Dave Roelvink: ‘Media doen mij geestelijk veel pijn’

Dave Roelvink vindt dat de media er altijd op uit zijn om hem in een heel kwaad daglicht te stellen. Hij begrijpt bijvoorbeeld niets van de ophef over zijn Lamborghini-crash. Dat zegt hij in de Grazia. Het tijdschrift confronteert hem met enkele duivelse headlines die na de crash verschenen in de kwaliteitsmedia. “De teneur in de showbizzkolommen was: ‘Dave wéér de fout in’. En: ‘Vrees dat hij ooit iemand doodrijdt‘”, legt de interviewster van het blad voor aan ‘de zoon van’.

Dave vindt dat heel kwalijk. “Het is erg genoeg wat er is gebeurd. Ik voel me er superklote onder, maar het is een heksenjacht geworden. Er wordt van alles bijgehaald en opgerakeld.”

Het is niet eerlijk dat erbij wordt gehaald dat hij vroeger dronken achter het stuur heeft gezeten, betrokken was bij een juwelendiefstal en door de politie klem is gereden op de A10, vindt Dave. “Incidenten van jaren geleden, dingen die gebeurd zijn met de politie. Wat heeft dat te maken met het feit dat ik de kracht van een auto onderschat en een eenzijdig ongeluk krijg?

Het zijn allemaal sensatietypes, vindt Dave. “Dat is puur een kwestie van iemand in een kwaad daglicht willen stellen. Het zal wel de eigen onzekerheid of een karakterfout zijn van de mensen die dat soort dingen roepen. Dus ik wil me daar niet te druk om maken, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet heel erg raakt.

Ook GeenStijl, die een ooggetuige opvoerde, krijgt een veeg uit de pan. “Het gaat nu dus al zo ver dat ze, op het moment dat ze geen ooggetuigen kunnen vinden van het ongeluk, dan maar uitgaan van iemand die mij in de middag te hard zou hebben zien rijden. Dat vind ik zo erg. Ze grijpen alles aan om een ongeluk in nuchtere toestand te doen voorkomen alsof ik iets verschrikkelijks aan het doen was.

Het is allemaal heel erg, aldus Dave. “Dat doet geestelijk echt veel pijn.

Het Grazia-interview met Dave Roelvink kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen