Dam-BN’ers niet in quarantaine, vanavond nog een in M

De bekende Nederlanders die maandag samen met duizenden andere mensen op een volgepakte Dam in Amsterdam stonden te demonstreren, houden zich niet aan de oproep van de initiatiefnemers om de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven. De talkshow M heeft voor de tweede dag op rij zelfs wéér zo’n Dam-BN’er in de studio. Na Sylvana Simons gisteren, is het vanavond de beurt aan Famke Louise. Zij gaat voor het eerst in haar carrière een liedje zingen zonder autotune.

Het activistische collectief Kick Out Zwarte Piet, een van de initiatiefnemers van de anti-racismebetoging, roept alle Dam-protesteerders op ‘om de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven’. “We roepen de aanwezige mensen tevens op om, wanneer er zorgen zijn dat je mogelijk besmet bent, je te laten testen via de nieuwe corona-hulplijn.

Daar houden de BN’ers zich niet aan, zo is te zien op Instagram. Humberto Tan laat bijvoorbeeld zien hoe hij er lekker op uit trekt en een Audi-dealer bezoekt. En Famke Louise zit vanavond dus bij M.

Famke vertelt op Instagram best gespannen te zijn: “Voor mij is het best wel belangrijk, want dit is de eerste keer dat ik ga optreden zonder autotune. Als ik een foutje maak, neem me niet kwalijk, want ik ben zenuwachtig.

De zangeres heeft alle reden om extra gespannen te zijn, want M zal vanavond weer een miljoenenpubliek weten te bemoeien. Ze staat immers weer direct na de veel bekeken persconferentie van Mark Rutte, die zich voor het eerst op camera zal uitlaten over het omstreden Dam-protest.

Georgina Verbaan en Halina Reijn houden zich vooralsnog wél goed aan het verzoek om thuis te blijven. Zij zijn al de hele dag druk bezig om op Twitter iedereen voor seksist en racist uit te maken.

Lees ook:
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (gisteren)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen