Corona raakt Wolter Kroes: ‘Straks moet mijn boot weg’

Naarmate de coronacrisis langer duurt is het coronaleed onder BN’ers echt niet meer te overzien. Wolter Kroes houdt er rekening mee dat hij over een jaar misschien zijn boot moet verkopen. Dat zegt hij in een interview met weekblad Party. De inkomsten van Kroes zijn volledig opgedroogd. Hij had dit jaar ‘een dikke honderd optredens’ gepland staan en de zanger rekent 6.000 euro voor een half uurtje. De volkszanger loopt dus zo’n 600.000 euro mis en daardoor staat het water aan de lippen.

Naast al die tonnen die Kroes binnenhaalt met zijn optredens, schnabbelt hij ook nog bij als het gezicht van de VriendenLoterij. Toch heeft hij slechts ‘een buffertje’ van enkele maanden. “Als deze crisis een jaar gaat duren dan wordt het een heel ander verhaal… Ik heb de afgelopen jaren ook investeringen gedaan. Ik heb mijn huis afbetaald, mijn kantoor… Daar is allemaal veel geld ingestoken.

De optredens van Kroes zijn verschoven naar volgend jaar. “Dan is het nog maar de vraag of de horecabedrijven die ons hebben geboekt in 2021 nog bestaan.”

Wat is het horrorscenario? “Ik heb een boot, waar ik lang voor heb gespaard, maar als de coronacrisis een jaar duurt, moet ik hem waarschijnlijk van de hand doen.

En de kans dat die boot eruit moet, is reëel, aldus Kroes. “Die 1,5-meter-samenleving baart me grote zorgen. Bestaat mijn vak straks nog wel?

Veel mensen realiseren zich niet dat BN’ers meer geld nodig hebben dan gewone mensen. Ze hebben een hogere hypotheek en een luxere levensstijl. Zo zijn de onderhoudskosten van een boot aan de prijs. “Er komt geen geld binnen, er gaat alleen maar geld uit“, verzucht Kroes.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen