Coronadrama Wolter afgewend: ‘Hypotheek genomen’

Wolter Kroes is één van de BN’ers die vreselijk hard geraakt wordt door de coronacrisis. Zijn situatie is dermate ernstig dat hij volgend jaar misschien wel zijn boot moet verkopen, vertelde hij vorige week in Party. Dat drama is nu gelukkig afgewend, want de volkszanger heeft besloten een hypotheek te nemen, vertelt hij deze week in de Story. “Ik heb een hypotheek op mijn huis genomen. Zo kom ik de komende tijd door. Het moet wel. We kunnen niet anders“, zegt de artiest.

Kroes profiteert van de lage hypotheekrente. “Een voordeel is dat mijn huis al was afgelost, dus dit kan ik me permitteren. En ze weten dat er vanaf volgend jaar weer geld binnenkomt. Want alles is verzet naar 2021.”

De volkszanger verwacht voorlopig niet meer op het podium te staan. “Ik ga ervan uit dat we tot volgend jaar april geen optredens zullen hebben.”

De kosten gaan ondertussen gewoon door. “Je kunt een single uitbrengen, dan geef je je fans toch iets om naar te luisteren. Maar om een single te maken ben je 4000 euro verder. Doe je er een videoclip bij, dan ben je nog eens 4000 euro verder“, aldus Kroes, die daarmee ongewild bevestigt dat hij inderdaad goedkope muziek maakt.

Vanuit zijn eigen kantoor hoopt Kroes de komende tijd toch nog wat euro’s binnen te harken. “In mijn bedrijfspand hebben we een studio ingericht en mijn fans kunnen mij boeken voor een online privé optreden van ongeveer twintig minuten.”

Het is een soort online meet & greet, waarbij Kroes enkele liedjes en wat verzoeknummers zingt. “Ik hoop dat daar behoefte aan is.”

Lees ook: Corona raakt Wolter Kroes: ‘Straks moet mijn boot weg’ (23 mei)

Foto: AvroTros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen