VI-sterren met Champions League mee naar SBS 6

Geplaatst op do 02 jul 2020 om 8:30

De mannen van Veronica Inside verhuizen met de Champions League mee naar SBS 6. Ze zullen in augustus gewoon te zien zijn in de uitzendingen rondom het voetbaltoernooi. Dat heeft presentatrice Hélène Hendriks laten weten. Hoewel de voetbaltalkshow Veronica Inside volledig overhoop ligt, zijn de heren via de Champions League ook nog aan elkaar verbonden. Hélène en Wilfred Genee presenteren het toernooi, terwijl Johan Derksen en René van der Gijp analyseren.

Daar verandert niets aan, zegt Hélène. “De nabeschouwing wordt gewoon gedaan zoals altijd. Zoals het ook bij Veronica gedaan werd. Het wordt gedaan door René van der Gijp, door Wim Kieft – hij zit bij alle wedstrijden – en door Johan Derksen. Een topteam.”

De mannen van VI hebben bij Veronica overigens nooit met z’n drieën tegelijk in de Champions League-studio gezeten. De sponsor van VI, Bavaria, wilde het VI-trio als geheel namelijk niet uitlenen aan de door Heineken gesponsorde Champions League.

Al met al heeft Hélène er veel zin in dat het voetbaltoernooi wordt hervat. “Ik heb er zin in. Het gaat eindelijk weer beginnen. Uiteindelijk worden die wedstrijden afgewerkt zonder publiek. Dat is natuurlijk wel jammer, maar het kan even niet anders.”

Talpa Network maakte gisteren bekend de Champions League te verhuizen van Veronica naar SBS 6, om zo een groter publiek te bereiken.

Foto: SBS
48 Reacties op “VI-sterren met Champions League mee naar SBS 6”


 1. Nelson

  Contract is contract. Ook voor de heren Derksen en vdGijp.

 2. Fox Mulder

  Dat zou wel heel erg ongeloofwaardig overkomen.

 3. Hessa

  Het einde van Veronica.
  De oubollige naam Veronica, want meer was het niet.

 4. Hessa

  @Nelson
  Niet voor mensen die financieel onafhankelijk zijn.

 5. Chelsey

  Op Hoofdzender 6 horen juliie ook thuis, netjes Talpa! En nu uibouwen die Hoofdzender!

 6. Wendy's dealertje

  Opdoeken Veronica (en die andere ergens SBS9 ofsow, kan em nooit vinden) is een verstandige keus. 2 zenders is voldoende en dan betere content en wat meer Nederlands drama, dan zou het zomaar kunnen gaan werken voor Talpa, anders wordt het SOS6.

 7. Lachgas

  Kijkcijfer dip voor SBS6

 8. Harry

  Zender maakt echt niks uit.

  Liefhebbers kijken die wedstrijden toch wel.
  Ik maak me wèl zorgen om het feit dat er
  geen zwarte presentator/analist meedoet.
  (Lees: ruim het Malieveld maar weer leeg…)

 9. HansR

  Wat velen al zeker wisten komt nu al uit ! Die hele grote ophef met vieze vuile gore beschuldigingen zijn , net als alle vorige ruzies, pure nep! Alles voor de kijkcijfers , nieuwe boekies van uiterst laag niveau, die wel massaal verkopen maar door de meesten na 25 pagina’s voorgoed dichtgeslagen. Geldwolven ten koste van een uiterst beladen onderwerp.

 10. Bart

  Ik baal er van dat het weg is van Veronica

 11. Menno

  Goeie set van Talpa om naar SBS6 te verhuizen naar de hoofdzender van Talpa.
  Veronica is toch niks meer.
  Veronica staat ook zelden in de top 25.
  Opruimen die Veronica tv en radio.
  Je zou van radio Veronica radio SBS kunnen maken zou goed zijn voor de hoofd zender van Talpa SBS6

 12. Van Halen

  Eind goed,al goed, lekker man,gewoon weer de toppers bij elkaar!

 13. Rob

  @Van Halen – Nee hoor. Genee ligt eruit bij Gijp en Derksen.
  Hélène is iets te voorbarig geweest.

 14. Wyatt

  Familiezender vol voetbal. Ze snappen er helemaal niks van bij TALPA.

 15. Rob

  @Wyatt – CL is 2 avonden in de week en trekt door de verhuizing hogere kijkcijfers, dus meer inkomsten.

 16. Chiel

  Goed voor het marktaandeel van SBS6 maar wát een gerommel zo. 1 week voetbal, dan weer een programma, HVN en Shownieuws beginnen niet meer op een vast tijdstip. Vooravond aangepast. Rommeltje. En dan over 2 maand alles terug naar Veronica?

 17. Henk

  Maar wat gaan nu de sponsors doen?
  En gaat Arie Boomsma dit ook tegenhouden en die sponsors wederom bellen?
  Of doe hij dit niet omdat het nu geen VI is?

 18. JAN

  @Wendy Opdoeken? Veronica en SBS9 leveren altijd nog geld op ! Ook de vele mini zendertjes op de kabel !

 19. JobF

  Nee @Chiel de CL is ook in het nieuwe seizoen op SBS 6. Niet alleen in augustus. De duo’s zijn trouwens: Wilfred, René en Wim de ene dag en Helene, Johan en Wim de andere dag. Al heeft Wilfred al gezegd dat Helene in augustus meer dagen gaat presenteren dan hij omdat hij vakantie wil in augustus. VI begint trouwens niet vroeger dan waarschijnlijk maandag 31 augustus.

 20. Bart

  Ze hadden Veronica moeten uitbouwen, het ging zo lekker en dan krijg je dit……. rommelige CL avonden , net als voorheen. Echt balen

 21. raam

  schamteloos

  wonen met je ex in het zelfde huis

  hij alleen

  zij met der nieuwe vriend

 22. Chiel

  @JobF, Wat onlogisch, vast op SBS6. Ze zullen het wel weten daar…

 23. Dartsfan

  Echt belachelijk, dan straks in het najaar heb je om de week wel/geen Champions League op dinsdag en woensdag, dus dan heb je ook geen herhalingen meer in het hoogseizoen en krijg je dus nieuwe programma’s wegens het voetbal steeds 1 week wel en 1 week niet. Zo zorg je er dus voor dat kijkers afhaken als ze het voetbal zien en denken dat het programma is afgelopen.

 24. Frans

  Veronica is geen wereld merknaam net als 538 komen alleen in Nederland voor.
  SBS is een wereld merknaam die komt in veel landen voor kijk maar bijvoorbeeld in Australië.
  Dus goed dat Talpa zijn programma’s op SBS6 zet.

 25. Ron

  Rond die hele VI-gate komt een boekje van die Michiel van Egmond natuurlijk, Topshow deel 2. Bij hun laatste samenzijn stond hij er ook bij als een luistervink om alles straks in dat boekje van hem te schrijven.

 26. Wyatt

  @frans

  SBS is een merknaam van een bedrijf dat allang niet meer bestaat.

  Scandanavian Broadcasting System is opgesplitst en verkocht aan verschillende partijen…

 27. Chiel

  @Dartsfan, precies dát!

 28. Joop55

  Als VI nog bestaat in het najaar.

 29. JobF

  @Dartsfan van begin augustus tip begin december heb je maar 6 weken waar geen CL is. Je hebt nu namelijk twee keer 3 weken achter elkaar CL omdat CL later begint. Je hebt 2 weken geen CL begin september, begin oktober en begin november. Ze moeten gewoon programma’s van 2 afleveringen maken of docu’s. Als je niks anders hebt doe je maar een Film. Ze gaan echt geen programma’s programmeren dit najaar dood wat ik aan het begin zei.

 30. JobF

  Door* inplaats van dood :)

 31. Anoniem

  Ik denk SBS 6 geen hoge kijkcijfers hebben sport hoort op Veronica John dat kun je niet maken maar ja jij ben de baas maar als kijker vind ik dit verkeerd

 32. Gwendolyn

  @JobF is het dan niet gewoon een bezuinigingsmaatregel van Talpa? Zo sparen ze dure programma’s op 6 en kan er een goedkope film op Veronica.

 33. Dartsfan

  @JobF ja dat is waar, gewoon films dan maar, ze hebben toch genoeg goede films bij Talpa die ze nog kunnen uitzenden. Maar programma’s als Frank Visser, Steenrijk Straatarm, 100 jaar jong enz. Kunnen dan naar de donderdag, maandag Chateau Meiland, Urk!, Cash or trash enz. vrijdag films/thank you for the music/dance dance dance. Zaterdag ander groot amusement, zondag zou ik naast miljoenenjacht met name programma’s als oplichters in het buitenland en wegmisbruikers uitzenden

 34. JobF

  @Dartsfan ik denk dat ze nu dinsdag en woensdag wegvallen komend najaar de programma’s die daar normaal staan op vrijdag tegenover de Voice gaan zetten. Donderdag gewoon Mr Frank visser + undercover in Nederland enz houden. Maandag Chateau meiland met een ander programma. Zaterdag ik hou van Holland enz. Zondag miljoenenjacht (wat waarschijnlijk 10 afleveringen heeft omdat het in het voorjaar niet door ging). Dan heeft SBS 6 echt op elke dag behalve vrijdag een bewezen kijkcijfer kanon (Chateau meiland, CL, Mr Frank visser en Linda programma’s.

 35. M.

  VI is net als azijnzeiker: niet weg te krijgen!

  #VeronicaOffside

 36. Bart

  Sbs9 en net 5 opheffen. SBS 6 en Veronica sterk maken

 37. Mark

  Ik zou de november première maand van Veronica en de meimaand filmmaand van Veronica ook op 6 zetten, en dan alleen de tv-premières. In Duitsland heeft RTL ook elke zondag een première, en Pro7 op vrijdag. Als je ziet dat Veronica met gemak de 600.000 – 650.000 daarmee aantikt, ik denk dat SBS 6 daar een moord voor doet op bijvoorbeeld een vrijdag. Mensen kijken echt wel als het een hele goede film is, ondanks de concurrentie.

 38. Iets Te Simplistisch Van M

  @M 13.17,

  De pot verwijt … u weet wel…

  M. is (net als) azijnzeiker: hier niet weg te krijgen.

  #M.Offside

 39. dennis

  Toch blijf ik me afvragen waar al die miljoenen van de Vereniging Veronica zijn gebleven. Was vroeger een mega groot bedrijf met miljoen leden. Commercieel avontuur heeft deze omroep te kop gekost. De rest zal volgen…

 40. Gondorf

  Wat een pulpzender is SBS. Van Chelsea-Bayern (CL) naar het ondergoed van Yolanthe (Shownieuws). Pijnlijk!

 41. greet

  Weer geschuif bij Talpa
  Kijkers worden dat zat!

 42. ANoniem

  Waarom heffen we het huidige Veronica TV niet gewoon op? De zender heeft toch enkel avonduren zendtijd. Verkoop dat lekker aan Disney zodat ze 24/7 op het kanaalslot kunnen gaan uitzenden.

  Maak van SBS6 het nieuwe ‘Veronica’.
  Maak van NET5 het nieuwe LINDA.TV… dat het eigenlijk al een beetje is.
  Hef SBS9 op en steek dat in deze twee hoofd-zenders.

 43. Bart

  @Hessa Misschien oubollig maar wel de enige naam tussen de 4 tv zenders waar ze iets mee kunnen. Met de overige 2 afkortingen SBS en NET (of veranderen in Talpa) die ze hanteren voor de zenders gaat het nooit iets worden.

 44. DeBaron

  Lulletje Genee. Wat een drol! Hoorde hem bij Op1 zoiets zeggen over iemand die anoniem een briefje bij hem door de bus had geduwd. Dan Genee; Nou ik denk zet dan effe je naam erop weet je wel… Echt zon pedant toontje hypocriet toontje wat helemaal past bij dat kutterige smoelwerk. Ja we zullen naar jouw gezeik luisteren omdat jij zon toonbeeld bent van fatsoon wou je zeggen? Kijk jezelf toch eens eerlijk aan in de spiegel. Presentatie vaardigheden buiten zuigen 5 op 10. Huichelachtig als het maar kan. En de uitstraling van een strijkplank.

 45. azijnzeiker

  Mocht het zo gaan gebeuren, dan komt er nog meer vuil naar buiten. Zet de strontkar maar klaar.

 46. M.

  @21:59

  Daar ben je (helaas) weer…
  Jammer.

 47. azijnzeiker

  Helaas M ik dacht teveel aan jouw, zeker toen je typte dat ik altijd nummer 1 blijf, Bij iedere hap dacht ik daar gaat een stukje M door mijn mond. Je had vast gehoopt dat ik mij verslikte in het eten niet dus, jij wordt milder dat bevalt mij totaal niet.

 48. M.

  Gelukkig staat VI op omvallen, Derksens laatste kunstje. Gijp ook lekker heel de dag zijn zwembad poetsen. Genee schnabbelen door het land (niemand in tv-land wil Genee nog, hooguit Omrop Fryslan of OOGTV).

  Nu azijnzeiker nog, dan is deze site ook zijn achilleshiel kwijt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.