Marga Bult krijgt ‘hele nare bijsmaak’ van Akwasi

Marga Bult krijgt er een ‘nare bijsmaak’ van dat Akwasi een Amsterdams grachtenpand wil claimen omdat hij zwart is. Dat geeft ze aan op Twitter. Marga Bult, die net als Johan Derksen weet hoe het is om onder vuur te liggen vanwege een zwartepietgrap, vindt het ongekend dat Akwasi nu ook al vastgoed begint te eisen. “Akwasi, afstammeling van een slavenhandelaar wil huizen claimen op de Herengracht. De ironie“, retweet Marga naar aanleiding van het Akwasi-filmpje dat viral gaat.

Het is bij de beesten af, vindt Marga. “Dus lieve Akwasi, ben jij nou het slavernijthema na 150 jaar aan het uitmelken voor eigen gewin? Is dat de uiteindelijke achterliggende gedachte?Terugbetaling… Ik krijg hier ‘n hele nare bijsmaak van in m’n mond.

Marga reageerde gisteren al enthousiast op het nieuws dat steeds meer prominenten het ‘extreemlinkse’ Black Lives Matter de rug toekeren. “En dat op mijn verjaardag. Leuk cadeautje.

Ze is meer van het geluid van Fidan Ekiz, die het op heeft genomen voor Johan Derksen en Arie Boomsma een NSB’er vindt. “Go for it!! Wij staan achter jou!!!

Het wordt steeds gekker, meent Marga. Ze wijst erop dat gewone Nederlanders geen sociale huurwoning kunnen krijgen maar ‘iemand met een moeilijke achternaam uit Syrië’ wel. “Dit komt vaker voor weet ik! Is in mijn ogen net zo goed discriminatie!

Lees ook: Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’ (vandaag)

Foto: RTL, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen