Nikkie Plessen: ‘Mondkapjes bieden schijnveiligheid’

Nikkie Plessen staat nog steeds achter haar kritiek op mondkapjes. Ruim twee maanden geleden noemden ze het beschermmiddel al ‘clownesk’ en ze is niet van mening veranderd: het biedt schijnveiligheid. Dat gaf ze gisteren aan in RTL Boulevard. Nikkie is geen seconde van plan geweest om met haar kledingmerk ook mondkapjes te gaan produceren. “Wat ik lastig vind – Peter heeft het ook een keer in de uitzending gezegd – is dat het een schijnveiligheid is“, legde ze uit.

Ze gelooft niet in mondkapjes. “Als wij geen medisch kapje op mogen, wat dus echt helpt, wat is dit dan dat ik op mijn mond aan het dragen ben? Ik denk dat grote merken ook kampen met: als wij dit gaan maken, produceren, en er wordt iemand ziek die dat kapje op heeft, komt er dan iemand bij ons aan kloppen van: dat kapje werkt niet! Ik vind dat gewoon heel erg lastig.”

Zelf draagt Nikkie alleen als het echt moet een mondkapje, maar dan gewoon een wegwerpexemplaar. “Zo sta ik er nog steeds in. Als ik er één op moet – en ik ben naar Italië geweest en naar Spanje geweest, waar je er één op moet – dan doe ik een soort van medisch kapje op.”

Ik kom ook veel in Azië en ook daar dragen ze veelal de wit-groene mondkapjes, die we toch zien als de medische mondkapjes, of een hele zwarte. Ik vind het gewoon niet iets wat heel erg leuk is.

De enige coronamaatregel die met enthousiasme is ontvangen door Nikkie is de NOW-regeling. De multimiljonaire raakte deze maand in opspraak omdat ze 927.000 euro noodsteun heeft gepakt.

Lees ook: Nikkie Plessen: ‘Met mondkapjes in ov? Clownesk!’ (9 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen