Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MAX

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 15:10

Daniël Dekker gaat per 1 september aan de slag bij Omroep MAX. Na ruim dertig jaar voor de TROS en later AvroTros te hebben gewerkt, wordt hij bij Omroep MAX eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. “Hij zal daarnaast de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de ontwikkeling en uitvoering van evenementen en live-entertainment activiteiten van de omroep. Ook gaat hij een nieuw radioprogramma presenteren“, klinkt het.

Daniël Dekker is blij dat hij voor de John de Mol van de publieke omroep gaat werken. “Toen Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik dertig jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten.”

En niet zomaar een organisatie. “Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s. Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn. Kennis en ervaring, die ik heb kunnen opdoen door alle kansen die ik heb gekregen bij de TROS en later AvroTros, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.

MAX-directeur Jan Slagter zegt: “Ik ben ontzettend verheugd met de komst van Daniël Dekker. Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.

Daniël Dekker (1960) begon zijn carrière als presentator bij Radio Decibel. Na een korte tijd bij Radio 10 te hebben gewerkt, haalde de TROS hem eind 1988 naar de publieke omroep. Zestien jaar lang was hij elke werkdag drie uur lang te horen in het zeer goed beluisterde programma De Gouden Uren. En nu nog elk weekend Muziekcafé.

Voor AvroTros bepaalde hij jarenlang het beleid voor NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5, was hij hoofdredacteur Sterren NL en verantwoordelijk voor alle programma’s op NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5. Daarnaast was hij tien jaar lang commentator en mede-organisator van het Eurovisie Songfestival.

Foto: Linda Stulic, Omroep MAX
18 Reacties op “Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MAX”


 1. PIPPA

  Gefeliciteerd

 2. paco

  Dat werd eigenlijk nodig tijd ook! Als er één discjockey is die bij radio2 al tijden niet op zijn plek zit, dan is het Daniel Dekker wel.

 3. Mappy

  En nu Ferry Maat met de Soul show op dat tijdstip

 4. Don

  Vreselijk! :-(

 5. Ron

  Misschien wordt het eindelijk eens wat met dat Radio 5, maar ook met Radio 2. Ik zeg win-win situatie.

 6. Ik

  Zeer nare enge man!

  Wilde koste wat het kost radiobaasje zijn zodat hij zijn eigen plekjes kon veiligstellen.

 7. Ik

  @mappy Soulshow heeft eigen platform. Is al soortgelijks op vrijdag. Soulshow heeft voor radio 2 een oudbollige uitstraling . Past beter op radio 5.

  De plek is nu vrij voor de komst van Giel Beelen

 8. Karel

  Goed nieuws! Saaiste DJ ooit. Altijd Radio 2 op staan behalve tijdens Muziekcafė, dan standaard even overschakelen naar Sublime FM. Nu nog die gast van Spijkers met koppen weg en het komt helemaal goed met Radio 2.

 9. Toon

  Ik heb het altijd een sarcastisch, hatelijk en onsympathiek mannetje gevonden als ik hem wel eens hoorde bij gouden uren. Enge bibber.

 10. Toon

  @ Karel, bedoel je dat lelijke geraamte?

 11. Henk Bakhuizen

  Weinig radiomakers zo getalenteerd, oprecht, warm en deskundig als Daniël. Zeker een aanwinst voor Omroep MAX.

 12. Henk

  Laat me even niet lachen, Daniel Dekker mede-organisator van het Eurovisie Songfestival? Hij zat enkel in een commissie die jaarlijks de Nederlandse inzending uitzocht. Dat is heel iets anders.

 13. #

  De enige reden dat hij overstapt naar Max is dat hij daar meer kan verdienen. Overigens een hele goede reden!

 14. Bak Henkhuizen

  Kan het niet beter zeggen dan Henk Bakhuizen hierboven. Laat die Marconi oeuvre award maar komen!

 15. Leo Hotwings

  EX-TROS DJ Patrick Kicken doet een boekje open over hem in een blog. Valt nog reuze mee eigenlijk. Klik op mijn naam om ‘m te lezen.

 16. dynamische dennis

  Omroep Max

  Waar vergane glorie dooft als een nachtkaars

 17. Greet

  Wat gaat MAX met de programmering doen ? Valt het doek dan nu echt voor Tineke ? Of…………stopt Ron en komt dat tijdslot vrij . We zullen het zien. De MAX kan ook vier dagen.

 18. Peter

  Leuk, de weekendborrel vervalt. Er zal wel iets soortgelijks komen. Weer een aanwinst voor radio 5.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.