Albert Verlinde: ‘Akwasi slachtoffer van haatzaaien’

Albert Verlinde vindt dat rapper Akwasi het slachtoffer is van haatzaaien. Hij vindt het schandelijk dat een glazenwasser foto’s van zijn nieuwe woning, die vandaag wordt opgeleverd, online heeft gezet. Dat zei de showkenner gisteren in Shownieuws. De Akwasi-discussie werd aan de desk besproken met de politiek correctere Albert en de iets minder politiek correcte Guido den Aantrekker. Over één ding waren ze het beiden eens: de racistische reacties die Akwasi treffen gaan te ver.

Er was echter ook een meningsverschil. Albert vindt het ook schandalig dat foto’s van Akwasi’s huis zijn gepubliceerd, Guido vindt dat wat minder.

Albertt: “Ik vind het schandalig. We weten allemaal dat als er mensen bij je thuis komen werken, dat het altijd zoiets is van: goh, nu loop ik rond in het huis van Albert Verlinde. Dat vinden mensen interessant. Je zou niet willen dat het online komt en dan ook nog eens met zo’n mening erbij. Dat vind ik heel erg.”

Guido: “Dat is denk ik wel het ergste, want kijk: dat huis zelf… Laten we wel wezen, ik weet ook dat het om een nieuwbouwhuis gaat: als je alleen een huis afbeeldt en verder ook geen adres…”

Albert: “Ja, maar dit is ook haatzaaien. Dit is weer van: ‘Die meneer zegt het zo slecht te hebben, maar wel een huis van 500.000 euro! En dat moet ík opleveren vandaag!’ Ja, dat is natuurlijk schandalig dat iemand dat doet.”

Presentatrice Celine Huijsmans: “Er was ook nog wat te doen om het feit dat Akwasi dus op zijn eigen socials heeft gezet met de naam van die glazenwassersgroep erbij. Mag dat dan wel?

Ja, antwoordde Bram Moszkowicz. Maar Guido den Aantrekker merkte op: “Is het verstandig dat hij dat überhaupt doet? Is het niet olie op het vuur gooien?

Bram: “Ik kan me voorstellen dat die man Akwasi wil reageren. Ik ben het met een aantal dingen helemaal niet met die man eens, maar ik snap dat hij dit niet vindt kunnen.”

Celine: “Was het niet netjes geweest als hij het even geblurd had?

Bram: “Dat was netjes geweest, maar meneer Akwasi is ook wel eens niet netjes. Dat weten we.”

Lees ook:
Tv-rel achtervolgt Akwasi: ‘Mijn rechten geschonden’ (maandag)
Schoonmaakbedrijf vreest faillissement door Akwasi-rel (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen