Leco twee dagen na coronafoto gewoon in Boulevard

Leco van Zadelhoff zat woensdagavond, twee dagen na het plaatsen van zijn zeer veelbesproken Insta-foto met RTL-baas Sven Sauvé, gewoon weer in Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Leco en Sven stonden samen met twee vriendinnen op de foto, maar hielden geen anderhalve meter afstand. Sven moet nu twee weken vanuit huis werken, maar voor Leco geldt dat weer niet. Het laat precies zien in wat voor enorme schertsvertoning we beland zijn in deze coronacrisis.

Presentatrice Marieke Elsinga: “Goedenavond, ook aan het herenteam dat hier in de studio zit. Welkom op jullie werk en dan met name Leco, want Leco… Gisteren hebben we het uitgebreid hier in de uitzending over jou gehad. Sven Sauvé heeft gezegd de hand in eigen boezem te steken en twee weken thuis in quarantaine te gaan. Jij bent hier nu.

Leco vervolgens: “Ja, daar is overleg over geweest en ik heb gisteren ook gezegd: ‘Ik neem mijn verantwoording daarvoor en als de beslissing is vanuit Boulevard om het twee weken niet te doen, dan respecteer ik dat natuurlijk.’ We hebben een overleg gehad en ik heb een contactberoep.”

Voor mensen met een contactberoep ligt het toch anders, vindt Leco. “Al drie weken werk ik bijna dag en nacht om wat schade in te halen aan haar en make-up. Dat mag ik zonder verplicht mondkapje, maar dan mag ik niet op de foto met die mensen. Dat was een beetje een soort van dubbele discussie. We hebben het erover gehad en uiteindelijk is besloten dat ik gewoon aan de desk kan komen.”

Wel heeft Leco spijt van de foto. “Ik wil hierbij wel zeggen: het is niet oké, hoe je het wendt of keert. Je moet het niet doen en ik heb ook een verantwoordelijkheid. Ik praat er hier ook over aan de desk, dus het is een hele domme gedachtegang om dat te doen.”

Het enige dat ik voor mezelf kan zeggen is dat ik me er altijd keurig aan heb gehouden, maar er de afgelopen weken vrijheid is ontstaan vanwege mijn beroep en ik dus de hele dag met mensen bezig ben. Dan vertroebelt dat wel een klein beetje en dan vergeet je dat soort dingen wel. Maar zo’n foto moet je niet posten.”

Lees ook:
Oeps: ook RTL-baas heeft lak aan anderhalve meter (dinsdag)
RTL-baas Sven Sauvé twee weken thuis na Insta-foto (dinsdag)
Leco hoeft níet in quarantaine na 1,5-meter-schending (woensdag)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen