Late avond RTL 4 in ravijn door Bridget Maasland

RTL 4 dacht er goed aan te doen om de door zo’n 200.000 mensen bekeken herhalingsserie van Gooische Vrouwen na anderhalve week van de late avond af te knikkeren, maar dankzij Bridget Maasland ligt de zender nu al helemáál in het ravijn na 22.30 uur. Haar quiz De Zwakste Schakel werd gisteren massaal uitgespuugd door de televisiekijker: er keken slechts 102.000 mensen (3,4 procent) naar, een verbijsterend lage score die bijna niet zonder gevolgen kan blijven.

Als De Zwakste Schakel de komende werkdagen net zo beroerd scoort, dan kan het niet anders dan dat RTL 4 wéér ingrijpt. Wellicht doet de zender er beter aan om het hele halfelfslot voorlopig maar te schrappen en het late RTL Nieuws naar voren te halen.

Het late RTL Nieuws begint nu pas om 23.30 uur, maar kan natuurlijk ook prima om 22.30 uur beginnen. De nieuwsrubriek wist gisteren ondanks het latere tijdstip meer kijkers te boeien, namelijk 138.000 (8 procent).

Coronacrisis of niet: het is evident dat het een enorme misser is van RTL 4 om een maand lang in lockdown te gaan. Het wordt nog een paar weken flink doorbijten voor de zender, want pas medio augustus keert Eva Jinek terug van vakantie.

Eva Jinek heeft dan de taak om alle verloren kijkers weer terug te lokken naar RTL 4. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, aangezien veel kijkers nu ook weggelopen zullen zijn naar Op1.

Tijdens de huidige zomerlockdown van RTL 4, die nu bijna twee weken onderweg is, heeft de zender al drie keer ingegrepen: naast het van de buis gehaalde Gooische Vrouwen, zijn de 21.30 uur-herhalingen op woensdag prime time en donderdag prime time ingeruild voor Britain’s Got Talent.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen