Ferry Doedens: ‘We worden gek gemaakt door media’

Ferry Doedens staat met twee benen in het coronasceptische kamp. We worden gewoon gek gemaakt door de media. Dat zegt de GTST-acteur in KEURantaine, het enige programma waarvan de transcriptie hier beter bekeken wordt dan de uitzending zelf. Doedens is totaal niet bang voor corona. “Nee hoor, ik heb die angst niet. Nul. Nee, ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media.

Veel mensen zijn wél gevoelig door de berichtgeving in de media en lopen nu schichtig door de supermarktschappen. “Ik respecteer het allemaal, maar als mensen helemaal aangedrukt tegen de eieren en de pakken melk hun gezicht wegdraaien in de supermarkt staan… Ja, sorry, maar nee gewoon. Mevrouw: ik sproei niet in uw gezicht, ik hoest niet uw gezicht, ik blaf niet in uw gezicht, u kunt ook gewoon even normaal praten. ‘Hou je afstand!’, schreeuwen ze dan. Rustig, mevrouw, rustig. Ja echt… Dat heb ik nu al een paar keer gehad.

Anderhalvemetersamenleving

Inmiddels zijn we van de coronacrisis naar de 1,5-meter-crisis gehopt. Doedens wordt helemaal lijp van alle coronamaatregelen. “Ik wilde net even een harinkje nog halen en dan staat er gewoon een enorme rij. Ik ga niet de hele tijd in de rij staan. Daar heb ik geen zin in. Gedoe. Ik heb geen zin in gedoe.”

De GTST-opnames moeten straks ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen. “We zijn deze week weer begonnen met testen en kijken hoe het is met die anderhalve meter afstand. Ik vind het allemaal wel gedoe hoor met die protocollen. Ik word er niet goed van. Maar ja, we mogen blij zijn dat we werk hebben.”

Trainen

De afgelopen maanden heeft Doedens weinig uitgevoerd, behalve thuis sporten. “Ik moet zeggen dat ik nu de afgelopen acht weken wel gewoon chill aan heb gedaan en gewoon heel veel aan het trainen ben geweest. Ik dacht: of ik kan nu op de bank gaan zitten met een bak chips en me volvreten of de knop omzetten en gaan trainen. Ook na dit gesprek ga ik lekker trainen en zit ik weer lekker in mijn velletje.”

Hij is niet meer samen met zijn vriend. “Ik wil het er niet te lang over hebben. We hebben zeventien heel leuke maanden gehad en het is goed dat het klaar is.”

KEURantaine is het YouTube-programma waarin Eddy Keur bekende Nederlanders interviewt. De meeste uitzendingen trekken enkele tientallen kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen