Nikkie Plessen: ‘Met mondkapjes in ov? Clownesk!’

Nikkie Plessen gelooft weinig in de effectiviteit van zelf in elkaar geknutselde mondkapjes in het openbaar vervoer. Het wordt een clowneske bedoening als iedereen straks met halve sokken en stofzuigerzakken voor het gezicht zit. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. “Maar even jongens! Dat we met stofzuigerzakken met z’n allen in een trein gaan zitten of met sokken! Waar hebben we het over? Dit wordt gewoon een clowneske bedoening waar we mee bezig zijn!

John van den Heuvel is het met haar eens. “Het is bezopen. Ik vind het echt kwalijk dat mensen met zelfgemaakte dingetjes en met frutseltjes in trams en bussen worden gestuurd. Ik vind het echt idioot.”

De meeste materialen zijn helemaal niet geschikt voor een mondkapje, merkt hij op. “Je kunt als overheid toch ook niet gaan zeggen tegen de mensen: knutsel ze maar zelf in elkaar. Ik vind dat ook zo idioot. Wie gaat nou controleren of dat dan deugdelijke mondkapjes zijn of dat het een sok of onderbroek is?

Plessen gaat met haar kledingmerk geen mondkapjes produceren. “Nee. Ik vind het heel lastig dat je dat héle gezicht niet ziet en ik vind het dan ook niet iets waar ik per se mijn merk aan zou willen linken. Ik begrijp echt wel dat als je in het ov zit, je een iets leuker mondkapje op wil, maar ik ga niet mijn merk daaraan linken.”

De mensen zouden gewoon de beschikking moeten kunnen hebben over medische mondkapjes, vindt ze. “Ik begrijp gewoon niet: waarom lukt het ons niet om die medische kapjes in groten getale te kunnen verzorgen. Die andere kapjes werken dus niet. En de medische kapjes werken dus in het ziekenhuis. Waarom lukt het ons niet om dat op te schalenen en deze te kunnen brengen?

Ze stelde haar vraag aan RIVM-woordvoerder Diederik Jekel. Hij: “Ja, waarom het niet lukt van het beleid om dat niet te doen qua fabrieken enzo dat weet ik natuurlijk niet.”

Het beste is om binnen te blijven tot er een vaccin in, aldus Jekel.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen