicht voor iemand in mijn positie. Dus zo vraag ik met die kinderkamer aandacht voor stichting Het Vergeten Kind.

Ziet ze zelf ook niet in dat ze afschrikwekkend eendimensionaal is? “Dat is vooral een aanname van mensen. Dat ik dit nu doe, is geen bewijsdrang. Ik ben hier al twee jaar mee bezig. Ik word ook gewoon ouder en ontwikkel me. Dit is wat mij nu bezighoudt.

Tickets voor Anna Nooshin Insta-paleisje kunt u hier kopen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen