Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’

Geplaatst op vr 03 jul 2020 om 10:45

Akwasi, een van de hoofdrolspelers in het mediadebat over racisme, vindt dat zwarte mensen recht hebben op grachtenpanden in Amsterdam. Hij wil er zelf eentje claimen op de Herengracht. Dat zegt de rapper in een filmpje dat nu viral gaat op Twitter. Het bizarre filmpje is koren op de molen van zijn critici. “Kijk dan, de rapper die bij elke talkshow een dieprode loper krijgt – zelf nakomeling van Ashanti-slavenjagers – wil huizen claimen aan de Amsterdamse grachten“, zegt Wierd Duk.

Wierd, sterjournalist van De Telegraaf, krijgt bijval van Mick van Wely. Ook hij staat perplex: “Deze Akwasi is echt volledig het spoor bijster. Één brok zielige frustratie.

PVV-Kamerlid Martin Bosma cynisch: “Heus, het gaat ze alleen maar om Zwarte Piet. Laten we maar voor ze buigen, dan houdt het vanzelf wel op.

Akwasi staat in het FunX-filmpje uit 2015 samen met een aantal andere donkere mensen aan een van de oude grachten in Amsterdam. “We need to live there right now. Het moet eigenlijk wel. Als ik dit zo zie…”, zegt hij.

De rapper ziet het al helemaal zitten. “Ik heb wel vaker of langer gehoord dat een aantal panden zijn gebouwd over de ruggen van slaven en dat er ook nog geen reparaties zijn geweest, dus dat de oude slaveneigenaren geld hebben gekregen vanaf 1863 en de slaven helemaal niets. Dan denk ik: wij, jij of ik zouden op een gegeven moment wel een huis moeten claimen hier.”

Dan vastbesloten: “Ik ga daar wel voor. Ik moet straks op de Herengracht gaan wonen, hoor. Ja, ik moet daar straks in gaan wonen en laten zien van: fuck, yeah, niet 1863, maar 1988, weet je. Om te laten zien: dit ben ik.”

Hoe Akwasi dit precies wil gaan bewerkstelligen is niet duidelijk. Toevallig hebben Georgina Verbaan en Halina Reijn wat leuke optrekjes in de Amsterdamse binnenstad. Wellicht zijn zij te porren voor dit idee van Akwasi.

Ashanti

Akwasi vertelde in 2017 in de Volkskrant dat hij een nazaat is van de Ghanese Ashanti-stam. De hoofdinkomsten van deze rijke stam kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven.

De rapper destijds: “Bijna alle Ghanezen in Nederland zijn Ashanti, de bekendste en rijkste stam. In Ghana is weer verschil tussen ons en de arme Ghanezen uit het noorden, die door de Ashanti als slaven zijn verkocht aan de Nederlanders.”

Nee, een Surinamer heeft daar nog nooit tegen mij iets over gezegd. Dat moesten ze durven. Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk ging nemen wat er in het verleden is gebeurd. Grappig zou het wel zijn, een mooie scène.”

Lees ook: ‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’ (12 juni)

Het bewuste fragment ziet u onderstaand. De bron is dit item van FunX.

Foto: NPO
135 Reacties op “Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’”


 1. gtstfites

  Het woord Racisme is niet meer van deze tijd. Er is veel discriminatie tegenwoordig en Akwasi is 1 van die gene die discrimineerd.

 2. Blinde Herdershond

  Deze gasten (BLM aanhangers) willen geen gelijkheid. Macht en geld, dát is wat ze willen.

 3. shrink

  Weten we zeker dat het niet Zwarte Piet was in dat filmpje?

 4. Truus

  Asjemenou zit ik net aan mijn bordje bananenvla
  krijgen we dit weer.🤔

 5. Kim Wieft

  Als ik een nakomeling van een Ghanese slavenhandelaar tegenkom trap ik hem in zijn gezicht.

 6. Bart

  De rapper destijds: “Bijna alle Ghanezen in Nederland zijn Ashanti, de bekendste en rijkste stam. In Ghana is weer verschil tussen ons en de arme Ghanezen uit het noorden, die door de Ashanti als slaven zijn verkocht aan de Nederlanders.”

  “Nee, een Surinamer heeft daar nog nooit tegen mij iets over gezegd. Dat moesten ze durven. Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk ging nemen wat er in het verleden is gebeurd. Grappig zou het wel zijn, een mooie scène.”

  Dat laatste is gek want, hij mag dat blijkbaar zelf wel doen bij anderen.
  Deze man beweerd in al die talkshows dat hij wil verbinden en racisme wil uitbannen maar in werkelijkheid wil hij dat helemaal niet. Deze man wil wraak en het racisme omdraaien. Hij is haatzaaier!

 7. Corrie

  Ik zou ook wel een grachtenpand willen claimen. Als witte vrouw hebben we eeuwenlang meegewerkt aan Nederland maar nooit een stem gehad.

 8. Robert

  Dus Akwassie is zelf een nakomeling van slavenhandelaren, gaat de NPO hem nu ook nog een podium geven, het zal wel ja zijn.

 9. bo

  Niet dat het veel uitmaakt maar dit is wel een heel oud filmpje…

 10. rooie Rinus

  Nou ja, hij wil graag wonen aan de Grachten. Zolang hij de vraagprijs maar neerlegt, is er niks aan de hand. Verder heeft deze in Amsterdam geboren subsidieruif eter nergens recht op.

 11. Peter Selie

  Er staat nog wat hutten vrij in het land Ghana van je voorouders ook aan een gracht trouwens.

 12. Johan

  Is er racisme? Ja. Maar de mensen die er serieus iets aan willen doen hebben het verpest zien worden door Akwasi en Arie B. Niemand heeft het meer erover sinds de laatste uitzending van VI. Zijn er nog protesten?
  Knap dat ze niet door hadden dat ze met al het gezeik om Derksen het erg klein gemaakt hebben. In Amerika serieuze problemen, hier Derksen en dat is ook opgelost want hij is geen racist. We kunnen weer verder.

 13. Wilfred Gemeen

  Laten we Akwasi niet belachelijk maken maar professionele hulp aanbieden, lijkt mij beter.

 14. aldus

  Goed zo MC. Iets van 4-5 jaar geleden uit z’n verband rukken en dat gebruiken om lekker verdeeldheid te zaaien. Je bent onderdeel van het probleem, of onderdeel van de oplossing. Raden waar MC onderdeel van is.

 15. Annie van Achteren

  aldus
  vr 03 jul 2020 om 11:02

  Dus: omdat het paar jaar geleden geroeptoeterd werd door Quasi, maakt dat het minder relevant, volgens u?

 16. Piet Pannelap

  Svp dit soort klaagtypes terugbrengen (per roeiboot) naar waar ze “oorspronkelijk” vandaan komen.

 17. Willie

  Toen hadden ze hem al in een GGZ inrichting moeten plaatsen in Ghana natuurlijk.

 18. Apfelflapf

  Ik ben als blanke eeuwenlang geassocieerd met pedo Sinterklaas , en eis nu ook een grachtenpand .

 19. Curryworst

  Is er dan ooit wel eens goeds voortgekomen uit de Bijlmer?

 20. Maria

  Van mij mag hij daar wonen, een van de grote sponsors van BLM belegt ook in vastgoed. De witte en de zwarte elite hebben dezelfde belangen en zijn gewend dat anderen voor hun buigen en knielen. Daarom is er juist nu een rol weggelegd voor de journalisten om verbanden bloot te leggen.
  Door migratie zijn verbanden die mensen beschermen verzwakt, of het nu vakbonden zijn, kerken of de NVVH. Het is een verdienmodel voor enkelen met daar overheen een zoete ideologische saus die de nadelige gevolgen moet bedekken.

 21. Dries Roel Vink

  Akwasi is een debiele en vooral een hypocriete neger, die behoorlijk van het padje is geraakt. Die flapdrol kun je niet serieus nemen!

 22. chris?

  Ik ben geen fan van Akwasi, hoewel hij in het discriminatie debat gelijk heeft. Hij wil echter te veel de boventoon voeren.

  De toon van de z.g. STER ? journalist van de Telegraaf doet mij minder. Bij de T. ben je al snel een ster.

 23. Jaap

  Akwasi kan zich beter zo snel mogelijk melden bij een TBS kliniek, misschien kunnen ze hem daar van zijn waanzin afhelpen.

 24. Apfelflapf

  Ik stel voor dat Akwasi bij Halina Reijn intrekt , om daar gezamenlijk politiek correcte pornofilms te gaan produceren .

 25. Tif

  @shrink

  Idioot. Dat was NIET de grap!

 26. Showsjaak

  Opening van M (islam ) vanavond, “ hebben jullie dit gezien ? “ en dan komt dit tenenkrommend filmpje van AKWASI !!!

 27. Kleurenblinde

  @Bo Sinds dat filmpje is hij alleen maar verder geradicaliseerd.

 28. Mark

  Negeren, mensen. Negeren… Mensen als Akwasi en Jerry van KOZP niet meer voor je camera zetten of op tv. Dan vallen ze in een zwart gat (lees: depressie) en dan laten ze zich vanzelf opnemen. Maar ja, negeren kan ook al niet: daar zit het woord n e g e r in…

  Als iedereen nu even negéren als négeren uit gaat spreken; hebben we gelijk een nieuwe betekenis voor dat woord voor in de Van Dale. Négeren: gefrustreerde getinte medemens geen podium geven.

 29. Tsja

  Volgens Wikipedia heeft Akwasi 0 singles uitgebracht en 0 hits gehad. Moet hij niet even bij het begin beginnen? Hij wordt constant artiest of rapper genoemd maar heeft niets op z’n CV staan. Wie IS deze man?

 30. X

  Ik stem al mijn hele leven links. Nee, geen D66 of GL. Maar ik vind dat je problemen ook met een andere blik moet bekijken. Daarom lees ik dagelijks Briefje van Jan vd TPO. En kan niet anders zeggen dat ik het hiermee eens ben.
  Dit loopt volledig uit de klauwen. En ja, zelfs ik loop over naar CO, omdat ik het gezeik meer dan zat ben. TLC en Comedy Central. Ik kijk nog liever naar de zoveelste hh van friends dan deze horror genaamd BLM en kozp. Nou het is ze gelukt hoor oa die Akwasi. Nederland tot op het bot verdelen.

 31. azijnzeiker

  Moet Akwasi nog niet beginnen met dreigen, ga zo maar door. Want dat mag dan weer wel.

 32. X

  @Mark, ik dacht precies hetzelfde, mag dit woord nog wel. Mijn hemel, te gek voor wat dan ook als je zo gaat denken. Ik weiger dat.

 33. Hermann Boring

  Voor een idealist is hij anders behoorlijk hebberig. Weten jullie wie ook vaak hebberig zijn?

 34. iemand

  Zelfs in Engeland willen zwarte prof voetballers niks meer te maken hebben met deze links-extremistische BLM beweging. Zegt dus genoeg.

 35. Captain Caveman

  Even 3,2 miljoen neerleggen voor een bijna onbewoonbare en gevaarlijke bouwval in die linkse enclave

 36. Robert

  Wierd Duk, ook telegraf, maakt veel kapot.

 37. tafka mike

  Wat een bedrog op het hoogste niveau dit, als je de geschiedenisboeken moet geloven was WIC een bedrijf vol lieverdjes die alles eerlijk deden en nooit volkeren bedrogen of onder druk zette, net zoals hedendaags kapitalisme en net zoals bij de Ashanti vroeger.

  Die ashanti Akwashi bashers hierboven praten de hele historische bedrijvigheid van het kapitalisme goed. Maar het maakt hun blanke reet niks uit.

 38. Nick

  Is ie nou helemaal begodverredomd?
  Ashanti slavendrijver.

 39. Joost

  BLM is niet links, ze kregen grote sommen van beleggers en industriëlen. Als mensen rechts gaan stemmen door BLM dan hebben de grote donateurs daar voordeel van en kan een van pionnen de grote verzoener spelen.

 40. Lachgas

  Als hij dat wil, lijkt het me logisch dat we bij 0 beginnen, dus terugsturen naar land van herkomst.

 41. Gerard Cocks

  Wat een idioot deze man. Geen aandacht in de media meer geven.

 42. Roos

  Deze opruier valt gigantisch door de mand gelukkig maar,want dan zien zijn goed gelovige volgelingen ook waar de nakomeling van slaven-handelaren opuit is aandacht en macht een deel van de media holt achter meneer aan hij heeft het al voor elkaar dat dat men in Europa denkt dat alle Nederlanders rasisten zijn is het nu niet een keer genoeg geweest zoveel positieve aandacht aan dit onderwerp en deze mensen te besteden.

  en afgeschaft voordat meneer alfryie erover begon hoorde je er niemand over nu hebben ze al voorelkaar gekregen dat men denkt dat alle Nederlanders rasisten zijn

 43. handvat

  Als hij zo´n anderhalf miljoen neertelt, kan hij een etage aan de Herengracht krijgen. Het waren ZIJN voorouders helemaal niet die die panden misschien deels hebben aangelegd, dus ik kan ook wel zo´n pand gaan claimen. Dit slaat echt nergens op. Maar met al het Soros en subsidiegeld dat deze subsidiespons heeft en dan nog zijn miljonair ouders, kan hij wel iets kopen. Overigens denk ik dat meneer een steekje los heeft in zijn bovenkamer. Moet je die blik zien.

 44. Corry Jankbal

  Go Akwasi!!! Om je dood te lachen dit, eerst hebben die arrogante en hypocriete grachtengordel types jarenlang zitten drammen voor nog meer “diversiteit” (maar niet in hun blanke ghetto natuurlijk).
  En nu worden ze hun huis uit gedonderd door een boze rap neger hahahaha koekoek!

 45. Moslima

  Jullie halen allemaal oude koeien uit de sloot, die filmpje is van 2015.
  Laat die jongen toch met rust, ga iets nuttigs doen.

 46. aldus

  Beste Mark. Négeren, zoals jij dat voorstelt, is een in onbruik geraakt woord en betekende: behandelen als een neger. En dat was geen positieve insteek. Dus hoe dom en discriminerend kun je worden door dat woord voor te stellen als term voor: ‘gefrustreerde getinte medemens geen podium geven’.

 47. daan

  Die Akwasi moet maar eens in zijn zwarte kontje worden genomen.

 48. Henk

  Benefietavond Suriname.
  Akwassi.
  M.

  Ik zeg, ik heb mijn buik er vol van.Ik ga rechts stemmen.Doodziek word ik ervan.

 49. jerel

  @moslima, die wordt nooit meer met rust gelaten. Hij zal nergens een baan meer kunnen krijgen. Heeft hij zelf veroorzaakt. Dit is een vijand van Nederland. Dag Akwasi. Het ga je goed met al je gestolen waar en in je gestolen pand. Niemand wil je meer en de gekleurde bevolking kan je kelen zo ondertussen.

 50. Joris

  Misschien kan hij daar gaan samenwonen met die Afriyi, ook al zo´n raar homofiel megalomaan in een waanwereld levend typje. Met begeleiding van de GGZ en een stevige medicatie en verplichte psychiaterbehandeling gaat het best.

 51. JAN

  oh, en heb nog veel verdriet van iets war 200 jaar geleden gebeurt is
  ja ik vind ook dat alle monumenten straten grachtenpanden moeten verdwijnen
  en ook zwarte gele groene blauwe oranje rode paarse pieten , en de blanke kerstman. ook jezus,moet weg uit ons leven, en de paashaas !

 52. A.M.

  Kunnen we die vent niet negeren , verbannen van de tv enz. enz.

 53. bloed

  Hij denkt waarschijnlijk dat HIJ de ´voorhoede´ is van een beweging die hierachteraan gaat lopen. Maar hij stelt gewoon criminaliteit voor en als zodanig zal die behandeld worden door de overheid. Mag je zoiets zomaar straffeloos roepen overigens?

 54. Soros

  Wat doet deze door mij betaalde jongen het goed. Kijk ze eens kwaad zijn. Hahaha.

 55. domdommerdomst

  Wat een mafkees die akwasi met pek en veren de zee in dragen!

 56. Chelsey

  Dan heeft die zwarte slavenmakelaar het toch niet zo heel slim aangepakt, nu jij hier als Ashanti-zoon een “armoedig” bestaan in het buitenland moet “lijden” met een inkomen niet hoger dan “zak-en kleedgeldniveau”? Dat je ook nog eens met het verkrachten van de Nederlandse taal bij elkaar moet weten te sprokkelen door (vals) te spelen met woorden! En niet te vergeten je excessieve aandachtszoekerij in de media in verband met je minderwaardigheidscomplexje die je daaraan hebt overgehouden! Zo’n grachtenpandje in Amsterdam zal je als bloedgeld heus niet worden misgund. Vooral nu je ook nog eens als mislukte Zwarte Ashanti alsnog “de zwarte piet wordt toegespeelt..?! Hou voortaan gewoon die stinkende zwarte muil van je dus goed dicht en doe hem weer open wanneer je bereidt bent om je excusses aan te bieden voor die agressieve haat en geweldpreek van je. Verdwijn tot die tijd uit de media want de meerderheid in Nederland, wit, zwart, bruin, getint, geel, moet jou gewoon niet meer, sterker nog: ze kotsen je uit voor wat je in dit land aan verdeeldheid hebt voortgebracht. Gezien je verleden en je gedragingen in het openbaar kan ronduit geconcludeerd worden dat jij geestenziek bent en in behandeling moet gaan om in het reine met jezelf en met je eigen valse en vuile familie verleden in je land van herkomst. Een publieke functie is uit den boze voor figuren zoals jij! Oprotten dus Zwarte Maf(kees) Piet!

 57. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Wordt het niet eens tijd dat die Akwasi een flink pak slaag krijgt?

 58. Dries Roel Vink

  @moslima LEER NEDERLANDS! Het is dat filmpje en niet die filmpje. Je bent het zoveelste voorbeeld van een moslim(a) die geen fatsoenlijk NEDERLANDS beheerst.

 59. Anti-racist

  @Aldus Er zijn negers en slaafse blanke meelopers die vinden dat negéren moet worden verboden, omdat het lijkt op négeren. Er zijn intelligente anti-racisten die weigeren tropische Afrikanen denigrerend ‘zwart’ te noemen en liever neger zeggen, omdat Martin Luther King dertien keer ‘negro’ zei in: ‘I have a dream’.

 60. Soros

  En we hebben Rutte ook al in onze zak, want die heeft selfie´s lopen maken met mijn zoon. Net als Edga Davids, die het ´slavernijdebat´ moet gaan pushen. Allemaal op de selfie met mijn zoon. Ja, IK doe het goed ! Met mijn slaven.

 61. Soros

  Edgar

 62. Jopie

  Akwasi is slaaf van Soros. Davids ook. Soros is de baas.

 63. Wendy's dealertje

  Akwaksie, gewoon négeren, dat is het beste.

 64. Mijnheer

  @Jopie, Rutte ook. Soros is de baas van al die volgelingen. En dat terwijl de BBC al lang afstand van BLmatters heeft genomen, omdat ze stukken intelligenter zijn dan de Nederlandse Media, die volop achter hun grote (geld) meester Soros aanlopen. Ik schaam me gewoon voor die debieligerigheid en slaven houding.

 65. Truus

  Bla bla bla bananenvla…🤗

 66. Kamikaze

  Wij moeten reparatie geld krijgen van Akwasie die met zijn voorouders dorpen leeg roofde en mensen tot slaaf maakte en doorverkocht. Akwasie is diegene met het slavernij verleden niet de gewone nederlander.

 67. dra

  Als je met het zoontje van Soros op de selfie gaat, denk je dus niet meer zelf na en wil je dat ook nog aan de rest van de wereld laten zien. Wat ben je dan? Dom.

 68. Neerlandicus

  @Chelsey, 12.37 uur.
  Er staan minstens tien spelfouten in jouw reactie.
  Geel, wit en zwart zijn trouwens geen huidskleuren. We zijn allemaal bruin.

 69. brr

  En dan die megalomane, zelfverliefde arrogante blik. Alsof niets hem in de weg ligt en hij het heilige woord verkondigt als iedereens meerdere. Jezus op weg.

 70. grr

  Mocht hij weer een middagje vrij rondlopen van zijn manager ? Gaat meteen weer mis he.

 71. Abij

  Misschien hebben ze in Ghana nog een grachtenpandje! Rot op man je heb hier niks meer te zoeken misschien tref je daar gelijkgestemde!

 72. JAN

  @ neerlandikus Bend u hier om iemants fouten te kontroleren
  en u bent zelvs ook abuis chinesen zijn geel van cleur
  ja ik hep ook de lagere scool niet afmogen maaken, mijn moeder was a taylor
  mijn fater een visserman hij voer laks de coast om vissen te vangen
  moes altijt mee op de boot centen verdienen JA sodoende is mijn taal niet bijsonder maarwat geefd het hep goet verdient en hep gelt zat !

 73. Jurgen

  Ik wil die akwasi wel claimen…

 74. Suckerpunch

  Lekker links laten liggen deze klapmongool. Laat hem dat pand maar claimen, eens kijken wat er dan gebeurd. Hij zal vast niet zacht aangepakt worden!

 75. Neerlandicus

  @Jan
  Ik maak slechts die opmerking, omdat Chelsey in een reactie schrijft dat iemand anders de Nederlandse taal verkracht, terwijl hij zelf in die reactie meer dan tien taalfouten maakt.

 76. bert

  Waar woont Akwasi nu dan ? Mogen wij zijn bankrekeningen even zien ? Waar leeft hij de laatste 10 jaar van ? Wat voor opleiding heeft hij ? Over hoeveel geld beschikt hij via Soros ? allemaal vragen die de media niet stellen. Rara waarom.

 77. aldus

  Zo te zien aan de hoeveelheid discriminerende reacties boven, gaat het debat nog heeeeeeeeel lang duren.

 78. 1

  @aldus, er is en komt helemaal geen debat. Dat is de inzet helemaal niet. Ben je echt zo naief ? Het gaat om het stukmaken van onze maatschappij, het kapitalisme aanvallen, iedereen van zijn bezit beroven, dan een wereldmaatschappij stichten, wat lukt omdat niemand meer iets heeft. DAAR gaat het om. Je bent wel heel kortzichtig als je denkt dat het echt om levensverbetering van donkere mensen gaat. Die worden gewoon qua emoties gebruikt om bovenstaand voor elkaar te krijgen. ZIJ moeten de boel stuk gaan maken, zodat Soros en co de NWO kunnen stichten. Opnieuw slaaf dus. Dom als je daarachteraan gaat lopen of in geloofd. Slaap vooral lekker verder. Welterusten.

 79. Jensen

  @Bert, hoeveel krijgt Akwasi per spreekbeurt van zijn sponsors en subsidiegevers? Hoeveel leefgeld krijgt hij van hen? Hoeveel bezit heeft hij in Amsterdam, als hij dat al heeft en hoeveel geld kreeg hij van zijn miljonairs ouders? Heeft zijn familie nog bezit in Ghana? etc.etc.

 80. Grote broer

  @Bert, mogen we de telefoonrekeningen van Akwasi ook even zien? Met wie heeft hij allemaal contact gehad de laatste jaren? Namen en toenamen graag. Waar en naar wie reist hij toe ? wordt hij gecoacht door de subsidie gevers en sponsoren? Grote genade, de pers onderzoekt HELEMAAL NIETS !!!!

 81. Momo

  Hij kan er altijd een kopen.

 82. anonymous

  Ik wil graag een waddeneiland claimen, maakt me niet uit welke.

 83. People who annoy

  Klaagnegor vergeet zodra klaagnegor in een grachtenpand woont, de waarde met de lichtsnelheid daalt naar nul euro of minder.

 84. X

  @aldus: Dit roept Akwasi zelf over zich af. Hij heeft het debat zoals dat moet zijn zelf de grond ingetrapt. Ik ken het racisme niet zoals hij het beweert. Ook niet in mijn wijk die voor oost Nederlandse begrippen divers is. Harde aanpak werkt tegengesteld. Blijkt wel weer.
  Mijn wijk en dorp zijn er helemaal klaar mee want zo werkt het hier niet. Bovendien, mijn familie tot betovergroters aan toe waren arme boeren en arbeiders. Wij waren slaaf van de rijke boeren. Hoor je mij daar over klagen? NEE! Want het is nog steeds je eigen verantwoordelijkheid om wat van je leven te maken. Ik walg van de zwarte mensen in de slachtofferrol.

 85. BRIL

  Ik claim graag een van de Koninklijke paleizen. Lijkt me leuk wonen daar. Wanneer kan ik komen ?

 86. BRIL

  Heb genoeg aan drie kamers in een Koninklijk Paleis, dat is al heel veel meer dan ik nu heb.

 87. Stanislav

  Maken we er een soort Steenrijk,straatarm van.. Rijke linkse grachtengordeldeugers gooien we een paar maanden de achterbuurten in en dat achtenbuurtvolk, het liefst vers uit een apenland laten we die monumentale panden een paar maanden volledig uitwonen.

 88. jansen

  @X, ja en dan is hij nog helemaal geen slachtoffer ook, maar een jongen die in een zeer rijk elitemilieu is opgegroeid, en die van zijn ouders vermoedelijk al miljoenen heeft gehad. Het slaat echt allemaal helemaal nergens op.

 89. Rens

  Ik ga voor zo´n vette villa in Bloemendaal. Kunnen zij in mijn 39 vierkante meter flat zonder balkon.

 90. Cees

  Lange frans is ook te zien in dat filmpje. Nou prima hoor frans.

 91. hemd

  Ik graag een villa in Hilversum, van een omroep bobo die al jaren de instroom van kansenzoekers aan het verheerlijken is. Lijkt me heerlijk.

 92. dv

  Akwasi is al miljonair en wil nu ook nog een grachtenpand cadeau, ´zodat hij iemand is´. Hij kan dus niet zelf op eigen kracht iemand zijn, en is een enorme hebberd.

 93. all lives matter

  Als hij die panden ergens in schubbekutveen verkoopt met een gezamelijke waarde van rond de 6 miljoen, dan kan hij vast wel iets in Amsterdam vinden toch?

 94. Nick

  Dan is een beter idee om eigen stam ashanti de buit te delen.

 95. X

  Haha lekker in Amsterdam wonen. Heb dr dan geen last van. Net als Johan in Grolloo. Flikker op in je randstad. Arrogante kwal.
  Hoor geen mens over de rest van Nederland, dat zou eens tijd worden om dit te bespreken. Hoe beleven het noorden, oosten en zuiden dit. Hebben wel andere problemen aan hun hoofd dan deze minkukels.

 96. roevka

  De heler is erger dan de steler luidt een Nederlands gezegde.

 97. A Bai

  Rot op naar Ggana

 98. aldus

  Grappig dat het grootste deel van bovenstaande reactie bevestigd Nederland een behoorlijk racistisch land is en dat de meeste dat niet eens zien. Vandaar de term institutioneel racisme.

 99. Charlotte

  Akwasi moet terug naar Ghana, deze man is een gevaarlijke haatzaaier en een hele enge nare n*ger. Ik voel diepe afkeer naar hem. Ik voel ook diepe afkeer naar die schreeuwer, plunderaars, en racisten van BLM.

  Ik wens hem toe dat de anti zwarte piet beweging deze man op zijn gezicht trapt omdat ze hem aanzien voor zwarte Piet. Walgelijk figuur!

 100. Bram

  Het heilig verklaren van die criminele neger Floyd is te achterlijk voor woorden. Vraag maar aan die vrouw die zwanger en van die criminele neger een pistool op haar buik gedrukt kreeg. Kijk ook even naar de andere delicten. Ook is er geen nekel bewijs dat er sprake is van een racistisch motief bij de politie, Floys was onder invloed en zijn gezondheid was belabberd.

 101. Bram

  Het heilig verklaren van die cri mi nele n e g e r Floyd is te a ch terlijk voor woorden. Vraag maar aan die vrouw die zw a ng er en van die criminele n e g e r een pi sto ol op haar buik gedrukt kreeg. Kijk ook even naar de andere delicten die op zijn naam staan. Ook is er geen enkel bewijs dat er sprake is van een ra ci sti sch motief bij de politie, Floyd was onder invloed en zijn gezondheid was belabberd.

 102. Mark

  Ik woon in een grachtenpand(je) maar afstammelingen van slavenhandelaren hebben we hier liever niet. Moet wel een beetje politiek correct blijven hier…;-)

 103. Het spoor bijster

  Moslima
  We lopen wel te zeiken over iets wat 300 jaar geleden is gebeurd, foei wit slecht volk maar iets wat een gevaarlijke gek een paar jaar geleden heeft gezegd moeten we maar vergeten????

 104. Zwarte Piet

  Akwasi gaat straks hopelijk weer naar zijn hoerenmoeder terug, snap je.

  Ik citeer deze haatn*eger.

 105. Witmangool

  Als ik in november deze negor tegenkom, dan…

 106. Akotsie

  Akwasi is een wit hater en zet bruin Nederland op tegen zuiver blank Nederland, alleen is hij zo dom dat hij dat niet snapt , hier gaan hele nare dingen van komen !!!

 107. Simon Dekker

  Blijf maar vaak genoeg roepen dat de ‘boze witte man’ een racist is. Wordt het vanzelf een geuzennaam en dan ben je als kwade zwarte man kneiterhard de lul.

  Fuck you, Akwasi.

 108. Maluku

  Wat een mafkees..!! Zielig figuur… Bahbah..

 109. Bart

  AHHH, M helpt hem wel een handje mee.

 110. Chelsey

  Oproeperkraaier Akwasi O. brengt slechts het slechtste in een mens naar boven, woede, haat, polarisatie en racisme. Hij is de veroorzaker van de zwarte negativiteit die nu in dit land heerst tegen de witte negativiteit uit het verleden. Je zou haast gaan denken dat Akwasi een zwarte vodoo priester is die negatieve geesten van overleden personen aanbidt zodat die toegang tot hem kunnen vinden? Dat we in zijn geval met een zwarte negatieve entiteit te maken hebben is vrij duidelijk, getuige de dreigende uitpuilende kwade haatdragende blik in zijn vurige ogen tijdens zijn ophitsige haatpreek op de Dam in Amsterdam. Het was verstandig van hem dat hij zijn microfoon van schrik bewust liet vallen om zichzelf het zwijgen op te leggen! Want het had een nog grotere blunder kunnen worden met verstrekkende gevolgen. Deze ongecontroleerde bezeten zwarte dwaas moet zich voorgoed terugtrekken uit het racismedebat en de media!

 111. aldus

  Je ziet het pas als je het door hebt. Heeft even geduurd maar nu snap ik jullie MC. Geweldig om je doelgroep zo goed te kennen, dat je weet dat een uit z’n verband gerukte grap van 4 jaar geleden, een berg aan racistische reacties teweeg gaat brengen. Een aantal zelfs strafbaar volgens de wet. En dan gewoon laten staan zodat iedereen kan zien hoe erg het inderdaad is in Nederland met de discriminatie en intolerantie. Wat een geweldige actie. Goed gedaan. Nu realiseren wij ons allemaal dat er nog veel werk te verzetten is een een behoorlijk deel van de Nederlanders er nog helmaal niets van begrijpt. Briljant MC. Sprakeloos.

 112. pepe

  @aldus je kan geen eens rekenen

  2015……..

  enne Akwasi is toch woordkunstenaar??? dat hebben we hier op Mediacourant uitgevonden

 113. Hoekie

  Ho ho ho, Akwasi is een “woordkunstenaar” hè! In dat “licht” moet je het ook zien. Hij dan ook akwasi intelligent!

 114. dagobert

  kunnen we de doodstraf niet invoeren

 115. dagobert

  of stokslagen

 116. Jan.s

  Alkwasi woont nu in boom.
  Wil in grachtenpand gaan wonen.
  Wel leren traplopen.
  Ze moeten je nederland uitschoppen
  Mafkees .

 117. X

  @aldus: Ik ben op deze site om tegengas te geven aan al het rechtse en CO en anti-npo geluid. Echter er zijn grenzen. En die zijn bij mij nu bereikt. Ik blijf links stemmen, omdat ik geloof in opkomen voor de arbeiders en minder bedeelden. Dat heeft wat mij betreft niks te maken met racisme maar met opkomen voor een groep die zich kapot werkt en heeft gewerkt.
  Ik werk me al bijna 40jaar kapot als verpleegkundige. Om dan zo’n nietsnut als Akwasi dit te horen roepen, een Arie B, een Wilfred G dan rijzen me de haren ter berge.

 118. azijnzeiker

  X dan is M wel wat voor jouw, ga daar maar kwijlen. Je moet je ogen wijder open zetten, want dit is een overwegend rechtse site.

 119. anoniem

  Op vrijdagavond ben ik graag op deze site omdat mijn bier er zo lekker van gaat smaken… :-)

 120. X

  Azijnzeiker dat zeg ik toch! Ik vind of je links of rechts bent, het kan geen kwaad om je blik te verruimen, dat geldt klaarblijkelijk voor jou.
  Blijkbaar lees je ook alle reacties niet, maar lul je gewoon uit je eigen bubble.

 121. azijnzeiker

  Ach X of M zo jij je ook noemen wilt als je maar een naam heb, als jij je eigen zinnen niet beter kan lezen, dan ben jij voor mij minder waard dan stront. Daar maak ik geen excuses voor, begrijpend lezen is ook al te moeilijk voor je. Ik zal je een stap voor zijn jij gaat bij hoog en laag beweren dat jij M niet bent.

 122. Harry

  Het wordt onderhand tijd dat die

  Akwasi es een wit voetje gaat scoren!

 123. David

  Iets voor pieter baan centrum
  Mensen in gezicht schoppen.
  Huizen inpikken.
  Dam schreeuwen

 124. Helena

  aldus als je het niet ziet neem dan even de moeite om te kijken naar Adjiedj Bakas of David J. Harris.jr of naar naar reacties op waterkant.net en als je het dan nog niet ziet ga dan lekker met Akwasi naar Ghania kijken naar de weeskinderen je weet wel kinderen zonder ouders daar waar de dochter van Peter R de Vries zich om bekommerd de weeskinderen waarvan hun ouders als slaven worden verkocht daar waar de stam van Akwasi zo rijk van is geworden en als je het dan nog niet ziet bedoelt een Sander Schimmelpennick daarmee kennelijk de mensen met een hersencel.

 125. Chelsey

  Benoem eerst maar eens de strafbare haatpreek van Akwasi (O)proerkraaier, waar je tot op heden niets meer over hoort. Zo’n onderzoek zou binnen een week afgerond kunnen worden. Hij zou op z’n minst een berisping moeten krijgen want hij ging veel te ver en dat weet iedereen. Hij zou als hij wijs was zelf excuses moeten gaan aanbieden voor een aantal uitspraken die hij in die preek heeft gedaan. Een protest tegen racisme is prima maar daarbij moet niet worden opgeroepen tot haat en geweld. Niet iedereen die hier reageert is rechts of racistisch, dat is slechts een aanname! Akwasi O. zou zich het beste kunnen terugtrekken uit dit publieke debat om vroegtijdig te kunnen gaan genieten van zijn “zuur verdiende centjes.” Hou dus op met iedereen een extreem rechtse racist te noemen, het is meer een boze reactie vol onbegrip op het feit dat er met twee maten wordt gemeten tussen wit en zwart. Discriminatie kent geen expliciet zwart of wit verhaal maar sluit een mens ongeacht kleur uit en kan zich voordoen binnen elke kleurgradatie. Akwasi O. is een “zwarte” jongeman met buitengewone grote frustraties over zowel zijn eigen “zwarte” verleden als zijn familiale-verleden. Het is overduidelijk dat hij zich niet goed kan beheersen en snel om zich heen begint te slaan om dit achteraf af te doen als zijnde woordkunst. Akwasi (O)proerkraaier is een man die niet geschikt is om vooraan te staan in het racismedebat daar hij last heeft van een lage frustratie tolerantie.

 126. Jan s

  Maak van alkwasi een bloempot.
  Zet hem op de kop.
  Druk hem een cactus in de reet.
  Zet hem op een donkere plek.
  Geef hem elke maand een paar druppels water.

 127. Dirk2

  Mensen als Akwasi zetten zwarte mensen voor schut.

 128. Annabella

  Moslima •. Wil je die ‘jongen’ (de mán is 34…) DIE AFSTAMT VAN GHANESE SLAVENHANDELAREN vragen óns met rust te laten en iets núttigs gaan doen’ svp!! Hij ‘haalt allemaal oude koeien uit de sloot’ : ééuwen ouder dan die (= dat!) filmpje uit 2015…!!!

 129. JanJanssen

  Moriaantje zo zwart als roet
  Ging eens wandelen zonder hoed

  Maar de zon scheen op zijn bolletje
  Daarom droeg hij een parasolletje

  Parasolletje vloog in de lucht
  Parasolletje kwam nooit meer terug

  Toen hij thuis bij moeder kwam
  Kreeg hij een dikke boterham

  Maar die lustte hij niet meer
  Want zijn bolletje deed zo zeer

 130. J. Bloemheuvel

  Als hij recht meent te hebben op een
  Amsterdams grachtpand zal het voor de
  huidige burgemeester van Amsterdam
  ongetwijfeld geen probleem zijn hem de
  helpende hand toe te steken.

 131. Boerenverstand

  Laten Kwasi en zijn achterban eerst maar eens met blote handen een aantal polders droogleggen voor ze delen van dit land kunnen claimen. Uiteraard hebben ze wel alle recht delen van Suriname te claimen… O, wacht, dat hebben ze al, en totaal verziekt. #Failed state.

 132. Joop

  Racisme werkt altijd 2 kanten op , in Afrika zijn er landen waar als je geen donkere huid heb en een blank velletje heb dat je daar geen huis kan kopen een zaak openen laat staan jezelf daar vestigen , DAT IS PAS RACISME , laat meneer akwasi lekker daar gaan wonen onder zijn donkere broeders dan voelt hij zich misschien wat meer op zijn gemak .
  Racisme verdwijnt NOOIT dat is een utopie een luchtkasteel , al slopen we nog zoveel beelden dat helpt geen zier want mensen als akwasi weten altijd wel op elke korrel zout te leggen en weer iets te vinden om hun gal te spuwen .
  Ik zelf heb geen moeite met een gemengde maatschappij daar heb ik mezelf nooit me bezich gehouden het stoort me niet ,,,,meneer akwasi dus wel ..

 133. Joop

  Ppppffff-zucht

 134. u

  MC wordt eens wakker. Bij het AD alweer nieuwe uitspraken van Akwasi.

 135. BRAAK

  Akwazi is een slechte reclame voor zijn ras.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.