Rotterdam wil DWDD-opvolger wegkapen uit Amsterdam

Er is Rotterdam veel aan gelegen om de opvolger van De Wereld Draait Door in huis te halen. Eigenlijk wil BNNVARA het nieuwe programma met Fidan Ekiz en Renze Klamer gewoon in Amsterdam huisvesten – omdat alle talkshows daar vandaan komen – maar Fidan is een actie gestart om de show naar Rotterdam te halen. En daar heeft de havenstad wel oren naar: Carin Rotscheidt van Rotterdams mediakantoor heeft afgelopen woensdag een e-mail naar de omroep gestuurd.

Carin zet alles op alles. “Ik heb afgelopen woensdag een mail gestuurd. Met de vraag wat er nodig is om de talkshow naar Rotterdam te halen. Ik heb nog niets gehoord. Rotterdam is de thuisstad van de presentatoren en het zou voor Rotterdam ook prachtig zijn.

Rotterdam wil dezelfde faciliteiten bieden als Amsterdam. “Ik weet niet of het kan, maar ik wil het in ieder geval weten. Ook de wethouder en de burgemeester zijn ervan op de hoogte. Het is sowieso goed als er een talkshow in Rotterdam komt en zeker in dit geval. Wat is er mooier dan om in deze prachtige stad iets dergelijks te laten landen?

Ook Carin ziet bij veel mensen de weerstand tegen de hoofdstedelijke bubbel. “Mensen vinden ook dat het tijd is om uit de Amsterdamse sferen te komen. Kom dan maar naar Rotterdam! Ze hebben ook vaak politici in de uitzending. Den Haag is hier vlakbij. En op zichzelf is het ss Rotterdam een prachtige locatie.”

De beste locaties lijken het ss Rotterdam-schip te zijn of Hotel New York.

Het AD-artikel ‘Lobby voor talkshow Fidan komt op stoom: kom maar naar ss Rotterdam’ kunt u hier lezen.

Lees ook: Fidan Ekiz wil DWDD-opvolger uit grachtengordel halen (5 juli)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen