Geen divibokaal voor woonwijk NOS-baas: ‘Veel te wit’

De woonwijk van NOS-baas Marcel Gelauff is níet divibokaalwaardig. Het is een volstrekt witte wijk. Dat schrijft weekblad Story naar aanleiding van de commotie over de divibokaal. Er ging tot vorige maand een divibokaal rond op de NOS-redactie voor reportages die volzaten met ‘diverse’ mensen, oftewel mensen die niet wit, mannelijk en heteroseksueel zijn. Het triggerde Story om er iets dieper in te duiken. “Story onderzocht hoe divers de privé omgeving van Gelauff zélf is.”

Een journalist van het blad is naar de wijk toe gereden. “Daaruit blijkt dat de woonomgeving van de NOS-baas, de lommerrijke villawijk Kerckebosch in de miljonairsgemeente Zeist, bij een eerste indruk niet snel de straatprijs voor diversiteit zal winnen, constateert Story bij een buurtonderzoek (steekproef) dit weekend.”

Het is een roomblanke wijk, aldus de Story. “Er wonen vooral wat de linkse NOS-journalisten doorgaans noemen ‘witte mannen’ van een zekere leeftijd met hun gezinnen, die vermoedelijk golfen, hockeyen en bridgen in de buurt. De goed verzorgde vrouwen rijden in ‘boodschappenautootjes’ en wuiven daarbij vriendelijk naar elkaar.”

Bij de NPO doet iedereen heel multicultureel, maar ondertussen leven de bestuurders in de witst mogelijke wijken, aldus Story. “Shula Rijxman woont met haar partner Sabine in een nóg duurder huis in het Gooise Blaricum, niet ver van buurtmiljardairs als John de Mol en Joop van den Ende.

Na felle kritiek is de NOS overigens gestopt met de omstreden Divibokaal.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen