Geen divibokaal voor woonwijk NOS-baas: ‘Veel te wit’

De woonwijk van NOS-baas Marcel Gelauff is níet divibokaalwaardig. Het is een volstrekt witte wijk. Dat schrijft weekblad Story naar aanleiding van de commotie over de divibokaal. Er ging tot vorige maand een divibokaal rond op de NOS-redactie voor reportages die volzaten met ‘diverse’ mensen, oftewel mensen die niet wit, mannelijk en heteroseksueel zijn. Het triggerde Story om er iets dieper in te duiken. “Story onderzocht hoe divers de privé omgeving van Gelauff zélf is.”

Een journalist van het blad is naar de wijk toe gereden. “Daaruit blijkt dat de woonomgeving van de NOS-baas, de lommerrijke villawijk Kerckebosch in de miljonairsgemeente Zeist, bij een eerste indruk niet snel de straatprijs voor diversiteit zal winnen, constateert Story bij een buurtonderzoek (steekproef) dit weekend.”

Het is een roomblanke wijk, aldus de Story. “Er wonen vooral wat de linkse NOS-journalisten doorgaans noemen ‘witte mannen’ van een zekere leeftijd met hun gezinnen, die vermoedelijk golfen, hockeyen en bridgen in de buurt. De goed verzorgde vrouwen rijden in ‘boodschappenautootjes’ en wuiven daarbij vriendelijk naar elkaar.”

Bij de NPO doet iedereen heel multicultureel, maar ondertussen leven de bestuurders in de witst mogelijke wijken, aldus Story. “Shula Rijxman woont met haar partner Sabine in een nóg duurder huis in het Gooise Blaricum, niet ver van buurtmiljardairs als John de Mol en Joop van den Ende.

Na felle kritiek is de NOS overigens gestopt met de omstreden Divibokaal.

Foto: NOS

28 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Henk
juni 5, 2020 10:23

Nee, we noemen dat positief discrimineren. Daardoor krijgt Henk geen huis en een ander wel en bepaalde banen zal hij nooit krijgen. En het is dan zo heerlijk om naar zulke mensen te wijzen. Hahhaha, met een wijntje in de hand.

Gast
Wilfred Degens
juni 5, 2020 10:04

Wie beweert nooit te discrimineren, al is het maar in gedachten, kent zichzelf niet of liegt dat ie barst!!

Gast
Wilfred Degens
juni 5, 2020 09:59

Onze spreekwoorden zijn toch niet ook al allemaal in de prullenbakken geflikkerd van ons cultuur hatende proletariaat? Niets menselijker dan; Soort zoekt soort! Geef hen tegenwoordig eens ongelijk?

Gast
freek
juni 5, 2020 09:42

Zet er een asielzoekers-centrum in de buurt, dan zie je hun ware aard.

Gast
Captain Caveman
juni 5, 2020 08:48

Racisme bestaat hoofdzakelijk in de koppen van losers die de plank overal misslaan en DIREKT een excuus nodig hebben om dit te verbloemen. Noem 1 geval van racisme! Eentje maar? Nee hé.. zonder fantaseren of liegen lukt het niet! Toevallig stonden er een paar bij elkaar op een pleintje in Amsterdam van de week!

Gast
😷Paulus
juni 5, 2020 08:21

😷Weer dom gelul van de racisten🐷 hier over multiculti. Het gaat bij deze uitschot in de maatschappij nooit doordringen dat multiculti er altijd is geweest. Met als verschil, dat het is nu meer zichbaar is geworden met de komst van de outsiders.

Gast
Henk Bretels
juni 5, 2020 07:31

Kijken of die liefde voor multiculti rechtop blijft in die rijkeluis dorpjes!
rijke landen trekken nu eenmaal parasieten aan. Pleinen vol zwarte bijstandtrekkers en bajessen vol buitenlands uitschot. Het gaat goed met Nederland zal Rutte zeggen. Dit terwijl de meeste Nederlanders genoeg hebben van immigratie. We willen géén minderheid in eigen land worden. Maar dat gebeurt niet in de rijke villadorpen!

Gast
Chelsey
juni 5, 2020 07:30

Deze man stamt overigens niet puur en alleen af van het “witte” soort mens. Zijn voorouders lijken meer een mix tussen puur “wit” en een getint soort waarvan de originele afkomst buiten Europa gezocht moet worden. Het valt dus allemaal best mee met die “witte” vloek daar bij de NPO/NOS.

Gast
Bart TV man
juni 5, 2020 06:53

Dit is niks anders dan de witte wijk van KKK in Nederland. ONLY WHITES!

Gast
Solidarikots
juni 5, 2020 00:39

Die plopkap is racistisch……. Waarom moet er een witte kap erover heen. Laat die microfoon zoals hij is.

Gast
Geronimo
juni 4, 2020 22:47

@Eva Quirinius

Inderdaad in Kerckebosch hockeyen ze eerder bij Phoenix.

Gast
Jan91
juni 4, 2020 21:45

“links”, “rechts”, snapt niemand van de Story dan hoe subjectief dit klinkt? Wie zegt dat hun doen en laten “links” is? Lachwekkend, die “journalistiek”, want tegenwoordig is alles “links”. Het lijkt wel een rij-examen met die termen.

Gast
Chelsey
juni 4, 2020 20:02

Als die NOS baas nou eens een zwarte man geweest zou zijn, zou hij dan ook niet gewoon in een luxe dure woning willen gaan wonen? Hij zou het dan toch kunnen betalen of niet soms? Zo’n zwarte NOS baas zou toch ook gewoon in witte wijk terecht moeten of niet soms? En geheid dat hij dan ook nog eens een witte vrouw zou nemen. Je denkt toch niet dat zo’n zwarte NOS baas gezellig in de Bijlmer tussen de Ganezen gaat wonen? Het heeft dus totaal niets met deze witte NOS baas te maken, de woonwijk van zo’n zwarte NOS baas zou zéker ook niet divibokaalwaardig geweest zijn. Het is goed dat ze met deze flauwe kul gestopt zijn!

Gast
Geraldo
juni 4, 2020 19:59

@Misutoria

Witte mensen bestaan niet. Je hebt wel clowns of verschillende Afrikaanse stammen die zich wit schminken, maar dat zijn geen echte witte mensen. Wit wordt ook wel gebruikt bij mensen die er lijkbleek (dus ziek) of doodsbang uitzien, bijvoorbeeld in ‘hij trok wit weg’.

Gast
Captain Caveman
juni 4, 2020 19:39

Dure wijken waar veel van die ‘verzorgde’ wijven aan de prozac of om 10 uur aan de sherry zitten omdat onder andere hun man wel financieel up to date is maar toch even iets te vaak te vinden is bij de homo ontmoeting plaats. Daarom is de Tesla ook de meest populaire auto gezien bij dit soort afwerkplekken

Gast
Loekie de Beer
juni 4, 2020 19:36

#Misutoria
Het zijn rascisten. Iedereen moet zwart zijn, behalve piet.

Gast
Misutoria
juni 4, 2020 19:31

Kan iemand mij uitleggen wat “witte” mensen zijn?

Gast
scott_0
juni 4, 2020 19:20

Alle smerige linkse deugers wonen daar waar nooit een Medelander komt.

Gast
By the way
juni 4, 2020 19:07

Wat een fout staaltje onderzoeksjournalistiek wederom van Story. Welk punt willen ze maken.

Gast
Arie Schoenlepel
juni 4, 2020 18:59

Creepy mannetje. Brrr…. latente heaumeau!

Gast
Kuis
juni 4, 2020 18:17

De NOS/NPO/RTL bazen/managers/medewerkers wonen in volledige witte wijken… hun eigen nederlanse bubbel… wat een verassing…

Gast
Zo is het
juni 4, 2020 18:12

Je gaat als blanke natuurlijk niet in de Bijlmer of Osdorp wonen.

Waarom zou je?

Gast
Huib
juni 4, 2020 17:52

Links komt op voor de gewone man. Alleen jammer dat die gewone man zo racistisch is. Waarom accepteren ze hun nieuwe buren niet? Wat maakt het uit dat ze de taal niet spreken, de vuilniszakken uit het raam gooien, je dochter voor hoer uitschelden en jou als een hond behandelen?

Gast
snoezigkleinhertje
juni 4, 2020 17:41

Dit is zo’n plek waar die deugers meestal wonen want hier hebben ze zelf geen last van die multiculturele samenleving.
In deze omgeving is het ook nog al makkelijk om commentaar op een ander te hebben .

Gast
Eva Quirinius
juni 4, 2020 17:40

In Kerckebosch heb je ook goedkope flats, hoor. En dus kans op Divibokaal.

De echte Zeister kakkers wonen in 1km verderop in ’t Lyceumkwartier. En hockeyen bij Schaerweijde.Daar is de kans op de Divibokaal echt klein.

Gast
Sapperdeflap zeg!
juni 4, 2020 17:21

Een hele pijnlijke misser, die divibokaal. Marcel is volstrekt OngeLauffwaardig.

Gast
Apfelflapf
juni 4, 2020 17:18

Man , dat is typies een wijk waar zwarte porno-acteurs hun geld verdienen ! Natuurlijk is dat wel divibokaal waardig ! BLACK COCKS MATTER !!!

Gast
Jan.
juni 4, 2020 17:02

Een plek waar iedereen zou willen wonen dus :)

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen