Nikkie Plessen huilend aan desk RTL Boulevard

Nikkie Plessen blijkt toch gewoon een mens van vlees en bloed te zijn: ze stond gisterenavond op een gegeven moment huilend aan de desk van RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het ging in de uitzending over een vrouw met het syndroom van Down die op de cover van een modeblad terecht is gekomen en dat emotioneerde Nikkie. “Ja, ik vind het heerlijk om te zien. Ik moet dan ook even naar mezelf teruggaan. Ik heb zelf ook een broertje gehad met het syndroom van Down.

Nikkie weet hoe mensen met Down in elkaar zitten. “Ik heb ook op een school gezeten waar wij als kinderen zaten met kinderen met het syndroom van Down. Dus ik vind het super mooi om te zien dat dit soort kinderen dan gewoon ehhhh… Een plek krijgen.”

Daarna werd Nikkie zichtbaar emotioneel. Presentator Eddy Zoëy: “Je wordt even emotioneel. Vanwege je broertje natuurlijk. Kun je verder?

Nikkie: “Ja. Ha ha. Jawel.”

Eddy: “Ja, oké, ik vraag het gewoon op die manier. Hé, dit meisje wordt een grote ster denk ik op deze manier. Heel bijzonder dat ze zo wordt ingezet. Hoe leuk is dit voor haar?

Nikkie: “Wat ik heel mooi vind om te zien is dat je gewoon die eerlijkheid ziet bij die kinderen. Je ziet dat het meisje gepassioneerd is en dat zo’n groot merk… Jezus, ik heb dit nooit…”

Collega Luuk Ikink: “Nee, maar het is heel begrijpelijk.

Nikkie: “Ik vind het gewoon heel tof dat zulke grote merken zich daar gewoon achter scharen. Dat vind ik gewoon knap en goed en dat moet. Ik denk dat in een wereld als deze gewoon een beeld willen hebben van wat we in Nederland zien en in de wereld zien. Daar hoort zij ook bij.”

Gaat ze nu zelf ook een model met Down inhuren? “Nou, ik vind ook niet dat we het dan weer moeten gaan uitbuiten en dat we met z’n allen moeten gaan zeggen: ‘Laten we een kind of een vrouw met het syndroom van Down op de cover zetten.’ Dat vind ik ook niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen