RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel

Coronacrisis of niet: RTL blijft investeren in dure Nederlandse dramaseries. Na Mocro Maffia en Judas, is Videoland nu begonnen met de ontwikkeling van een zesdelige dramaserie over de beruchte Ruinerwold-zaak. Dat heeft het tv-bedrijf laten weten. Jarenlang bleef een heel gezin onder de radar in het Drentse dorp Ruinerwold. Totdat een zoon het terrein verliet, een kroeg binnenstapte, zijn verhaal deed en het dorpje wereldnieuws werd. En straks is er dus een dramaserie over het gezin.

Antoinette Beumer, die recentelijk is aangesteld als Hoofd Drama bij Videoland, vindt het een mooie uitdaging. “Verhalen zoals Ruinerwold zijn vaak een ver-van-je-bed-show. Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden.”

De serieschrijfster denkt dat er veel animo voor is. “Videoland streeft er naar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.

Eerdere series die volgens RTL ‘Videoland Originals’ waren zijn onder andere de dramaseries Mocro Maffia, Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit en Zwarte Tulp. Enkele van deze series waren ook op de lineaire televisie te zien.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe dramaserie over de Ruinerwold-zaak te zien is bij Videoland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen