Ook noodsteun voor Arie Boomsma: +69.000 euro

Arie Boomsma heeft ruim 69.000 euro noodsteun gekregen om zijn VondelGym-sportscholen overeind te houden tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit gegevens die het UWV openbaar heeft gemaakt. De sportscholen in ons land zijn maanden dicht geweest om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en hoewel de meeste mensen gewoon lid bleven, hebben veel gyms toch last gehad van omzetverlies. Ook Arie zag zijn omzet kelderen en dus maakte hij gebruik van de NOW-regeling.

De regeling, die gold van maart tot en met mei, heeft Arie verspreid over vier bv’s dus bijna driekwart ton opgeleverd:

  • VondelGym Service Holding B.V.: 27.744 euro
  • VondelGym Zuid B.V.: 19.425 euro
  • VondelGym B.V.: 16.620 euro
  • VondelGym Oost B.V.: 5.319 euro

Arie, die privé behoorlijk goed in de slappe was zit – hij kocht eerder dit jaar een woonboerderij in Abcoude van 2,2 miljoen euro – zit zakelijk in zwaarder weer. In deze onzekere tijden hebben sportscholen het niet makkelijk en Arie heeft er drie.

Overigens valt de schade bij Arie nog relatief mee. Zelf richtte hij deze lente veel grotere financiële schade aan bij Veronica Inside. Terwijl hij de tienduizenden euro’s aan noodsteun incasseerde, riep hij op tot een adverteerdersboycot van VI. Daardoor zag de Johan Derksen-show in één weekend een miljoen euro aan sponsorgeld verdampen.

Lees ook:
Miljonair Nikkie Plessen pakt 927.000 euro noodsteun (16 juli)
Nikkie Plessen reageert op rel, stort noodsteun terug (16 juli)

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen