Jan Versteegh lacht om reorganisatie, koopt dure boot

Terwijl de ene na de andere collega middenin de crisis op straat wordt gezet door Talpa Network, laat Jan Versteegh zijn Lingo-tonnen lekker rollen. Hij heeft een bootje gekocht die inclusief luxe-opties dik boven de 30.000 euro uitkomt: de Primeur 620 Tender. “Eindelijk daar is ze, onze boot! Precies op tijd voor de zomer. Ze draagt de prachtige naam Zissou. Dank aan Ferry en Jolanda van Flevo Nautica voor het helpen met samenstellen en zaken regelen. Schip Ahoy!

Er staat geen sponsortag bij zijn Instagram-post, wat erop duidt dat hij het zelf heeft gekocht, al zal hij als BN’er wel een mooie korting hebben kunnen bedingen.

Toch is de aankoop van een boot in crisistijd geen kleinigheid: niet alleen de aanschaf, maar ook het onderhoud van een boot is erg duur. Kennelijk maakt Jan zich niet zo veel zorgen over de reorganisatie bij Talpa.

Wordt Jan wél weggeorganiseerd, dan kunnen er zomaar Wolter Kroes-achtige taferelen ontstaan. De zanger vreesde over een jaar zijn boot te moeten verkopen nu de crisis zo lang aanhoudt. Na overleg met zijn financieel adviseur besloot hij uiteindelijk toch maar een hypotheek te nemen op zijn reeds afbetaalde huis.

In vergelijking met de boot van Wolter, heeft die van Jan overigens een keurige naam: Zissou, waarschijnlijk vernoemd naar de excentrieke diepzeeduiker Steve Zissou uit de komediefilm The Life Aquatic with Steve Zissou.

De boot van Wolter Kroes is vernoemd naar de reet van zijn vrouw. “De boot is vernoemd naar de kont van Tess. Toen ik 16 jaar geleden verkering kreeg met Tess, was ik helemaal verliefd op die billen. Sindsdien heet mijn boot Contessa.”

De boot van Jan:

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen