John de Bever sprak Akwasi aan na afloop Beau

Geplaatst op do 02 jul 2020 om 8:00

Volkszanger John de Bever heeft rapper Akwasi aangesproken na afloop van de controversiële aflevering van Beau waarin beide heren te gast waren. Dat vertelt hij in gesprek met Privé TV. John was de enige die Akwasi durfde aan te spreken op zijn onbehoorlijk gedrag. Met verheven stem verweet hij juist de alleszins beheerste Beau van Erven Dorens te schreeuwen. “Mag ik ook iets zeggen? Jij schreeuwt harder dan Beau, hè?“, riep Beau. En Akwasi: “Wie is dit? Wie is deze gast?

Na afloop heeft John nog kort met Akwasi gesproken, vertelt hij nu. “Hij liep voorbij. Ik zei: ‘Hallo, ik wou gewoon even ook mijn mening zeggen.’ Voor de rest niks. Naderhand was hij weg. Een borrel is het niet meer van gekomen. Iedereen zijn goed recht. Misschien had ik niks moeten zeggen, maar het zit een beetje in mijn karakter om mijn mening te geven.

John vindt nog steeds dat Akwasi zich asociaal gedroeg aan tafel. “Het ging daar om de normen en waarden. Iedereen mag zijn mening hebben in Nederland: of ze nou groen, geel zijn, flaporen hebben, een grote neus of homo zijn, maar wel een beetje op een normale manier.”

De zanger kreeg veel steunreacties. “Ik denk dat iedereen het met mij eens zou zijn – zelfs die andere jongens aan tafel – dat Akwasi een beetje aan het schreeuwen was. Hij was emotioneel? Dat vind ik makkelijk gezegd.”

Racisme

John staat nuchter in het racismedebat. “We mogen allemaal onze mening zeggen, maar wel op de toon en de manier waarop letten. Ze zeggen tegen mij ook wel eens: ‘Homo.’ Dan roep ik: ‘Hetero.’ Het wordt allemaal een beetje te zwaar.

Nu ligt VI onder vuur vanwege een zwartepietgrapje van Johan Derksen. “Ik ben een fan van Johan Derksen. Het is natuurlijk wel voetbalpraat en zo wordt er geluld in Nederland.”

Keert VI nog terug? “Ik denk van niet. Zoals ik Johan ken, denk ik niet dat hij nog met Wilfred Genee aan tafel gaat zitten. Ik denk dat er een ander programma komt, waarin Johan Derksen dan met iemand anders zou zitten.

Het zou jammer zijn als het weggaat, want Wilfred Genee is een geweldig goede presentator, maar ik denk niet dat het geloofwaardig is als Johan er nog bij gaat zitten. Ik vond ook dat Wilfred Johan afviel tijdens die show.”

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (11 juni)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (11 juni)
Tv-ruzie Akwasi inspireert John de Bever: ‘Nieuw liedje’ (29 juni)

Foto: RTL
45 Reacties op “John de Bever sprak Akwasi aan na afloop Beau”


 1. Snorlax

  Je bent in elk geval weer eens ff in het nieuws.

 2. Nelson

  Wat had er gelijk?

 3. Harry

  Akwasi reageert altijd

  aquasi verongelijkt. Negeren, die gast.
  (Eh… om nog meer demonstraties te
  voorkomen: spreek uit als negéren…)

 4. Richard

  183ste artikel over racisme. Kunnen we het weer over Wendy van Dijk gaan hebben ofzo?

 5. Chelsey

  Het is wel érg stil rondom haatpredikant Akwasi O. Tegen het kwaad van deze zwarte Duivel zijn aangiftes gedaan maar je hoort daar helemaal niets meer over in de media. Is het openbaar ministerie in Amsterdam nog steeds bezig met het onderzoek? Wat zijn de bevindingen? Deze geweldsoproepende zwarte man zou op z’n minst een berisping moeten gaan krijgen. Want zijn gedrag is zeer kwalijk te noemen. Deze man mag met zijn foute pu lieke gedrag straks niet als voorbeeld dienen voor jongere generaties. Het is ondenkbaar dat deze zieke haatdrager er in stilte zonder excuus ermee zou kunnen gaan wegkomen. Het is dan anders einde cariëre voor deze zwarte kwal en terrecht! Halsema heeft toch ook openbaar excusses aangeboden, wie ben jij dan wel! Mafkees!

 6. Annelies Slabbervos

  Akwasi is geen verbinder.

 7. Suckerpunch

  John de Bever geeft toe dat Nederland best wel racistisch is want “zo wordt er nou eenmaal gelult in Nederland”… Zal ik hem meteen ook maar even aanvullen dan? “ En je past jezelf daaraan aan anders ga je maar terug naar je eigen land”….

  Toch?

 8. Nadege

  En klaar….

 9. Fikkie

  Akwasi is een asociaal individu, dat is wel duidelijk geworden.

 10. Dartsfan

  ‘Ze zeggen tegen mij ook wel eens: ‘Homo.’ Dan roep ik: ‘Hetero.’ ‘ haha geweldig!

 11. jantje

  Akwasi, wat lult die vent nauw dan, zijn ouders waren net zo fout hahaha, wat een eikel allemaal niet te weeg brengt!

 12. Marian Hoefsmit

  Nederland heeft nog nooit zo zwart wit gedacht, bedankt Sylvana Akwasi en consorten.jullie komen iedereen zijn strot uit.

 13. MolTalk

  Denk dat die De Bever genoeg stront over zich heen heeft gehad, heeft dus recht van spreken.

 14. Johan

  Wie is dit? Wie is deze gast?
  Vuile racist is het zelf die bruine. Alsof Akwasi hits heeft(0)
  Man is bekend als de kneus uit Expeditie Robinson en als een zwarte piet bedreiger.

 15. X

  @9.30 En zo is dat!

 16. Xxxx

  Hoe lang gaat deze eindeloze discussie nog door? Moet dit nu jaar in jaar uit? Vanmorgen zette ik om 6.05 uur de wekkerradio op NPO1. Jawel. De Extra Vroege Ochtendshow van de Vara-radio met Murad Elouakili. Begon het gvd weer over het Slavernij-verleden! Lekker wakker worden is dat! Krijg je toch de schijt van! Hebben ze in Hilversum niks anders meer te brengen? Wat kan mij het als blanke Nederlander schelen wat er in 18honderd zoveel gebeurd is. Is erg dat zeker. Maar ik persoonlijk ben er niet bij geweest en voel me er totaal niet schuldig over! Komen er van die gasten aan het woord die zelf doen of ze het zelf aan den lijve ondervonden hebben. Stel idioten! Hou er over op ga verder met je leven. Ga wat doen dan oude koeien uit de sloot halen. Wie is hier nu mee gebaat? Je kweekt alleen maar nieuwe haat!

 17. Xxxx

  In Hilversum hebben ze zeker niks anders te brengen dan tv en radiouitzendingen te “vullen” met dit soort BAGGER en mensen tegenover elkaar ophitsen. Ben je geen racist dan zorgt Hilversum er wel voor dat je het wordt. Het komt je toch de strot uit dat eeuwige dagelijkse geouwehoer door lieden die vaak zelf net droog achter de oren zijn en de verhalen uit geschiedenisboekjes hebben! De oudere generatie is er nog lang niet zo of helemaal niet mee bezig dan de jongeren. De zwarte ouderen halen hun schouders er over op. Ik ken genoeg zwarte mensen die het met deze zinloze eindeloze discussie ook niet eens zijn. Sterker nog die willen er zelf niks over horen. Ze lachen er om. Er loopt wat dom en achterlijk volk rond op deze planeet! Mensen zijn net ganzen. Als de een de weg oversteekt gaat de hele boel er achter aan!

 18. Tonny p

  Sinds mathijs van nieuwkerk met dwdd is gestopt heeft dropveter akwasi geen podium meer…gelukkig.

 19. Anne

  Akwasi is een gevaarlijke man die haat en verdeeldheid zaait. Waarom willen mensen dat niet zien? De spanning in ons fijne land nemen toe. Nederland behoort tot een van de meest fantastische en een van de meest tolerante landen ter wereld en dat wordt stuk gemaakt door een minderheid van schreeuwers die in werkelijk alles racisme willen zien. Ik vind dat een ziekte die behandeld dient te worden.

  Ik ben blank en wordt geconfronteerd met een groep schreeuwers die mij vertellen dat ik een racist ben omdat ik blank ben en omdat ik zwarte Piet leuk vind.

  Ik ben geen racist en ik weiger me te verantwoorden aan een deug beweging BLM die mij zo bejegent maar wel de crimineel Floyd heilig verklaart en hun mond dichthouden over de plunderingen, vernielingen en het geweld door aanhangers van deze deug beweging.

  Gevoelens van diepe afkeer krijg ik. Verder word ik me zeer bewust gemaakt van mijn blank zijn door deze deug beweging.

  Racisme wordt door deze deug beweging gevoed en racisme zal verder toenemen maar gaat ondergronds.

 20. Wie is het volgende zwarte schaap?

  Racisme scoort.

 21. tien

  Nog nooit van John de Bever gehoord, maar heb de uitzending van Beau met Akwasi gezien. De Bever greep geheel terecht in tegen de als een totale gek maar doorschreeuwende en raaskallende Akwasi. Even los hiervan, die BLM beweging probeert onze hele maatschappij en het kapitalisme te ontwrichten. Lees je in via google kijk naar wat er nu in Amerika gebeurd. Gekken als Akwasi leiden zogenaamd de beweging maar het zijn helemaal de leiders niet. Dit wordt echt wereldwijd, in elk land op dezelfde manier georkestreerd. Er zitten heel grote geldschieters achter. Ga zelf op zoek naar de waarheid via internet, want onze media doen aan deze volksverlakkerij mee. Geen idee waarom. Zij lichten je niet in.

 22. Momo

  @Chelsey.

  Ja, de media sprongen op de VI-rel om de aandacht af te leiden van het feit dat Akwasi mensen heeft bedreigd. Daar zouden we het nu gewoon weer over moeten hebben.

 23. Xxxx

  Kawasi vind Nederland met zijn inwoners een racistisch land. Hij is in Amsterdam geboren. Zijn roots liggen in Ghana. Als Akwasi morgen de pijp uit gaat wil hij niet in Nederland begraven worden. Nee, wel zijn hele leven van de Nederlandse Staat geprofiteerd. Maar hij wil hier uiteraard hier niet tussen de varkens worden begraven. Zo’n ECHTE NEDERLANDER is het nu! En zo geldt dat voor Surinamers, Turken en Marokkanen idem. Ik moet er om lachen dat ze zich echte Nederlanders voelen. Schei toch uit! Net als de uitdrukkingen Turkse-Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders. Ze voelen zich geen Nederlander. Net zo min als ik in Canada ga wonen en me een Canadees zou noemen. Je blijft een Nederlander! Maar sommige Nederlanders hebben zand in de oogjes en willen het mooie er van blijven zien. Zo willen sommige partijen D66 en Groen Links maar dat de Nederlandse regering excuses maakt voor het slavernijverleden. De grootste kolder die er is. Excuses maak je aan mensen die het aan den lijve hebben ondervonden en niet aan het grut wat nu leeft! Die de verhalen van opa en oma hebben of uit boekjes. De mens is wat mij beteeft kierewiet geworden!

 24. M52

  John de Bever, is voor mij de enige rechtvaardige aan tafel.Akwasie is een dwaas, die vooral in zijn eigen waarheid gelooft . Of wil geloven.Hij was pas een held geweest , als hij zijn excuses had gemaakt aan Nederland. Na zijn zo onbeschofte opmerking tegen ZW Piet.En voor wat zijn.voorouders hebben gedaan naar dat is heel erg moeilijk.

  ,

 25. Pegode

  Na afloop heeft John nog kort met Akwasi gesproken, vertelt hij nu. “Hij liep voorbij. Ik zei: ‘Hallo, ik wou gewoon even ook mijn mening zeggen.’ Voor de rest niks. Naderhand was hij weg.
  Noem je dat met Akwasi gesproken? Donder toch op met dat sensatie gedoe!

 26. Jaap

  Akwasi is gewoon een domme en arrogante onbeschofte schreeuwer.

 27. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  Die gekke zoeloe moet opdonderen naar de rimboe!

 28. Sting

  Akwasi is een idioot en heeft een hele positieve demonstratie doen verbleken door zijn slechte uitspraken.
  Maar wat een paar hier zeggen is ook onzin want denk jullie nou echt dat we allemaal hier willen zijn?
  Onze voorouders zijn bedrogen door jullie voorouders wij hadden het redelijk goed in India en zijn onder valse voorwendselen gelokt naar Suriname om te werken als “contract arbeiders” (als slaven)
  En er een gratis terugkeer beloofd na 5 jaar maar dat was niet mogelijk voor velen omdat ze na de eerste 5 jaar nogmaals 5 jaar moesten werken om “schulden” bij de werkgever af te lossen.
  Velen schaamde zich omdat ze zo erg misleid zijn en durfden niet terug te keren.
  Toen Nederland klaar was met Suriname wouden ze ervan af dus moest het onafhankelijk worden. Dat is de reden dat de Surinamers hier zijn want ze begrepen dat als Nederland zn handen ervan zou af trekken dat ze niets meer zouden hebben.

  De jaren die de voorouders hebben gewerkt voor Nederland tellen ook niet mee in Nederland voor je aow.
  Er is een dus een achterstand om te beginnen.

  En xxx je hoeft je er niet schuldig over te voelen want je bent er niet bij geweest maar Nederland is wel schuldig als land.
  Jij als Nederlander hebt kunnen genieten van je erfenis die door slavernij mogelijk gemaakt zijn.
  Wij zouden ook een erfenis moeten hebben namelijk de schuld die de Nederlandse voorouders hebben bij die van ons want dat is nooit betaald.
  En dat de oudere hier geen benul van hebben is omdat ze niet genoeg informatie hebben.
  Zoals we nu zo makkelijk aan informatie kunnen komen konden zij niet en moesten maar luisteren wat hun verteld werd door de Nederlanders en hun ouders zelf te hard hebben moeten werken (want je werd gewoon omgelegd deed je het niet)
  Velen zijn hun ouders ook verloren terwijl ze nog kinderen waren maar als je ze alles uit zou leggen zouden de meeste het ook begrijpen hoe ze zijn behandeld.
  En ik praat hier niet eens over de Afrikanen die nog erger zijn behandeld.

  De voorouders van Akwasi waren ook slaven handelaren dus waarom hij daar mocht spreken snap ik niet want hij mag dan zwart zijn maar zijn voorouders hebben juist ook meegedaan. Hij moet dan ook zelf excuses aanbieden aan zwarte Piet want het kan zijn dat ze verhandeld zijn door zn eigen familie

 29. Jordao

  Van huis uit heb ik geleerd dat je als gast jezelf netjes behoort te gedragen , dus beschaafd. Akwasi moet ook leren incasseren. Hij heeft dingen geroepen die gewoon niet kunnen en dan verlaagd hij zichzelf naar dezelfde mensen die anderen weer beledigen. John de Bever heeft juist gehandeld.

 30. eltag

  Ok Sting, bedankt voor je wat genuanceerder bijdrage. Dat is hoe je uit dit probleem komt. Niet door te gillen dat je zwarte piet voor zijn bek gaat trappen.

 31. gum

  @Eltag, of door een talkshow beroemdheid weg te zetten als racis wat hij niet is.

 32. gum

  racist.

 33. tering

  Akwasi is als een zetpoppetje neergezet door de echt grote bazen van de BLM beweging in Amerika. En hun doel is helemaal niet het leven van zwarte mensen beter maken. Hun doel is de hele maatschappij omverwerpen inclusief de kapitalistische stempel daarvan. Mensen al hun bezittingen afpakken, een basisinkomen geven aan iedereen zodat iedereen afhankelijk is van de staat, en dan regeren over de hele wereld, want niemand kan hen meer tegenhouden . Het gaat helemaal niet om zwarte mensen. Het gaat om wereldmacht en zwarte mensen en hun emoties worden gebruikt om dit te bewerkstelligen.

 34. Thomas

  Lees de artikelen in bijv. Telegraaf! Ex-voetballers keren zich tegen BLM!
  Bij BBC mogen gasten, presentatoren geen badges meer dragen van BLM.
  Het wordt zeer hoog tijd dat wij van Akwasi en die KOZP schreeuwer excuses gaan Eisen! Hun voorouders, de Ashanti hebben zich in grote mate schuldig gemaakt aan slavenhandel, verkrachtingen enz. in nog veel grotere mate dan de Nederlanders 150 jaar geleden!
  Het wordt tijd dat wij ook ons meer laten horen. Ik heb er genoeg van om voor van alles en nog wat uitgemaakt te worden door een stel nietsnutten en klaplopers.
  Neem eens een voorbeeld aan bijv. al die Aziaten; Filipijnen, Indonesiers, chinezen enz. die zich Keurig hebben aangepast en nooit problemen veroorzaken!

 35. Abij

  Akwasi is een cel heel gevaarlijk NL regering moet dit soort mensen goed in de gaten houden! Kijk in Irak daar lopen ook van die cellen rond kijk wat daar gebeurt is!!!! En John de Bever heeft het goed recht om zo iemand aan te spreken! Wat doe deze Akwasi hier nog om een onschuldig individu in zijn gezicht te trappen hoe moet je dat aan je kinderen vertellen die heilig geloven in sint en piet????

 36. Chelsey

  Van de voordelen uit die “zwarte erfenis” die dit land volgens jou heeft, daar profiteren jullie als zwarte Nederlanders nu toch ook al van? Jullie leven in dit land toch ook met net zoveel kansen als alle andere inwoners en kunnen toch ook gebruik maken van het sociale vangnet of medische zorg indien nodig? Precies net zoals elke witte, getinte of gele Nederlander onder streng toezicht van Artikel 1 van het Wetboek of niet soms? Nederland is geen U.S.A en U.S.A. is geen Nederland! Protesteren tegen de misstanden in U.S.A. is niets mis mee, maar ga als zwarte gemeenschap alsjeblieft geen herrie zitten schoppen, bedreigen of haat prediken terwijl dat nergens op gebaseerd is! De zwarten pietendiscussie heeft niets maar dan ook niets met de dood van een zwarte arrestant in the U.S.A. te maken die is gedood door de politie. Stop met deze totale Nonsens! Want Wij hebben er Genoeg van !

 37. gen

  @thomas, er zijn ook al rappers, zoon of kleinzoon van Muhammed Ali, etc etc. die zeggen dat ze helemaal niet achter BLM staan. Omdat die beweging aan de zwarte mensen gegeven is, de leuzen door leiders die niemand kent worden bepaald, en helemaal niet authentiek van de zwarten is. De beweging wordt zeer zwaar gesponsord door Soros etc. HUN agenda drukken ze door met behulp van zwarten die het allemaal niet doorhebben. Hier moet je zeker als zwart mens niet achteraan gaan lopen, want je loopt regelrecht in de val. Doordat je emoties gebruikt worden voor iets heel anders.

 38. Dij Enkletser

  Akwasi is nog steeds Bóós op de Westerlingen omdat ze de Slavenhandel van zijn Voorouders de Ashanti verstóórd hebben want de > Blanken < Hadden / Hebben de Slavernij Afgeschaft. En hun Ashanti Slavenhandel liep net zo goed (Al Eeuwenlang)
  Dát zit hem dwars , en maakt hem Boos !

 39. gtstfites

  Akwasi loopt zo weg als John hem aan spreekt dat zijn nou mensen die bij BLM en KOZP zitten.

 40. KKK

  Wordt tijd dat de KKK eens naar NL komt, die weten wel raad met types als Akwasi en die Jerry van KOZP. Dan is dat gezeur over racisme en zwarte piet binnen no time voorbij.

 41. Bart

  Akwasi wil niet verbinden maar juist haatzaaien!
  John de Bever had hier helemaal gelijk en had langer aan het woord moeten zijn.

 42. Ome Cor

  Waarom draagt Akwasi op die foto eigenlijk iets wits. Is het wellicht een verborgen boodschap; wat wil hij ons daarmee zeggen? Is hij naast een woord- ook een kledingkunstenaar?

 43. Willie Wonka

  Mijn eerste gedachte was toen ik hoorde dat ie er van niks bakte in expeditie robinson: goh wat raar een zwarte die zich niet kan redden in de rimboe. Maar nu ik beter bij nadenk is dat geeneens zo speciaal. Misschien moeten we akwasi, jerry afriye en sylvana op een onbewoond eiland zetten in een nieuw programma; ‘de laatste der kannibalen’.

 44. Jordao

  @KKK, zeg dat eens maar dan met jouw eigen naam op dit forum dan ben je een grote jongen en niet stiekem achter jouw fuck pceetje met een nickname. Die KKK is juist de meest verschrikkelijke groepering die verheerlijkt rassenhaat en jij blijkbaar ook.

 45. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  @jordao pas maar op zoeloe straks staan ze bij je huis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.