RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel

Geplaatst op di 28 apr 2020 om 10:05

Coronacrisis of niet: RTL blijft investeren in dure Nederlandse dramaseries. Na Mocro Maffia en Judas, is Videoland nu begonnen met de ontwikkeling van een zesdelige dramaserie over de beruchte Ruinerwold-zaak. Dat heeft het tv-bedrijf laten weten. Jarenlang bleef een heel gezin onder de radar in het Drentse dorp Ruinerwold. Totdat een zoon het terrein verliet, een kroeg binnenstapte, zijn verhaal deed en het dorpje wereldnieuws werd. En straks is er dus een dramaserie over het gezin.

Antoinette Beumer, die recentelijk is aangesteld als Hoofd Drama bij Videoland, vindt het een mooie uitdaging. “Verhalen zoals Ruinerwold zijn vaak een ver-van-je-bed-show. Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden.”

De serieschrijfster denkt dat er veel animo voor is. “Videoland streeft er naar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.

Eerdere series die volgens RTL ‘Videoland Originals’ waren zijn onder andere de dramaseries Mocro Maffia, Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit en Zwarte Tulp. Enkele van deze series waren ook op de lineaire televisie te zien.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe dramaserie over de Ruinerwold-zaak te zien is bij Videoland.

Foto: RTL
22 Reacties op “RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel”


 1. Thomas

  Oud nieuws daar kijkt niemand meer naar.

 2. Erwin

  Okee, dank Thomas. Opgelost. Niks meer aan doen. Door!
  Man, man man

 3. Yohn de mok

  Wie investeerde zoveel jaar terug zoveel in drama en wie volgte?

 4. Curryworst

  Dit gezin uit Ruinerwold was zijn tijd vooruit.
  Nu eist de overheid van ons om opgesloten te blijven en zo min mogelijk contact te hebben met de buitenwereld.

 5. Jan

  Even kijken of u ook een reactie geeft als blijkt dat over een jaar half Nederland is overleden , als we ons niet aan de regels hadden gehouden !

 6. Gerland Aljaard

  Lekker belangrijk. Zal wel weer neit om aan te gluren zijn.

 7. Commerciële Yoghurt

  Mooi van RTL en Videoland

 8. Levi

  Goed dat RTL investeert in tv-series, maar wel jammer dat het elke keer gaat om series met maar 1 seizoen of series die niet heel lang meegaan. In de VS lopen series jarenlang, soms misschien zelfs te lang en hier in Nederland heeft een serie met geluk misschien 2 of 3 seizoenen tegenwoordig. RTL zou eens moeten investeren in een goede (langlopende) dramaserie, beetje zoals met Gooische Vrouwen. Dat moet kunnen. Kijk naar Flikken Maastricht, 14 seizoenen en nog altijd een vaste goedscorende plek op vrijdagavond.

 9. Jantien Visser

  De hele heisa over dat gezin in Ruinerwold werd in kranten opgeklopt en uitgemolken. Er zal uiteindelijk blijken dat er geen strafzaak van te maken is ( maar dit terzijde.
  Er zijn zat gezinnen in Nederland, waar het precies zo gaat of nog erger. Dus series maken over dit onderwerp is eindeloos. Je kan je afvragen of Nederland voor dit onderwerp warm loopt.
  Ben het trouwens helemaal eens met @Curryworst 10:14u

 10. Ron

  Daar zit zeker een goed verhaal in. Benieuwd.

 11. Sylvie

  Inkoppertje met Kemna Casting!

 12. Keta Minek

  Jantien Visser, bij misbruik dat geef je haast wel toe, de politie inschakelen.

 13. Keta Minek

  Dat gezin in Ruinerwold ze weten niks van de vader die kan niet meer praten na beroerte.

 14. Robbie

  Hoezo griezel ?? Deze man besloot om zo te leven, en zo zijn gezin op te voeden. Dat is zijn keuze. Daarom is het toch nog geen griezel

 15. Zalmneusje

  Hoe kun je hier in godsnaam een 6-delige serie van fabriceren? Wordt dat niet een beetje saai met alleen een stel mafkezen op een boerderij?

 16. buurman

  typische ondoordachte no brainer…snel ja zeggen tegen het gegeven (kent iedereen, ja, doen!)…en dan….ehm wat gaan we eigenlijk vertellen?

 17. De Heer

  Een serie vol kinderen. Nederlandse series blinken al niet uit in acteerprestaties. Ik pas. Zat series uit Amerika en andere landen die wel goed gemaakt worden.

 18. Keta Minek

  Deze man besloot om zo te leven? die kinderen waren nergens bekend bij geen enkele instelling nooit ingeschreven niet bij de burgerlijke stand geen zorgverzekering.

 19. Paula

  Wat een ongelooflijk onorigineel idee weer. Maar ja, RTL denkt: makkelijk te marketen, al bekend bij de mensen en een enge griezel als hoofdpersoon. En vast allemaal weer jonge Nederlandse ‘talenten’ die de provinciaalse kinderen moeten spelen met een Gooise r in hun mond. Je wordt er soms zo moe van, dat Nederlandse drama.

 20. Paula

  @buurman

  en inderdaad: waar het nu eigenlijk over moet gaan, daar hebben ze geen idee van. “Waar gebeurd”, zielig voor de kindertjes en al veel mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Dat is genoeg.

 21. Stefie

  En wie gaat die griezel spelen? Meiland zeker ! Haha

 22. Axel-F(Arnhem)

  Zonde van de tijd, geen kijkcijfer hit max 250.000

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.