Peter R. niet meer journalistiek onpartijdig in Boulevard

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 18:00

Peter R. de Vries wás al berucht vanwege de dubbele petten die hij droeg in RTL Boulevard, maar kan als de nieuwe vertouwenspersoon Nabil B. al helemaal niet meer journalistiek onpartijdig opereren in het programma. Dat schrijft De Telegraaf. Nabil B. is de kroongetuige in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. Opmerkelijk, aangezien Khalid Kasem, met wie De Vries tot vrijdag een advocatenkantoor runde, ervan verdacht wordt Taghi’s ‘spion’ te zijn geweest.

De Vries zal samen met advocaat Peter Schouten het Nabil B.-kamp vertegenwoordigen. Ze volgen de vermoorde advocaat Derk Wiersum op.

Een opmerkelijke situatie, vindt De Telegraaf. “De Vries maakt het zichzelf erg moeilijk, omdat zijn journalistieke onpartijdigheid in het gedrang kan komen als hij verslag doet van het Marengo-proces.”

Als voorbeeld noemt de krant: “Als hij als vertrouwenspersoon dingen hoort die de positie van de kroongetuige verzwakken, heeft hij als adviseur niet de handen vrij dit publiekelijk te maken.”

De Vries heeft in het Marengo-proces dus twee petten op. Maar niet alleen in Marengo. Als misdaadjournalist in het algemeen verliest hij in zekere zin ook zijn onafhankelijkheid, omdat hij een rol speelt in een strafproces.”

Vanavond zitten De Vries en Schouten in de talkshow Beau.

Lees ook:
Peter R. na vele mislukkingen weg bij advocatenkantoor (29 mei)
Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak (30 mei)
Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries? (1 juni)

Foto: RTL
44 Reacties op “Peter R. niet meer journalistiek onpartijdig in Boulevard”


 1. Zo is het

  Peter R. heeft vrijwel altijd meerdere petten op, dus waarom dat nu ineens niet meer zou kunnen is me een raadsel. Alsof die gek ook maar in één vezel streeft naar journalistieke onafhankelijkheid.

 2. Norvo

  Pijnlijk, ook voor RTL waar hij net een exclusief contract getekend heeft. Zijn geloofwaardigheid als onafhankelijk journalist heeft een fikse deuk.

 3. Respect ✌️

  Betaald en regelt die graaier en aandachtstrekker zijn eigen beveiliging?

 4. BLVD heeft geen enkele onafhankelijke journalistieke medewerkers, alemaal amateurs zonder diepgang

  BLVd een ranzige amorele amateurclub van geldgraaiers die niks kunnen als onderbuik gevoelens de ether in braken.

  Ook PdV mag zich nimmer een journalist noemen.

 5. PIPPA

  Is hij nog nooit geweest.

 6. Mousse

  Het is nog helemaal niet zeker over die rol van PrdV, bij dit proces, het OM doet moeilijk. Willen hem geen toegang / inzage geven tot vertrouwelijke gegevens uit strafdossier omdat hij geen advocaat is.

 7. Anne

  Ik hoorde zojuist dat het koninkrijk der Nederlanden officieel een republiek is geworden en dat in Heerlen de eerste bananenplantage is geopend.

 8. Dries Roel Vink

  Wanneer stoppen we nou eens met het gebruik van die achterlijke en niets toevoegende R … Zijn vrouw noemt hem ook ‘gewoon’ Peter en niet Peter R …

 9. Roos

  Het OM gaat hier niet mee akkoord, lees ik net bij RTL.

 10. teuntje

  Als je die fanatieke kop ziet dan word je toch misselijk van die de Vries ….ik met mn 40jaar …..imet verstand van zaken ikik ik
  Geef mij maar JOhn van de Heuvel dat is pas een kanjer die heeft het de narcist afgeraden te meer omdat John door dezelfde zooi is bedreigd ….wat een afgang die Petertje Rednose de Vries

 11. Ron

  De Telegraaf is weer lekker zuur. En over die onpartijdigheid, dat valt ook wel mee. Hij stond daar ook wel eens aan de desk toen hij van andere partij(en) vertrouwenspersoon was.
  Ik vind het te prijzen dat Peter dit gaat doen. Respect!

 12. persvoorlichter

  De mededeling van#mousse en #anne is juist. Binnen het OM is met zeer grote verbazing gereageerd over het voornemen van PrdV. Het Om ziet totaal geen toegevoegde waarde waarom juist hij zich in dit proces moet gaan mengen. Om het OM in diskrediet te brengen over de beveilingsmaatregelen vande kroongetuige en zijn familie, daarover heeft het OM met de toenmalige advocaat afspraken gemaakt over en weer. De familie van de kroongetuige kwamen met eisen waar het OM niet in mee wilde gaan. Te denken valt aan: luxe resorts of hotels, geen limiet leefgeld en nog meer materiële zaken, die ieders verbazing zou over treffen.
  De rol van PrdV zou met zich meebrengen dat hij niet alleen de “lekken” binnen het OM bloot zou leggen, incl die van advocaten, maar het zou ook duidelijk worden dat PrdV zelf baat heeft gehad bij het “lekken”. Dat heeft hij meerdere malen in zijn programma gebruikt voor eigen gewin. Er vindt nu gesprekken plaats indien het OM overstag zou gaan, over wat hij wel en niet mag horen en inzien. Dit gegeven zou bindend zijn ook na het proces, zodat er zelfs geen boek uitgebracht mag worden met gevoelige informaties ook zijn deze verjaard.

 13. Arie Schoenlepel

  Wanneer was Peterj Erj de Vrjies ooit onpartijdig dan??!!

 14. F.u.ALL

  Peter je bent een expert geworden in falen.

 15. Mousse

  @Roos, wat ik al zei om 18.28u.

  Dit werd gemeld in het rtl nieuws van 18.00u.
  Ook bevestigd door de Vries zojuist in Boulevard.

  Dus alles is nog maar even afwachten.

 16. Mousse

  @persvoorlichter:

  #Anne??
  Bedoel je niet #Roos?

 17. Curryworst

  Peter R. zijn carrière als vertrouwenspersoon was van zeer korte duur: mag niet van het OM.
  ‘Volgens het nieuwsbericht op de site van het OM:
  Rechtsbijstand in een strafzaak kan alleen gegeven worden door een advocaat en door niemand anders. Dat is kortweg de overweging van het Openbaar Ministerie waarom misdaadjournalist Peter R. de Vries in het strafproces Marengo niet wordt gefaciliteerd als vertrouwenspersoon/adviseur van kroongetuige Nabil B.’

  en verder nog:
  ‘Dat betekent dat het OM een dergelijke vertrouwenspersoon niet kan faciliteren met toegang tot de kroongetuige, vertrouwelijke (tele)communicatie met hem, het verstrekken van stukken uit het strafdossier, het bijwonen van verhoren door bijvoorbeeld de rechter-commissaris of betaling voor verleende diensten. Rechtsbijstand door advocaat Schouten is voor het OM geen enkel probleem. Hij staat immers ingeschreven als advocaat en is gebonden aan de gedragsregels en tuchtrecht van zijn beroepsgroep. De Vries is geen advocaat.’

  Kon hij zojuist wel zijn propagandakanaal van RTL Boulevard inschakelen en vanavond hetzelfde riedeltje afsteken bij vriend Beau maar nee is nee.

 18. Chelsey

  Peter de Riooljournalist begint nu écht te stinken naar die open riool in Luxembourg. Die ondraaglijke BouleFart stank die nu aan hem is gaan kleven zal hem uiteindelijk stevig de das om doen. Weg met deze zieke vieze vuile open rioolrat en snel een beetje!

 19. Ap

  P.d.Vries is een rat,hij heeft inderdaad meer petten op,ik hoop dat P.v/d.Vorst nu inziet dat P.de.Vries niet meer aan de desk bij blvd kan staan,is niet geloofwaardig meer,maar ik denk dat v/d Voerst dat niet door heb,weg met P.de.Vries de narcist,ik,ik,ik.

 20. Hoer

  Peter is gewoon een grote al’ahmaq!!

 21. persvoorlichter

  #mousse, het is inderdaad Roos. Bedankt.

 22. Nick

  Het doek is gevallen voor deze griezel.

 23. Mousse

  21.44u, oké. Vergissen is menselijk. Goed en leuk dat je nog even reageert. 😁

 24. Matt Sullivan

  Kwade tongen beweren dat Peter R de Vries lijk mag spelen in een politieserie! Famke Louise en Chiel Beelen spelen een ijzersterk, doorgewinterd Recherche-duo die al HEEL wat dead stiffs gezien hebben. Rauwe harde aktie zonder tussenweg!

 25. Paul

  Het zou me niet verbazen als later zal blijken dat P de Vries op enig moment ook wel aan de verkeerde kant van wet is beland…

 26. Dépres Modûle

  In de eerste aflevering slaat Chiel, getraind in de verboden chinese vechtsport To Fu, een straattug, gespeeld door Jason Statham, met een klap naar de SEH! Daarna haalt hij zijn verloren audi R8 sleutels uit het hete frituurvet met blote handen!! Echt waar!

 27. Knerk van der spolm

  Peter R. de Vries. Vroeger een respectabel en zeer gewaardeerde onderzoek en misdaad journalist. Zonder bombarie legde hij allerlei onfrisse zaken bloot. Vaak stond hij in de frontlinie, oog in oog met de meest gevaarlijke en gewetenloze misdadigers! Alleen god besliste of hij de volgende dag zou halen! Niet voor zichzelf maar voor zijn trouwe kijkers en in onzekerheid verkerende familie leden.

 28. Cees van der Zande

  ToFu is echt dodelijk! Die gasten schieten met hun duim een pingpong bal dwars door een matras heen!!

 29. Agent 327

  Na aankomst ter plaatse zagen we inderdaad dat Peter R de Vries iemand over de balustrade liet bungelen aan zijn voeten op de 14e etage. Na sommage om het slachtoffer buiten gevaar te zetten, hees Peter de doodsbange man op, tilde hem boven zijn hoofd en smeet de man weer terug zijn flat in, 7 meter verder. ‘Dat zal hem leren om op de pc te gluren naar meisjes tietjes!!! Hij beendevwegben even later scheurde hij vol gas en tegen het verkeer in richting horizon in zijn grote en snelle BMW 5 serie! We lieten het maar gaan, op de snelweg waren we toch kansloos met onze Opel Agila 1.2 gl/I-vvt 21V.

 30. Wil van der Geert

  Het is de schuld van wilders.
  Al die linkse pech! Complot?

 31. Piet Pannelap

  Goed dat Peterj Erj de Vrjies zich openlijk mengt in de mocromaffiazaak. Hebben we binnenkort geen last meer van die narcist.

 32. Solidarikost

  Ik kan péter r alleen zien met een rennie op. Zo zuur krijg ik het ervan

 33. Volger

  Judas helpt Judas!!!

 34. Zo is het

  Zou me niet verbazen als Peter de ‘vertrouwenspersoon’ informatie doorspeelt aan z’n buddy Kasem, zodat die de vriendjes van Taghi kan informeren over de stand van zaken.

  Nobel ook wel: dan beschikken alle partijen over dezelfde informatie.

 35. CB

  Ik blijf het een wansmakelijke vertoning vinden: Nabil B als kroongetuige en wij mogen ervoor betalen. In mijn perfecte wereld babbelde Nabil B. gewoon op eigen risico en maakte het OM fouten onder verantwoordelijkheid van deze dader. Maar ja, dit is niet mijn perfecte wereld.

 36. Uuuh

  OMG! Het wordt steeds duidelijker dat De Vries jarenlang een gefrustreerde misdaadverslaggever is geweest die het liefst advocaat had willen worden. Hij heeft zo vaak met allerlei nabestaanden in rechtszalen gezeten en is het juridisch steekspel zo boeiend gaan vinden dat hij zijn zoon heeft gepusht om advocaat te worden, directeur is geworden van diens advocatenkantoor en nu zelf advocaatje wil gaan spelen onder het mom van adviseur van een kroongetuige.

  De Vries heeft de afgelopen jaren laten zien dat als je hem inhuurt, je gratis RTL Boulevard er bij krijgt.

 37. Uuuh

  Adviseur=vertrouwenspersoon.

  What’s in a name…

 38. persvoorlichter

  #zo is het: prima verwoord. Dit is 1 van de punten waar het OM mee zit. De betrouwbaarheid en integriteit van deze man.

 39. 😷Paulus

  😷Niks mis mee met Peter, hij zegt het zoals het is, maar dan op een harde toon. Peter heeft net als ik een hekel 😠aan misdaad. Peter moet gewoon doorgaan, niemand is zonder fouten. 💀Aan criminelen, racisten, pedofielen en andere gespuis in de maatschappij.

 40. Greet

  Ik zap als ik hem zie, ik wil het niet eens meer horen. Dat toontje.Die houding.

 41. A. Tempelman

  Het is wel een goede manier om 1) veel informatie van het OM op te zuigen en 2) het hele proces te vertragen. Alles onder het mom van een Robin Hood-achtig alter ego.

 42. snoezigkleinhertje

  Dit is dus de zelfde charlatan die beweerde dat die dierenbeul (Rosanna Kluivert) geen oplichtster was.
  Dat hele zogenaamde advocaten kantoor had allang ontmanteld moeten worden want het zijn allemaal zwendelaars.

 43. J. Bloemheuvel

  Peter interesseert mij voor geen meter.
  Dan nog liever Dhr. John v.d. Heuvel.

 44. J. Bloemheuvel

  Wij hebben een periode gehad dat wij
  onpasselijk werden wanneer wij “zijn”
  programma hadden gezien.
  Sinds wij deze figuur niet meer zien
  zijn de klachten ook over en is het gebruik
  van maagtabletten tot nul gereduceerd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.