Olcay Gulsen moet 120.000 euro dokken na wanbestuur

Het is voor Olcay Gulsen te hopen dat haar contract bij Talpa Network een beetje lucratief is, want de komende jaren moet ze flink dokken aan de curator van haar failliete bedrijf SuperTrash. Dat meldt zakenblad Quote. De curator meent dat Gulsen verantwoordelijk kan worden gehouden voor het faillissement en onderzoekt zelfs mogelijk frauduleus handelen. Om een gang naar de rechter te voorkomen is er afgesproken dat ze de komende drie jaar 120.000 euro aan de boedel betaalt.

Het is een fractie van de schade, maar iets is beter dan niets, moet de curator gedacht hebben. Diens woordvoerder zegt: “120.000 euro kwam er uit de onderhandelingen. Anders was het mogelijk een zaak voor de rechter geworden.

Heikele punten zijn vooral de slordige boekhouding en opmerkelijke uitgaven vlak voor het faillissement, zoals een factuur van 18.000 euro voor de autoreparatie van Gulsen en een creditfactuur van 90.000 euro voor een vriendin van Gulsen.

Zelf zegt Gulsen: “Zoals uit het verslag blijkt heb ik nadrukkelijk en onderbouwd betwist dat mij als bestuurder enig verwijt te maken valt. Om een streep te zetten onder deze vervelende periode, waarin mijn rol bij het faillissement veel onwaarheden zijn verkondigd heb ik (zoals de curator schrijft uit opportuniteitsoverwegingen) besloten om met de curator een finale en alomvattende regeling te treffen. Voor mij is deze kwestie hiermee afgedaan.”

Tegenwoordig is Gulsen actief voor Talpa Network. Ze zat maandagavond nog aan de desk van Shownieuws, waar deze kwestie overigens niet besproken werd.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen