GTST zet Ferry Doedens voorlopig op non-actief

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 15:35

Ferry Doedens mag voorlopig niet terug naar de set van Goede Tijden Slechte Tijden, omdat hij zich de afgelopen tijd niet aan de coronaregels heeft gehouden. Dat heeft een woordvoerder van producent EndemolShine laten weten aan Privé TV. Doedens is in opspraak geraakt omdat hij heeft aangegeven schijt te hebben aan de anderhalvemeterregels. “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan“, zei hij in een YouTube-programma.

Na het in opspraak raken van zijn uitspraken krabbelde Doedens ineens terug op zijn Instagram-pagina. “Wij, EndemolShine, hebben Ferry niet gedwongen tot rectificatie. Dat heeft hij uit zichzelf gedaan“, zegt een woordvoerder. “Uiteraard hebben wij hem wel aangesproken op zijn gedrag.”

Het bedrijf achter GTST vindt dat Doedens ook een verantwoordelijkheid heeft naar zijn collega’s. “Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van alle collega’s.”

Voorlopig hoeft Doedens zich dus niet te melden. “Wij hebben dit weekend dan ook noodgedwongen moeten beslissen dat Ferry Doedens voorlopig niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen.”

De komende periode moet Doedens eerst gaan leven volgens de RIVM-regels. “Ferry heeft aangegeven zich strikt te gaan houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten.”

Showdeskundige Jordi Versteegden vindt het een milde straf. Hij gaat bij Privé TV helemaal los op Doedens. “Hij brengt collega’s in het nauw, want scripts moeten wederom omgeschreven worden. Dat betekent dat collega’s opnieuw hun teksten moeten gaan leren. Dat betekent dat hij schijt heeft aan alle regels. Ik vind dat de soap hem wel harder had mogen straffen.”

Het is niet de eerste keer dat er strubbelingen zijn tussen EndemolShine en Doedens. In 2015 werd de acteur ontslagen vanwege zijn cocaïneverslaving.

Lees ook:
Ferry Doedens: ‘We worden gek gemaakt door media’ (maandag)
‘Ferry Doedens teruggefloten door persdienst RTL’ (dinsdag)

Foto: RTL
70 Reacties op “GTST zet Ferry Doedens voorlopig op non-actief”


 1. MolTalk

  Wie is Ferry Doedels?

 2. PIPPA

  En terecht

 3. Max

  Deze viespeuk moeten ze ontslaan.

 4. Margriet

  Haha. Mogen Alexander van Heteren en Lindertje Mans nu terugkomen?

  “1,5 meter!”

 5. Bart

  Ha Ha! Dit had ik al te verwacht. Wat een onzin van Endemol! Er gaat echt geen corona uitbreken als Ferry nu op de set verschijnt. Als hij dit gaat aanvechten heeft Endemol geen poot om op te staan. Gelukkig leven we in Nederland nog altijd in een vrij land waarin we mogen zeggen en doen wat we willen. Als Ferry zich op de zijn werk wel gewoon aan de regels houd dan is er niets aan de hand en kan Endemol verder helemaal niets beginnen.

 6. B

  Beste jongen maar vreselijk naïef. Gewoon ontslag geven daar leert hij van . Is niet de eerste keer dat hij zich misdraagt en denkt onze lieve heer te zijn.

 7. Robbert

  Omdat hij zich niet op 1,5 meter afstand hield van andere mensen openbare plekken? HAHA!

  Ik wil de zwartwerkers Van Heteren (2005) en Mans (2019) ook terugzien. Prachtacteurs die interessante personages vertolkten, respectievelijk de personages Guus Tuinman en Jet Moerkerken.

  (zwartwerkers als in de knecht van Sint Nicolaas: Zwarte Piet. niet te verwarren met de andere betekenis van het woord natuurlijk)

 8. Cc

  @Bart , jongen je lult uit je nek Endemol kan hem zonder pardon op straat trappen.

 9. Trudy

  hij leert het nooit… blijft een sukkel..

 10. The Dark Light 1998

  Wanneer bovenstaande mensen de acteurs Alexander van Heteren en Lindertje Mans opeens Zwarte Piet noemen is dat omdat ze beiden meededen aan de Sinterklaas-serie “Slot Marsepeinstein” voor Studio 100 en Nickelodeon, waarin ze respectievelijk Zwarte Piet speelden.

 11. Angeltje

  Wat een VETTE ONZIN Endemol,…SCHAAM JULLIE !!!….

  Je vind wel weer ander werk hoor Ferry, die GTST gaat er toch niet lang meer zijn, want ik heb vanmorgen gezien dat het nu met Ruben Nicolai veel meer kijkers trekt.

 12. Loverboy

  Angeltje
  wo 03 jun 2020 om 15:54

  Hij heeft toch nog als bijbaan Anusje voor alles en iedereen.

 13. CB

  Even een vraag tussendoor: wie van de aanwezige reaguurders hier heeft zich netjes aan de RIVM-maatregelen gehouden? #kijkeerstnaarjezelf

 14. Lizzy

  Is Eddy Keur toch nog ergens goed voor, applaus!

 15. Rukken moet lukken

  @CB

  Ik. Maar ik heb nog niet gereageerd op bovenstaand artikel. Wat wil je eigenlijk met mijn antwoord? Niet echt interessant of een onbekende op een of ander forumpje zich al dan niet aan de maatregelen heeft gehouden, of wel?

 16. Loerebul

  Wie is die slettebak die er naast staat?

 17. TuMadre

  haha wat een sukkel en met zon rotkop kom je toch al niet ver, dag trieste carrière.

 18. Dikkie Dik

  @ moltalk

  De zoon van ene zak!

 19. Solidarikots

  Beter gtst in z’n geheel weg.

 20. M.

  Jezus Christus Ferry Doedens, word nou eens een keer volwassen. Ik mag jou heel graag, uit de grond van mijn hart, maar wat een zorg kindje kun jij zijn, labiel en onverantwoordelijk.

 21. Ron

  Wat een hysterische actie om niets. Belachelijk.

 22. Annabel Nanninga

  Deze Doedens is net zo erg als Halsema!

  Ritueel verbranden, er zit niks anders op, anders raken we het corona/homo-virus nooit kwijt!

  @Klaas Dijkhoff: “kom je mij vanavond weer volblaffen?”

 23. Ik

  Deze gast moeten ze niet meer een plek bieden

 24. Michiel

  Prima dat hij voorlopig niet op de set mag komen, de veiligheid van mensen staat voorop! Had ‘ie de boel maar serieus moeten nemen. Maar dat hysterische gedoe van de Telegraaf slaat natuurlijk nergens op. Het zal de Telegraaf aan hun reet roesten of mensen wel of niet ziek worden. Die willen gewoon hun krantje verkopen, en hoe meer ze schreeuwen, hoe meer ze verkopen. Ze blijven fout, dat zit gewoon in hun DNA.

 25. Carola

  Stop maar met gtst

 26. HadieDave

  Hahahahahahaaaa, wat een zak hooi.

 27. MC bezoeker 23

  Jemig zeg, wat is dit voor kerel….. Daar moet je helemaal niet mee willen werken. Zal altijd de fout in blijven gaan….

 28. kritisch avro-lid

  Sure en al die andere soap sterretjes hebben zich zeker wel aan de Corona regels gehouden. Ik geloof er niets van. Alleen zijn ze niet zo dom geweest om dat publiek te maken.

 29. Sjors van Kempen

  Dus dit sujet is in 2015 ontslagen maar speelt ondertussen doodleuk weer in diezelfde serie? Bijzonder.

 30. Dries Roel Vink

  Kan die inhoudsloze serie / dombo-tv niet op non-actief?

 31. Jasper

  Heeft Jordi Versteegden soms een blauwtje gelopen bij Ferry dat ie zo ontzettend los gaat.

 32. The Henk

  Forget about them, Ferry, die politiek correcte jankende deugertjes, bah.

 33. Bas

  Helemaal mee eens!!!
  Erg laag ook om dan ineens terug te krabbelen.
  Goede beslissing van Endemol en als je fouten maakt
  moet je ook voor de volgen instaan en niet ineens terug krabbelen.

 34. Axel-F(Arnhem)

  Beste endemolshine , zet ferry gewoon in in gtst.

  of we halen lijken uit de kast.

 35. Leo knots

  Laten ze Halsema en al die andere gekken die op de Dam waren dan ook direct in 2 weken in quarantaine zetten

 36. Arie

  Endemol wat een kutclub
  Noord Korea is er niets bij

 37. Boerenverstand

  Who cares, dat hele GTST is op sterven na dood. RTL kan beter ‘Ik weet er alles van’ om 20 uur houden. Misschien kan GTST naar het kinder-tv uurtje. Vroeger was het ook om 19 uur.

 38. Leon

  Waarom zijn Guus en Jet eigenlijk uit de serie gegaan?

  Ik weet dat Alexander en Lindertje actief zijn in het theater, maar een terugkerende gastrol had toch wel gekund? Bovendien kan ik op internet niet vinden waar Alexander de laatste 7 jaar mee bezig geweest is. Het zou jammer zijn als hij niet meer gevraagd is.

 39. Carrie

  Ferry was vooral heel druk met het promoten van zijn piemel op Grindr. Hiermee kan hij nu lekker fulltime aan de gang.

 40. @ Leon

  Voor zover ik weet is Alexander van Heteren in 2009 voor het laatst actief geweest in het theater. Vanaf dat jaar heeft hij nog t/m 2013 de rol van Zwarte Piet Hoofdpiet gespeeld in de televisieserie “Slot Marsepeinstein”. Wat de heer Van Heteren sindsdien gedaan heeft weet ik niet.

 41. MERS Pardoel

  Veerboot Doedens is DE reden dat ik geen GTST meer kijk. Waardeloos geacteerd, irritante arrogante smoel en EXTREEM egoïstisch. Tweede keer in een paar jaar tijd dat hij op non-actief wordt gesteld. Bij ieder normaal bedrijf zou dat ONTSLAG zijn. Gooi die arrogante drol gewoon op straat. Alleen DAN leert hij van zijn fouten.

 42. Arie Schoenlepel

  Ferry… een extreem überdom talentloos schertsfiguur!

 43. Ingrid 🌼

  Snuift hij weer of zo? Dom gedrag. Kan beter uitkijken naar een andere baan,want hij maakt zichzelf onbekwaam ,onbetrouwbaar en onverantwoordelijk…… 👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼👋🏼 doeiiiii

 44. Sandra Reijers

  Omdat die menselijk is. Ziek!

 45. Oliebol

  Arie Schoenlepel
  wo 03 jun 2020 om 18:57
  Quote: … een extreem überdom talentloos schertsfiguur!

  @Arie Schoenlepel:
  Tot een conclusie als de bovenstaande kun je enkel en alleen komen als je op dezelfde leest geschoeid bent!
  Snap je ‘m of gaat dit je hersencapaciteit weer eens te boven?

 46. Giggio

  Jordi werd zeker door Ferry overgeslagen met knuffelen?

 47. Donald Dumb

  Wordt je twee keer ontslagen bij een soap.
  Dan doe je iets niet goed…

 48. Jantien Visser

  Het getuigd van lef dat Ferry zo eerlijk voor zijn geknuffel uitkomt. Maar hij had kunnen weten dat hij binnen een club met schijtlijsters werkt. In die 8 weken had hij anders allang ziek geweest. Maar daar kunnen die angsthazen om hem heen niet eens bedenken. Wat getuigd dit van een laffe bende daar op de set van GTST en cs.

 49. Sandra Reijers

  Inderdaad eens, hij is lekker eerlijk geweest en niet zoals in andere in de media. Hij verdiend nu juist respect van de mensen!

 50. Penny Wise

  De paus is niet blij met het feit dat Ferry op nonnen actief is.

 51. Sandra Reijers

  Ik heb Ferry een compliment gegeven voor zijn eerlijkheid en oprechtheid. Mensen warderen dat. Hij is nu eerlijk dus op lange termijn is dat alleen maar slim wat die doet nu.

 52. Solidarikots

  Het geweld dat toegepast is is walgelijk en totaal niet gepast door die politie. Maar ik vraag me af, heeft werkelijk niemand maar ook in z’n achterhoofd die protesteert dat deze persoon ook geen lieverdje was? En zo iemand niet voor niets met de politie in aanraking komt.

  Net als die hendriquez. Dat is buitensporig geweld geweest. Maar je kunt je ook afvragen dat als je je normaal gedraagd dan was dit ook nooit gebeurd.

  Wat die politie vervolgens doet is een ander verhaal en nogmaals niet gepast.

 53. Bart

  @Cc Niet met dit als reden. Ze kunnen hem natuurlijk op straat trappen maar dat gaat ze dan geld kosten als hij naar de rechter stapt. Ik had hem de vorige keer al niet terug laten komen. Niet alleen vanwege zijn drugverslaving maar ook gewoon omdat hij niet kan acteren.

 54. Ap

  Een compliment geven,ontslaan die gast,je mist er niks van als hij niet meer meespeelt,denkt alleen maar aan zich zelf.

 55. Yes!

  Dat vind ik opzich wel een leuk idee: acteurs die voorheen landelijke Zwarte Piet speelden mee laten doen aan Goede Tijden Slechte Tijden.

 56. Geronimo

  Hij had moeten zeggen dat hij dat deed in de hoedanigheid van SJW in het leger van Soros. Was er niks aan de hand geweest.

 57. Lies

  Dat je een voorbeeld functie hebt, ook als Z-list BN-er, dat gaat hij nooit begrijpen. Hopeloos slechte acteur. Ze hebben hem er hopelijk al uitgeschreven.

 58. Magnus Dickendorfer

  Blijft een domme gast deze doedens. Je zou denken dat hij van de vorige keer een les heeft geleerd.

 59. Teun

  Ik haat deze cokestuiver intens!

 60. Natalie

  Op http://www.endemolshine.nl staat nu een bericht over de ‘lentecliff’ en het nieuwe seizoen dat op 31 augustus begint.

  Ik ben benieuwd hoe GTST 2.0 eruit komt te zien. Hopelijk komt de leader terug in een nieuw jasje.

 61. Twan

  Neem aan dat zijn collega die op de Dam stond ook op non actief wordt ge,et ?

 62. Polderman

  Geronimo, best antisemitisch en gewaagd jouw bericht?

 63. Heleen

  Waarom heeft GTST eigenlijk hun interpretatie van het Sinterklaasfeest aangepast? Er is niets mis met het liedje “Sinterklaasje Kom Maar Binnen Met Je Knecht” terwijl deze tekst werd aangepast naar “Sinterklaasje Kom Maar Binnen Met Je Piet”.

  Uit recent onderzoek bleek dat maar liefst 95 procent van Nederland tegen het wijzigen van de traditie is, dus ik maak mij ernstig zorgen over deze beslissing.

  Er waren helaas geen Zwarte Pieten te zien in de aflevering uit 2019, maar ik vermoedt dat GTST een wijziging van Zwarte Piet zou hebben laten zien als er Zwarte Pieten in de verhaallijn geschreven waren. Enorm jammer want in 2010 toonden ze dat het echt heel erg goed konden: een pikzwarte Zwarte Piet die oorbellen draagt en zelfs de roe bij zich heeft. GTST had dus ooit een traditiegetrouwe vertolking en dat werkte enorm nostalgisch en dat is alleen maar positief.

 64. The Rooftops

  Dat vond ik zelf ook een frappante beslissing. Op de website http://www.endemolshine.nl heb ik niets kunnen terugvinden over deze beslissing.

  Ik ben voorstander van Zwarte Piet en ik ben tegen het wijzigen van de traditie. Hoe ik Zwarte Piet wil zien: een pikzwart gezicht, met kroeshaar, oorbellen dragend, rood gekleurde lippen en het liefst ook met de roe in de hand. En natuurlijk met ongewijzigde traditionele liedjes, dus De Zak van Sinterklaas met ‘plak voor het luie, stoute kind’ en ook met ‘knecht’ in de liedjes.

 65. Harrie

  Typische borderliner

 66. Lies

  Topacteur, kan zo meedoen in Hollywood,ben groot fan van je Fer!

 67. Tilly

  Zwarte Piet lijkt (positiever-wijs) onder de bevolking een hotter topic dan de ZwartePietenDiscussie. Waarom zet de media al die activisten in de spotlight?

 68. Ik Wil Zwarte Piet

  Door het aantal activisten dat de media op de voorgrond plaatst lijkt het alsof de activisten in de meerderheid zijn terwijl de voorstanders juist in de meerderheid zijn. Het merendeel van Nederland wil juist de traditionele Zwarte Piet.

  De Telegraaf heeft momenteel een filmpje op hun YouTube-kanaal staan onder de titel “NTR doet Zwarte Piet in de ban” waarin verhaal tot in de details uitgelegd wordt.

 69. De Verlosser

  Ferry is de domste mens die ooit geleefd heeft.
  Ik ben het licht, het leven en de waarheid.

 70. Dennis

  Ferry is erg verwend en arogant, als hij straks 30 is hoeven de gays hem niet meer. Kijk maar naar Carla Boshard, vroeger zag hij er leuk uit, nu een dikke onverzorgde kop. Gaat Ferry ook gebeuren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.