Gerard Joling vindt dat Akwasi ‘veel te ver gaat’

Geplaatst op za 04 jul 2020 om 9:45

Gerard Joling vindt dat rapper Akwasi veel te ver is gegaan met zijn geschreeuw tijdens het omstreden racismeprotest op de Dam. Dat zegt de RTL 4-ster, die gisteren nog te gast was bij Beau, tegen Privé TV. Akwasi heeft zich volgens Gerard heel onbehoorlijk gedragen. “Ik vind dat Akwasi veel te ver gaat. Je kunt niet zeggen: ‘Als ik een Zwarte Piet zie, dan trap ik hem op zijn bek’, en daarna de microfoon laten vallen. Maak dan je verhaal af en formuleer het goed. Ik vind het zó fout.

Protesteren tegen racisme is goed, maar gedraag je wel een beetje, vindt Gerard. “We zijn allemaal niet-racistisch en tegen discriminatie, maar gedraag je wel en doe het netjes.”

Medestanders van Akwasi verdedigen de rapper door te zeggen dat hij zich uit emotie heeft misdragen. “Dat je kwaad bent en geëmotioneerd, betekent dat je maar alles kunt roepen en iedereen in elkaar kan trappen? Omdat je geëmotioneerd bent? Ik vond het een heel slechte actie van die man.”

We beginnen met twee maten te meten in dit land, vindt Gerard. “Ik ben een enorme fan van Johan Derksen, dus ik vond het een lachertje dat er zo veel ophef over gemaakt werd. Ik bedoel: Ali B kan wel gewoon zeggen: ‘Als ik wist dat er zo veel negers in de zaal zaten, dan had ik mijn schoen wel even gezet.’ Daar heb ik niemand over gehoord.

Deze grap maakte Ali eind vorig jaar op Comedy Central en moet van Gerard ook gewoon kunnen. “Hartstikke leuk. Dat is toch een enige grap ook? Ik spreek ook heel vaak donkere mensen en kom al heel vaak op Curacao en daar wordt ook gewoon Sinterklaas gevierd met gewoon Zwarte Pieten. Het is maar een klein percentage dat de bedoel aan het aanwakkeren is.

Zelf kwam Gerard vroeger vaak in het nieuws met islamkritische uitspraken. Maar: “Natuurlijk ben ik ook tegen racisme.

Lees ook:
Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’ (vrijdag)
Marga Bult krijgt ‘hele nare bijsmaak’ van Akwasi (vrijdag)

Foto: SBS
67 Reacties op “Gerard Joling vindt dat Akwasi ‘veel te ver gaat’”


 1. Robert

  Wat een inteelt zat er weer bij Beau.

 2. Wessel

  Mag je nog wel kritiek op godsdiensten hebben of ben je dan ook een racist?

  Ik vraag het voor een vriend.

 3. Gerda

  Als witte mag je nergens meer kritiek op hebben…

 4. Huib

  Dat vindt ieder weldenkend mens. Er is aangifte tegen Akwasi gedaan.

 5. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Gerard heeft gelijk.

 6. Geox

  Terwijl witte mannen toch 95% van alle techniek en wetenschap hebben bedacht en gemaakt en zo voor onze huidige levensstandaard hebben gezorgd….
  Zonder witte mannen zaten de schreeuwers van tegenwoordig in een hutje op de heide in een pot schapenpeop te roeren. Ondankbare figuren.

 7. Jos

  Op1 – Beau: 52 – 3

 8. Bas

  Fijn, al die topics over Beau. Want niemand kijkt en we misden dus al deze meningkjes.

 9. Suckerpunch

  Zolang jullie over die schreeuwlelijk akwasi blijven berichten en praten dooft het vuurtje niet.

  Gewoon links laten liggen!

  Gewoon doen alsof het allemaal niet bestaat of gebeurd

 10. critikast

  Hans Teeuwen, Theo Maasen, Youp van ’t Hek, Gordon, Joling, Ali B mogen allemaal harde, cynische, vileine ennaar discriminatie riekende grappen maken waar terecht niemand zich aan stoort. Maar als Johan Derksen een flauwe grap maakt over die verschrikkelijke Akwasi is de nationale zondebok gevonden en dat zal hij weten. De Claudia de Breij-clan, die wekelijks op bezoek is bij “Tante M”, kan nu alle aandacht van Akwasi verschuiven naar Johan Derksen en onder aanvoering van die afschuwelijke Boomsma ten strijde trekken. Joling heeft gelijk: een minderheid die gemakkelijk toegang krijgt tot de televisie, neemt het heft in handen en pretendeert te spreken namens het hele land. Nou, niet namens mij en nog tienduizenden Zwarte Piet-aanhangers , die niets van racisme moeten hebben en zich verbazen over al die grachtengordel-opwining !

 11. COSA NOSTRA

  Gerard! Top, helemaal met je eens!!!

 12. Xxxx

  Ik vind de hele rel om racisme of discriminatie belachelijk. De mens zal er mee moeten leren leven dat ze racistisch of discriminerend worden bejegend. Uiteraard had ik het ook liever niet. Maar het is er al decennia’s lang. Dat krijgt men echt de wereld niet uit net al agressie. Vorige week in Ede nog een meisje van 22 doodgestoken. Is toch verschrikkelijk! Ik ben in mijn leven ook vaak genoeg gepest en gediscrimineerd. Daar krijg je een dikke huid van. We leven in een maatschappij waarin mensen met satijnen en fluwelen handschoentjes willen worden aangepakt. We kunnen niks meer verdragen of we reageren alsof we door een wesp zijn gestoken. Het is de realiteit dat deze dingen gebeuren. Daar moet je boven zien te staan en mensen zoeken die je accepteren zoals je bent en zo niet zijn het ook je vrienden niet. Keuze genoeg in deze wereld. Daarom vind ik die protestacties die er zijn verloren energie want het helpt geen zier. Morgen gebeurt het weer net zo en overmorgen ook.

 13. Peter

  En Gérard zegt mijn LGBTH worden ook door de Marokkanen in elkaar geslagen….

  Ach nee “moet mijn plaat promoten”

 14. Piepmuis

  Eerlijke BNer die Gerard. En Akwasi?? Verwerk hem in de spouwmuur van zijn geclaimde grachtenpanden.

 15. Xxxx

  Peter. Niet elke LGBTH wordt elke dag in elkaar geslagen. Gebeurt wellicht in Amsterdam. Elders gebeuren die dingen zelden. Maar dat heeft men ook vaak zelf in de hand hoe je er mee omgaat.

 16. Gerda

  Prima hoor, zwarte piet de wereld uit, dan vier je het maar in eigen kring. Maar hoe is het mogelijk, dat men terug grijpt op eeuwen geleden en daar Nederlanders de schuld van geeft, excuses eist en standbeelden neer wilt halen, maar wel comfortabel in Nederland geleefd heeft? Dus mede geprofiteerd van al die rijkdom..
  Als Ghanezen grachtenpanden willen opeisen, bedreigingen uiten. De Nederlandse geschiedenis willen uitwissen..Dan vraag ik me af..Zelfs de Marokkanen meedreinen en zich opwerpen als de opbouwers van Nederland na de tweede wereldoorlog..Grote groepen allochtonen proberen, Nederlandse vrouwen/meisjes op het ‘goede’ pad te krijgen, door ze uit te schelden, sissen en bespugen. Achtervolgen, naar de geslachtsdelen grijpen en vernederen, angst aanjagen..
  Anti racismeterrorisme, aangejaagd door links extremisme van marxistische origine, bij gestaan door angstige BNers, die vrezen dat men anders niet naar de sportscholen komen of aangesproken zullen worden op, anders geaardheid en de villa’sm boten, vakantiehuizen onbetaalbaar worden..

 17. Leonie

  De ophef bij Derksen zit er vooral in dat sommige mensen de ‘grap’ bewust verkeerd uitleggen, tot het NOS Journaal aan toe. Iedereen met een gezond stel hersens zou op z’n minst zien dat de ‘grap’ op twee manieren uit te leggen valt en moet Derksens uitleg afwachten. Maar nee, tot aan buitenlandse kranten aan toe wordt de uitleg die enkele schreeuwers eraan geven als dé uitleg gebracht. Een onaangename, zelfs gevaarlijke ontwikkeling.

 18. Grace

  Zo is het

 19. Xxxx

  Gerda. Het zijn met name de jeugd die denken de wereld te kunnen verbeteren. Als je volwassen getinte of donkere mensen er op aanspreekt reageren ze schouderophalend. Die maken lang niet zo’n poeha van al die dingen die er nu spelen. Die berusten zich er in. Dat is gewoon ook een stuk levenservaring die deze mensen kennen. Ze zijn vriendelijk en willen er ook niks mee van doen hebben. Dat is in mijn beleving ook de beste weg. De oudere zwarte medemensen hebben wat dat betreft meer wijsheid in zich. Die staan ook niet op de barricaden onzin uit te kramen.

 20. Xxxx

  Misschien moet Akwasi mee in de zak van Zwarte Piet naar Spanje. Nederland verlost van een hoop ellende. Als er nog een zak vrij is neem Sylvana Simons ook mee.

 21. anti racist

  Ik dacht al waar blijft het anti Akwasi bericht van de dag.

 22. Naturel

  @Gerda

  Het is racistich blanken ‘wit’ te noemen en discriminerend voor de beschaafde, vrolijke, intelligente Zwarte Pieten hen met een boze, domme, raaskallende Akwasi te vergelijken.

 23. Xxxx

  De media “smult” van het opruien van dit onderwerp. Je kunt zien dat het “komkommertijd” is in Hilversum. Ze weten niks beters meer op tv te brengen. Lekker het vuurtje elke dag op blijven stoken. Lekker rassen tegen elkaar op blijven zetten. Nieuwe haat kweken. We zijn in Nederland toppers in “herdenken”. Elke dag bidden dat er geen oorlogen, haat en nijd meer is. Hoe hypocriet! En elke dag worden we er mee geconfronteerd. Op 4 mei Dodenherdenking elk jaar weer opnieuw. Elk jaar weer moeten horen hoe slecht volk de Duitsers zijn. Maar de huidige generatie Duitsers kun je de Tweede Wereldoorlog niet in de schoenen blijven schuiven omdat velen er niet eens waren geboren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Die schamen zich er zelfs voor wat er is gebeurd. Nu moet er weer een Keti Koti feestdag komen. Ik voel me er op geen enkele manier bij betrokken. We moeten eens ophouden met al dat geneuzel wat niks uithaalt. Ik ben en voel me geen racist. Maar door dit geouwehoer elke dag gedwongen worden om het aan te moeten horen zou je het bijna worden!

 24. WEST*

  @ Wessel, Daar is nooit kritiek op bij gelovigen . Maar jezus was een moordenaar
  Maar de kerk afbreken, of de bijbel verbranden , Neen…en alle christelijke feestdagen afschaffen doen we ook niet , enwe blijven ook de kerk opzoeken

  Zou een moordenaar die levenslang in de cel zit ook zoveel bezoekers krijgen
  als Jezus ?

 25. medio

  Hehe, tenminste 1 BN-ner die zelf nadenkt en daarvoor uitkomt. De rest is een stel bange poepers met Arie Boomsma voorop. Gerard, hulde.

 26. 2

  @media, de rest van de BN-ners is een stel DOMME bange poepers, zul je bedoelen.

 27. Jaap

  Klare taal Gerard, je hebt helemaal gelijk.

 28. Xxxx

  Gerard Joling durft wat te zeggen. Maar hij is dan ook 60 jaar jong. Een generatie die wijzer is dan al die blagen die daar op de Dam in Amsterdam staan te schreeuwen. Het is te hopen voor die jonge generatie dat ze op tijd hun verstand terug krijgen. Anders zie ik het voor deze jonge mensen de toekomst somber in. Het is een illusie te denken dat racisme en discriminatie de wereld uit gaat. Is gewoon niet haalbaar.

 29. Einde van NL

  Grote nul Akwasi heeft nog steeds geen proces verbaal aan zijn broek na het dreigen met geweld? Mag daaruit worden opgemaakt dat je tijdens een illegaal protest ook kunt oproepen tot geweld tegen en in de bek trappen van bijv. zwarten? Of is dan opeens het land te klein?

 30. Ome Cor

  Ik hoop die hese meisjesachtige stem en die kop van Akwasi niet meer te horen resp. te zien op TV. Woordkunstenaar, yeah right, voor kleine kinderen en ‘de kop in het zand-stekers’ zeker; de weldenkende mens en doorsnee Nederlander is klaar met deze nobody. Hij moet goed bedenken dat wij in de meerderheid zijn; zijn houdbaarheidsdatum is allang bereikt.

 31. Dirk2

  Begrijpen we het Wilders proces nog?!

 32. Richy

  Applaus voor Gerard!!! Dit alles komt alleen maar uit de “huiskamer” van Amsterdam. Het hele debat slaat nergens meer op en is ver overtrokken. En de linkse partijen en televisiezenders maar meepraten.

 33. azijnzeiker

  Ik kan veel typen, maar wat M nu allemaal typt is nutteloos. Maar ja dat is M zelf ook. West wij bezoeken de kerk steeds minder hoor, vermeld dat er dan ook even bij.

 34. X

  @Xxxx: Zo voel ik het ook!

 35. Guttegut

  Gerard Joling moet gewoon vreselijk slechte muziek en dito kut programma’s maken. Voor de rest interesseert zijn mening mij geen reet

 36. Siem

  Beste mensen, we hebben het allemaal zelf in de hand.
  Als wij het zat zijn wat we op NPO voorgeschoteld krijgen, dan pak je de AB en zap je naar een omroep die ons serieuzer neemt.
  Stel voor dat we op maandag en vrijdag afstemmen op Veronica, ongeacht wat ze uitzenden. Dit als onze steun aan Johan

 37. Truus

  Gerda, je weet toch hoe met de Witt is afgelopen?

 38. Po Ep

  Ik beoordeel mensen op hun gedrag, niet op uiterlijk, en deze Akwasi deugt niet.

 39. John

  Guttegut,

  Wat Akwasi brengt is goed luister zijn teksten maar eens.

 40. Masterplugger

  Als jij jezelf een woordkunstenaar noemt… Weet je precies wat je zegt en wat voor impact het heeft… tis gewoon een waardeloze nul… Die de zaak tegen racisme niet heeft verbeterd…
  Daarbij vind ik iedereen die zich in Nederland vergelijkt met de Amerikaanse situatie…. zich diep moet schamen om hun situatie te bagetalliseren. .Hier hoef je niet bang te zijn of je nog wel thuis komt als je besluit te gaan joggen… komen ze altijd weer met Mitch Henriquez date is ook een stokpaardje… Als jij je normaal gedraagt op straat en niet begint te schreeuwen ik heb een wapen ik heb een wapen en ja handen in je zakken probeertot te stoppen…. En dan ook nog eens gaat verzetten bij je staande houding… Dan gebeurd er niets… Als ze niet hadden ingegrepen en hij had 5 mensen vermoord….. Wat dan!??? Niets met racisme van doen…

 41. Masterplugger

  Er is aangifte tegen Akwasi gedaan?
  Die wordt pas veroordeeld als wij blanke Nederlanders ook boos en verontwaardigd de straat op gaan…
  *Ik sta vierkant achter de protesten in Amerika… En ook klein racisme moet de wereld uit…. Maar doe ff lekker zelf normaal!

 42. Trudy

  Goed zo Gerard Joling…..wat jij zegt had Beau moeten zeggen tegen Akwasi toen hij daar zo onbeschoft zat te praten en te roepen!
  Maar nee weet je wat Beau toen daar tegen Akwasi zei; ik vindt je een aardige vent,i.p.v. hem te zeggen gedraag je hier aan mijn tafel !Op dat moment ben ik Beau jammer genoeg minder gaan waarderen in zijn talkshow!
  Terwijl ik Beau altijd goed en menselijk vondt!
  Jammer jammer….

 43. Momo

  De islam is geen ras, hè. Waarom zijn mensen zo achterlijk?

 44. Benjamin

  Akwasi is ziek in zijn Ghanese n(gerrotkop. Hij stamt zelf af van slavenhandelaars en is druk bezig om hier de boel te verzieken. Deze man is gek en gevaarlijk.

 45. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  Gerard heeft weer eens gelijk! Weg met akwasi! Die gekke zoeloe kan terug naar de rimboe!

 46. Max

  Sinds de rel van Akwasi en zijn optreden in Beau zijn de kijkcijfers alleen maar verder gedaald van Beau! De kijker heeft de macht….dag Beau met je linkse gelul!

 47. Reivi

  Vreemd dat ik nooit iets hoor over het grootste racistische land op aarde namelijk India.
  Daar nog steeds het kasten systeem wat uitermate racistisch is.
  Kom je uit een lagere kasten ben je nog minder waard dan een hond.
  Mensen uit de hogere kasten gaan niet eens aan tafel zitten met mensen uit lagere kasten.
  Trouwen buiten je eigen kasten systeem is uit den boze.
  Jaarlijks worden vele vrouwen vermoord door hun eigen familie daar zij wilden trouwen met iemand uit een lagere kaste.
  Er zijn zelfs mensen kastenloos dat schijnt nog erger te zijn en worden behandeld als oud vuil.

 48. ZwartePiet

  IK wens niet voor Akwasi te worden uitgemaakt. Ik ben een kindervriend en geen schreeuwende tot geweld oproepende idioot.

 49. Denk

  Gerard slaat de spijker op z’n kop.

 50. Linkse homo sapiens sapiens erectus

  1622. Inderdaad Reivi, die mag men daar niet eens aanraken.
  Overigens is de vorige eeuw er het kastenstelsel verboden. Maar in de praktijk is er nog te weinig veranderd. Hetzelfde geldt voor de VS dat formeel tot de jaren 70 de racistische eendruppelregel hanteerde. Nog steeds vinden veel mensen die bijv 3 of 7 blanke grootouders hebben en 1 grootouder van Afrikaanse afkomst zichzelf ‘zwart’ of worden door anderen zo ingedeeld. ‘Echte’ Afrikaanse Amerikanen noemen zichzelf daarom liever ‘nigga’.

 51. Kaasstengel

  @Zwarte Piet

  En je bent slim en geeft cadeautjes en snoep. Domme Akwasi zaait alleen maar haat.

 52. Meindert Kramp

  Ging Akwasi veel te ver? Amsterdam is toch niet zo ver? Ja voor een Aalsmeerder misschien. Ghana dat is pas ver.

 53. Anke Van Heeckeren

  Gerad heeft helemaal gelijk, en als een ander zegt dat het hem geen reed kan schelen wat zijn mening is begrijp ik niet dat zo iemand reageert…..
  Ik hoop alleen dat het recht zal zegen vieren, het een ten sloten een strafbaar feit deze bedreigen van deze gekleurde persoon…..

 54. donder

  @reivi, klopt. Dit hele racismedebat wat men wil gaat ook helemaal niet over racisme maar om het gratis krijgen van geld, en gratis posities toebedeeld krijgen, of huizen, etc. waar men niets voor heeft hoeven doen. Verder is het grote doel de blanke mens en de westerse maatschappij te ontwrichten. De zwarte mensen en hun emoties worden daarbij gebruikt als breekijzer, de meesten hebben niet door dat ze gewoon gebruikt worden. Om de een of andere reden neemt onze regering die niet kloppende BLMatters, dat regelrecht door Soros is opgericht en gesponsord, nog serieus ook, terwijl de in Amerika levende werkelijke leiders daarvan alleen maar op irrationele onterechte geschifte wraak uit zijn en het ontwrichten van onze kapitalistische maatschappij dus.

 55. Captain Caveman

  Sneu om te zien die witte blanke lullo’s die hun eigen huidskleur staan te vervloeken. Zijn natuurlijk doodsbang voor die negers! Net als onze overheid die zijn autochtone burgers uitlevert aan wilde afrikaanse bavianen die met alles support krijgen van die linkse bakvisjes die de hele tijd aan het zeuren zijn om aandacht in hun afgetrapte versleten legerkleding die favo is in die kringen!

 56. anoniem

  Sommige BN-ers ook met hun ongelofelijk irritante relameflimpjes… :-)

 57. StefanV

  Zelf kwam Gerard vroeger vaak in het nieuws met islamkritische uitspraken. Maar: “Natuurlijk ben ik ook tegen racisme.”

  Wat is dit voor een onzin-zin? Kritiek op religie is in geen enkele omstandigheid racisme.

 58. azijnzeiker

  Gerard had nog veel verder moeten gaan, zo iets in de zin van, die Akwasi dumpen we een jaar het riool in. Akwasi is en blijft een smerige rat.

 59. Meindert Kramp

  Kwanasi valt Akwasi nogal mee. Hij had ook heel hard met een speciaal geprepareerde schoen een kampnummer in iemands gezicht kunnen trappen.

 60. tafka mike

  @donder: Welnee, het gaat erom dat de dekolonisatie die amerikanen in de jaren 50 aanstuurden, niet volledig verlopen is. Op papier werden heel veel landen door de jaren heen zelfstandig. In praktijk konden deze landen in die 70 jaar vaak maar lastig doorontwikkelen en kregen ze weinig ruimte en veel racistische verwijten. Kijk is naar de wereld 70 procent is retearm.

  Daarbij koesterden ze vaak een wrok tegen hun bezetters die in westerse geschiedenisboeken niet genoemd worden, want daar waren de blanken voor de helft van de tijd aardig voor hun kolonies. Toen ze in het westen konden werken als gastarbeider zagen veel van die mensen de kans om een soort van contrakolonisatie uit te voeren. Iets wat echt hoogmoedig achterlijk van blanken was maar ook wel terecht als je ziet wat ze aangericht hebben. dit werd u allemaal mogelijk gemaakt door rechtse partijen, terwijl de linkse partijen de schuld krijgen. Blanken draaien alles om in schuld, het is een soort reflex geworden. We zitten nu eigenlijk in een tweede koloniale golf waarbij de bewoners van de oude kolonies gedwongen gaan integreren of hun wrok nog verder door gaan zetten.

 61. aammehoela

  Gerard Joling heeft volkomen gelijk. Al ben ik het lang niet altijd eens met Joling zijn rechtse opvattingen, in dit geval heeft hij 100% gelijk. Die Awkwasi moet naar Ghana toe.

 62. grenz

  MC wordt eens wakker ! Akwasi heeft in de Telegraaf alweer dingen gezegd die commentaar waardig zijn. Niemand hoeft bang voor hem te zijn, etc. Hij neemt beslist in taal stappen terug.

 63. Ome Cor

  @Grenz: niemand hoeft bang voor me te zijn. Dat is woordkunstenariaans voor “ik ben heel erg bang dat ze mij in mijn gezicht gaan trappen”.

 64. Cumcummersalad

  @grenz
  Ga jij zelf de grenz maar over en kom nooit meer terug.
  Vieze Arie Boomsma-knuffelaar, dat ben je.
  De maatschappij gaat kapot door mensachtigen zoals jij.

 65. Lariekoek

  Gerard Joling is de miljoenste persoon die zegt dat Akwasi te ver is gegaan. De demonstratie op de dam is alweer 5 weken geleden. Ik ben het wel eens met Gerard Joling en alle anderen, maar nu weten we het wel!

 66. gr

  MC, schrijf eens een artikel over de nieuwste onzin die Akwasi weet te verspreiden. Gisteren in de Telegraaf. Door blijven jagen op die man ! Het is een slappeling pur sang, nu doorpakken.

 67. apartheid

  ik durf het bijna niet te zeggen, maar ben ik de enige in dit hele land die toegeeft wel r a ci s tis ch te zijn ….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.