Beau pisnijdig op gast: ‘Waar heb jij het over man!’

Het knetterde gisteren behoorlijk in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Er vond aan tafel een verhitte discussie plaats tussen Peter R. de Vries aan de ene kant en AD-journalisten Yelle Tieleman en Jens Olde Kalter aan de andere kant. Peter is woest over hun artikel dat dit weekend op de voorpagina van het AD staat – iets over zijn samenwerking met crimineel Nabil B. – en liet dat ook duidelijk blijken. Op een gegeven kwam zelfs bij Beau het stoom uit de oren.

Het boterde totaal niet tussen Yelle Tieleman en Beau van Erven Dorens. De heren hebben overduidelijk een totaal andere bloedgroep. Beau ergerde zich aan de dominantie die Yelle vertoonde aan tafel.

Tot twee keer aan toe maakte Beau de journalist duidelijk dat hij niet de regels bepaalt aan tafel. “Ik bepaal zelf wat ik hier zeg“, zei hij bijvoorbeeld. En: “Dit is mijn talkshow.

Toen Yelle op een gegeven moment een forse belediging uitte aan het adres van Peter R., ging Beau door het lint. Yelle suggereerde dat Peter R. zich geen misdaadjournalist meer zou mogen noemen.

Yelle tegen Peter: “Toen jij nog journalist was, zou je dan nooit bronnen spreken die misschien iets doen wat ze niet mogen doen? Ik denk dat dit juist de reden is dat we jou geen misdaadjournalist meer mogen noemen, omdat je dat begrip niet meer snapt.”

Niet Peter, maar Beau werd woest: “Dat sterkt jouw verhaal niet hoor. Zo’n opmerking helpt gewoon niet. Dat is gewoon een belediging. Je hebt het tegen de grootste misdaadjournalist van Nederland en je zegt: ‘Jij mag je geen misdaadjournalist meer noemen.’”

Daarna verhief de talkshowhost zelfs zijn stem: “Je komt net kijken, jongen, waar heb je het over? Je kan toch niet tegen hem zeggen: ‘Je bent geen misdaadjournalist.’ Dan is je verhaal zó slecht. Echt. Als je daarmee komt, dan vind ik dat een heel slechte opmerking.”

Yelle was helemaal perplex: “Dat mag…”

Daarna ging de discussie tussen Peter R. en de AD-heren weer verder. Een fragment kunt u zien via Twitter, helaas zonder het ophefstukje:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen