GTST zet Ferry Doedens voorlopig op non-actief

Ferry Doedens mag voorlopig niet terug naar de set van Goede Tijden Slechte Tijden, omdat hij zich de afgelopen tijd niet aan de coronaregels heeft gehouden. Dat heeft een woordvoerder van producent EndemolShine laten weten aan Privé TV. Doedens is in opspraak geraakt omdat hij heeft aangegeven schijt te hebben aan de anderhalvemeterregels. “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan“, zei hij in een YouTube-programma.

Na het in opspraak raken van zijn uitspraken krabbelde Doedens ineens terug op zijn Instagram-pagina. “Wij, EndemolShine, hebben Ferry niet gedwongen tot rectificatie. Dat heeft hij uit zichzelf gedaan“, zegt een woordvoerder. “Uiteraard hebben wij hem wel aangesproken op zijn gedrag.”

Het bedrijf achter GTST vindt dat Doedens ook een verantwoordelijkheid heeft naar zijn collega’s. “Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van alle collega’s.”

Voorlopig hoeft Doedens zich dus niet te melden. “Wij hebben dit weekend dan ook noodgedwongen moeten beslissen dat Ferry Doedens voorlopig niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen.”

De komende periode moet Doedens eerst gaan leven volgens de RIVM-regels. “Ferry heeft aangegeven zich strikt te gaan houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten.”

Showdeskundige Jordi Versteegden vindt het een milde straf. Hij gaat bij Privé TV helemaal los op Doedens. “Hij brengt collega’s in het nauw, want scripts moeten wederom omgeschreven worden. Dat betekent dat collega’s opnieuw hun teksten moeten gaan leren. Dat betekent dat hij schijt heeft aan alle regels. Ik vind dat de soap hem wel harder had mogen straffen.”

Het is niet de eerste keer dat er strubbelingen zijn tussen EndemolShine en Doedens. In 2015 werd de acteur ontslagen vanwege zijn cocaïneverslaving.

Lees ook:
Ferry Doedens: ‘We worden gek gemaakt door media’ (maandag)
‘Ferry Doedens teruggefloten door persdienst RTL’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen