‘Big Brother op tijdslot GTST zou grote gok zijn’

Het zou een grote gok zijn om Big Brother op de plek van Goede Tijden Slechte Tijden te zetten. Als men tóch niet zo zit te wachten op de revival van de realityshow, dan zou het de vooravond van RTL 4 een té grote tik geven. Dat zegt Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, bij Privé TV. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over welk programma GTST gaat opvolgen als de kijkcijfers echt onhoudbaar laag worden. Goossens denkt in elk geval niet dat Big Brother daarvoor geschikt is.

Big Brother om acht uur op RTL 4 kunnen we bijna wel vergeten, aldus Goossens. “Dat zou een heel spannende gok zijn, want als het dan niet loopt, dan trek je wel het ventiel uit je hele vooravond. Die bouwt langzaam op met RTL Nieuws, Editie NL, Boulevard en dan kom je weer bij het nieuws en dan zou je om acht uur mensen massaal af kúnnen zien haken als het toch niet is wat we er met z’n allen van hopen.”

Waar denkt hij dat het programma heen gaat? “Ik denk eigenlijk op RTL 5. Het is een vooravondprogramma.”

Voor de presentatie denkt hij dat Bridget Maasland geschikt is. “Ze is toevallig nog steeds onder contract bij RTL, dus wat dat betreft zou één plus één twee kunnen zijn. Tegelijkertijd kan ik me ook voorstellen dat ze naar de social-mediasterren kijken. De Kaj Gorgelsen van deze wereld. Ook met het idee om de Instagram-generatie bij het programma te betrekken. Daarmee zou je een social-media-twist aan het programma kunnen geven.”

Patty

Ook Patty Brard heeft het programma ooit gepresenteerd, herinnerde ze zich gisteren in Shownieuws. “Ik heb de derde editie mogen presenteren, waarin onder meer Kelly van der Veer en Andries de Jong zaten. Dat was natuurlijk wel meteen een goede cast, weet je. Als je een Kelly van der Veer hebt die al in een jacuzzi met wijn in haar mond ligt als je het terrein net hebt verlaten… En wel meer aan d’r mond denk ik. En het maakte haar allemaal niet uit en ze ging tekeer. Dan weet je in elk geval dat er een aanstichter des kwaads in het huis zit.

Gaat de revival van Big Brother scoren? “Ik denk dat het ligt aan een heel goede cast én aan het tijdslot.

Paul

Paul Römer, die met John de Mol aan de wieg stond van Big Brother, heeft geen hoge verwachtingen. “Het is vaak gezegd, hè: de allereerste cast van de allereerste Big Brother – dat gold overigens voor alle Big Brothers over de hele wereld – heeft geen idee waar ze aan gaan beginnen. Die gingen er echt in voor het avontuur.

Na die eerste serie bleek je uit het huis te komen als bekend figuur en dat leidt bij een tweede serie tot een ander soort cast die je krijgt. Er komen mensen op af die in het huis willen zitten om bekend te worden. Zelf vind ik dat dan iets minder leuk. Je krijgt toch een soort wannabe’s, mensen die niet zichzelf zijn. Reality is beter als het echt is.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen