Peter R. niet meer journalistiek onpartijdig in Boulevard

Peter R. de Vries wás al berucht vanwege de dubbele petten die hij droeg in RTL Boulevard, maar kan als de nieuwe vertouwenspersoon Nabil B. al helemaal niet meer journalistiek onpartijdig opereren in het programma. Dat schrijft De Telegraaf. Nabil B. is de kroongetuige in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. Opmerkelijk, aangezien Khalid Kasem, met wie De Vries tot vrijdag een advocatenkantoor runde, ervan verdacht wordt Taghi’s ‘spion’ te zijn geweest.

De Vries zal samen met advocaat Peter Schouten het Nabil B.-kamp vertegenwoordigen. Ze volgen de vermoorde advocaat Derk Wiersum op.

Een opmerkelijke situatie, vindt De Telegraaf. “De Vries maakt het zichzelf erg moeilijk, omdat zijn journalistieke onpartijdigheid in het gedrang kan komen als hij verslag doet van het Marengo-proces.”

Als voorbeeld noemt de krant: “Als hij als vertrouwenspersoon dingen hoort die de positie van de kroongetuige verzwakken, heeft hij als adviseur niet de handen vrij dit publiekelijk te maken.”

De Vries heeft in het Marengo-proces dus twee petten op. Maar niet alleen in Marengo. Als misdaadjournalist in het algemeen verliest hij in zekere zin ook zijn onafhankelijkheid, omdat hij een rol speelt in een strafproces.”

Vanavond zitten De Vries en Schouten in de talkshow Beau.

Lees ook:
Peter R. na vele mislukkingen weg bij advocatenkantoor (29 mei)
Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak (30 mei)
Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries? (1 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen