Maurice de Hond (72) verliest zoon Marc de Hond (42)

Theatermaker Marc de Hond is op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij wordt donderdag in besloten kring begraven. Dat laat een woordvoerder namens de familie weten aan de media. Marc is de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond, die momenteel een prominente rol speelt in het coronadebat. “Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon“, zegt hij. “Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc. Een grote steun voor ons allemaal.

Ook in zijn laatste maanden hield Marc zich sterk. “Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken.

Marc stopte op zijn achttiende met studeren en en richtte een veilingsite op, die werd verkocht aan een Duitse partij. Daarna werd hij actief als dj op radiozenders 3FM en Caz.

In 2002 werd bij de toen 25-jarige Marc een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties raakten de zenuwen in zijn merg bekneld, waardoor hij in een rolstoel belandde.

Aanvankelijk had Marc er heel veel moeite mee om zijn nieuwe situatie te accepteren, maar daarna ontpopte hij zich tot een belangrijk boegbeeld van Nederlanders met een beperking.

De laatste tweet van Marc de Hond dateert van 24 mei. Hij riep de media toen op om in het coronadebat beter te luisteren naar zijn vader. “Wie de moeite neemt om terug te lezen. Mijn vader had al tijden gelijk over weersomstandigheden, mondkapjes, multievents, luchtvochtigheid. Als die slapende RIVM-lui nou eens zouden luisteren en de media hem wat meer tijd zouden geven (Op1 schaam je)… Ik ben trots op Maurice de Hond.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen