Tv-ruzie Akwasi inspireert John de Bever: ‘Nieuw liedje’

Zijn tv-aanvaring met Akwasi in de talkshow Beau heeft John de Bever geïnspireerd. Hij geeft alle commotie erover een plekje in zijn nieuwe single Allemaal Hetzelfde. Dat laat de volkzanger weten op Facebook. Akwasi gedroeg zich eerder deze maand heel onbehoorlijk aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens, maar uit angst voor racismeshaming durfde niemand er wat van te zeggen. Behalve John de Bever dan: hij greep in en zette de brutale rapper flink op zijn plek.

De proactieve houding van John de Bever leidde tot veel complimenten van zijn fans, maar er kwamen ook haatreacties uit het Akwasi-kamp. De hele situatie heeft hem erg aan het denken gezet.

John herinnert zich de uitzending nog als de dag van gisteren. “Te gast zijn bij Beau om te praten over voetbalhits. Een verhitte discussie aan tafel met o.a. Akwasi. En toen vond ik dat terechtwijzen op iemands gedrag nodig was. Niet gepland en zonder een mening te hebben. Maar wel met het idee dat we respect moeten hebben voor elkaar.”

Hij heeft er alles behalve spijt van, al zorgde de aflevering wel voor een stortvloed aan reacties. “De dagen na deze uitzending ontzettend veel positieve en ook (echt) negatieve reacties ontvangen. En dat heeft me doen nadenken.”

Hoe ik denk over alle discussies die er nu zijn laat ik jullie horen in mijn nieuwe single ‘Allemaal Hetzelfde’! Morgen nemen we een heel bijzondere videoclip op en de release is woensdag!

Lees ook:
Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (11 juni)
John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi (11 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen