Rutte geeft AD-Angela klap in gezicht, biedt perspectief

Geplaatst op di 05 mei 2020 om 8:30

Oei: Angela de Jong zal vandaag steigerend wakker zijn geworden met het nieuws dat minister-president Mark Rutte ons land eindelijk perspectief gaat bieden. Na de aanvankelijke complimentenregen, keerde in de afgelopen twee weken het sentiment rondom het coronabeleid van Rutte. In actuele programma’s op tv werd uitgebreid geklaagd over het gebrek aan perspectief: we weten totaal niet welke kant we opgaan. Het leidde tot een woeste Angela de Jong; zij hekelt de vraag om perspectief.

De Jong brieste in haar column: “Er is één ding dat ik nog beuer ben dan het thuiszitten. En dat zijn mensen op tv die ‘perspectief’ missen van de overheid. Ik kan dat woord niet meer horen en ik kan geen klagende deskundige of ondernemer meer zien.

Gelukkig worden die ‘jengelende’ ondernemers, zoals De Jong het omschreef, nu alsnog gehoord door Rutte. “Het kabinet wil de bevolking meer ‘perspectief’ gaan bieden in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt een omslag gemaakt in de adviezen. Niet langer wordt benadrukt wat er allemaal niet kan, er zal worden gekeken naar wat juist wél kan“, meldt de NOS vanochtend.

Het kabinet wil nog steeds dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven en vanuit huis werken, maar minder dwingend dan tot nu toe. De nadruk komt te liggen op thuisblijven als je klachten hebt, melden bronnen rond het kabinet aan de NOS.

Bovendien wil het kabinet contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten, maar ook terrassen en strandtenten weer heropenen. Grote evenementen blijven nog wel uit den boze.

Wanneer krijgen we het allemaal te horen? Morgen overlegt het kabinet over de maatregelen en hakt dan de knopen door. Om 19.00 uur is er dan weer een persconferentie op televisie.

Het biedt perspectief voor de tv-wereld als we niet allemáál, maar alleen mensen met klachten als een potentieel besmettingsgevaar worden gezien. Grote studioshows met publiek zullen lastig blijven, maar overige producties kunnen mogelijk wel makkelijker hervat worden. Bovendien spelen mensen met contactberoepen, waaronder kappers en visagisten, een cruciale rol in de televisiewereld.

Het druist allemaal wel in tegen het gedachtegoed van De Jong. Zij wil het land liefst in lockdown houden totdat er een vaccin of medicijn is. “Wat is er onduidelijk aan een dodelijk virus dat rondwaart, waar geen medicijn of vaccin tegen bestaat?

Lees ook:
Loonslaaf Angela de Jong wil lockdown in stand houden (30 april)
Teun geeft perspectief-allergische Angela billenkoek (4 mei)

Foto: NPO
41 Reacties op “Rutte geeft AD-Angela klap in gezicht, biedt perspectief”


 1. Derhal Flynn

  Is het echt zo dat zij het land het liefst in een permanente lockdown will houden totdat er een vaccin of medicijn is?
  Het rijdt momenteel wel lekker door op de snelweg maar die lange rijen bij de bouwmarkt en de IKEA gaan me inmiddels een beetje tegenstaan. Klaar met de ‘Lockdown’, tijd voor de zomer! En de hele dag bier zuipen gaat ook vervelen, zeker als je ’s avonds weer de nachtdienst in moet.

 2. Hugo

  Ik ben Angela de Jong moe.

 3. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Claudia de Breij, Angela de Jong en Katja Schuurman, doodmoe word je van die zogenaamde BN-ers. Het zou me een lief ding waard zijn als Mediacourant er minimaal een week (liever nog heel veel langer!) niets meer over deze 3 nono-figuren schrijft.

 4. Dries Roel Vink

  Rot toch een eind op, Angela! Met je bolle hamsterhoofd!

 5. Fidan

  Afgebluft Angela? Hou nu eens die waffel van je, corona is gezellig vind jij. Die uitspraak bewijst jouw domheid en de kwaliteit van het AD dat zij jou in dienst hebben.

 6. man pan

  Flauw om mensen belachelijk te maken vanwege hun angst. Als je boven de 60 bent en/of beetje hoge BMI hebt kan een besmetting best tricky zijn.

 7. peter

  En de overige horeca dan, gaat die niet open. Je zal als klein restaurantje, toko, geen terras hebben, hoe dan?

 8. M

  Natuurljk heeft dat obese zwijn liever een complete lockdown omdat ze vanwege haar overgewicht een hoger risico loopt.

  Met de ikke-ikke-ikke-mentaliteit van Angela verwoest ze liever de hele economie dan dat ze zelf iets aan haar levensstijl gaat doen door minder, en minder vet te eten en meer te bewegen.

 9. man pan

  @peter
  Kroegen zonder terras kunnen hun tent sluiten.
  Ik denk dat kleine restaurantjes en toko’s met scheidingswanden moeten gaan werken, als je de tafels 1.5 meter uit mekaar gaat zetten hou je niets meer over.

 10. Ronaldz

  Met haar hoofd omhoog op de foto lijkt Angela een facial af te wachten. Begrijp ik ook gelijk waarom ze liever binnen wilt blijven. Viezerik..

 11. Willie

  Rutte zit verstrengeld in de blunders en leugens en niet genomen maatregelen in het begin van de corona wat veel mensenlevens heeft gekost.

 12. gtstfites

  Zie je maar weer dat Angela een PVV of FVD stemmer is.

 13. Marko Roeten

  Ik vind dit corona beleid wel goed zo, lekker rustig weinig last van mensen die te dicht in mijn aura komen.

 14. robert

  Het is lekker als je je dagelijkse portie Angela-bashing hebt. Dan kan je lekker de rest van de dag tegemoet treden. Ken weinig mensen die zo prettig als boksbal dienen. Ze maakt het er ook naar; het is gewoon activistisch huisvrouwen gebep.

 15. Hatsevlats

  RUTTE IS BULLSHIT BRENGT BULSHIT maak mensen bang met zijn staats omroep en met rivm hij heeft de afgelopen jaren de zorg afgebroken de ondernemers de bevolking uit gemolken de eu vrij baangegeven er zit nog nauwelijks geld bij de ondernemers dus vallen ze met bosjes om hij gelooft in zijn eigen leugens de viezerik Stem FVD OF PVV VAN DIE LINKSE LEUGENAARS D66 GROENLINKS PVDA HOEF JE NIKS TE VERWACHTEN

 16. Marco

  Willie had expert moeten worden. Wat een domheid van deze persoon. Beetje het nieuws volgen en kennis opdoen.

 17. Dominee Bonk

  Angela de Jong moet een officieel spreekverbod krijgen, wat een dom boers wezen is het toch. Wie wil jaar lezen, laat staan zien. Er zijn grenzen, laat dit wezen zich zelf voor goed in een levenslange zelfisolarie opsluiten. Amen, God en ik zijn er voor elkaar, en af en toe misschien ook voor jullie, maar dan moeten jullie je wel betamelijk gedragen. Tongkronkelkusjes van jullie Dominee Bonk.

 18. discuswerper

  Elke MC bezoeker is NPO Kijker alias Hugo moe

 19. Ron

  Nou dat is op deze Bevrijdingsdag nog eens goed en toepasselijk nieuws, maar mevrouw de Jong duikt nog even onder de klamme lappen om zich verder te schamen over haar onbeholpen opmerkingen.

 20. Boerenverstand

  Nu nog de anderhalve meter vervangen door de één meter die de WHO adviseert, en die bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië, Frankrijk e.d. hanteren.

 21. Judeska

  Kom niet in mijn aura bitch.

 22. Denk Na

  In de US moeten 6 ft afstand houden van elkaar. Ridicuul. Nooit geweten dat de WHO zelf 1 meter adviseert. Is dat nieuw?

 23. Boerenverstand

  Voor wie echt meer wil weten over de verspreiding van virussen. Zoals we allemaal eigenlijk al wel weten: zomers gaat dat anders (vooral direct contact) dan ’s winters (vooral via de lucht).
  Het dragen van mondkapjes is niet alleen om het virus tegen te houden, maar vooral ook om de neus ’s winters warm en vochtig te houden. Daarmee heeft een virus minder kans. Zomers als het toch al warm en vochtig is, heeft dat veel minder nut. In het voor- en najaar verspreidt een virus zich zowel via de lucht als directe contacten.
  https://www.annualreviews.org/doi/pdf/10.1146/annurev-virology-012420-022445

 24. aammehoela

  Het zou mooi zijn als de terrassen in ieder geval ook weer open mogen. Zeker in de 2e helft van mei met Hemelvaart en dus voor velen een lang weekend en uiteraard Pinksteren het weekend erop.

 25. Trudy

  Angela de Jong kan mij niet genoeg klappen in het gezicht krijgen.. dat is pas een perspectief!!!

 26. Boerenverstand

  @Denk Na: het is lastig om op deze website links geplaatst te krijgen, maar nogmaals een poging: hier is het WHO-advies:
  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

 27. Denk Na

  @Boerenverstand: dank, duidelijk. Het RIVM en ook het Amerikaanse CDC hebben hier dus een andere, een voor mij dus onbegrijpelijke andere invulling aan gegeven…

 28. Boerenverstand

  @Denk Na: Nederland heeft klakkeloos de Duitse afstand overgenomen, net als België.
  De afstand van 1m tot 2m is gebaseerd op onderzoek uit de jaren ’30 en ’40 waaruit bleek dat iemand die hoest of niest luchtdrupeltjes verspreid met daarin het virus. Deze blijken vooral binnen 1m op de grond te vallen, maar een deel gaat verder, tot 2m. In het algemeen geldt: hoe groter de afstand, en hoe minder lang je bij een besmet iemand bent, hoe veiliger. Het Amerikaanse en Britse advies is niet gebaseerd op passanten, maar op mensen die een aantal minuten met elkaar face-to-face willen praten.
  Voor besmette mensen wordt sinds de jaren ’30/’40 een afstand van minimaal 10 ft geadviseerd, of nog beter: isolatie.

  Inmiddels is er veel meer onderzoek. Zo blijken virussen in nog kleinere deeltjes (kleiner dan druppeltjes) verder weg te spreiden. Onderzoek in Chinese ziekenhuizen wijst op 4m, laboratoriumonderzoek in Massachussets op 7m, en er is ook al onderzoek dat een zwetende jogger een spoor van maximaal 20m achter zich laat. Maar er is geen enkele onderzoek dat bevestigt dat virussen na deze afstanden zonder in een vochtdruppeltje te zitten, nog besmettelijk zijn. Hiermee rekening houden, zou pure speculatie zijn.

  Wat verder door recentere studies wel heel duidelijk is, is dat virussen verder komen en beter overleven in binnensituaties. Buiten is dat veel minder. Daarom heeft Taiwan het meest genuanceerde advies: 1,5 meter binnen, en 1,0 meter buiten. En een mondkapje als deze afstanden niet lukken. Ook zie je dat steeds meer landen, zoals Spanje, voor buitenevenementen meer bezoekers toe gaan staan dan voor binnen.
  Taiwan:
  https://www.cdc.gov.tw/En/Bulletin/Detail/kM0jm-IqLwNBeT6chKk_wg?typeid=158

 29. Boerenverstand

  @Denk Na: Mijn vorige reactie hangt nog bij de moderatie, maar al vast als verdere toelichting. Hoe ver een virus zich verspreidt, is afhankelijk van het virus. Niet alle virussen wegen even zwaar en hebben dezelfde opbouw, en ze bouwen ook niet het hetzelfde vochtdruppeltje om zich heen op.

  Naar COVID19 is nog geen onderzoek hoe ver het zich verspreidt. De WHO staat op het standpunt dat het sterk op SARS lijkt, waarvan wel onderzocht is is dat het zich maar tot 1 meter verspreidt. Daarom het WHO-advies: 1 meter.

  Het Amerikaanse CDC stelt zich op de maximale veilige afstand voor alle ooit onderzochte virussen: 2 meter. Het CDC weigert vragen van journalisten te beantwoorden waarom deze 2m (in imperialistisch stelsel vertaalt naar 6 ft) en niet 3 ft.

  Onder media-invloed heeft het Verenigd Koninkrijk de Amerikaanse 2m overgenomen. Duitsland en Australië hebben zonder opgave van reden de middenweg gekozen: 1,5 m. En Nederland en België zijn Duitsland gevolgd.

  Inmiddels blijkt de WHO gelijk te hebben, en is COVID19 gewoon een mutant van SARS (en 1,0m afstand voldoende, zeker buiten):
  https://www.rd.nl/meer-rd/wetenschap-techniek/genetica-schept-duidelijkheid-covid-19-is-gewoon-sars-1.1645790

 30. Denk Na

  In Vietnam zijn ze trouwens ook al in delen (?) van het land weer van de lockdown af. Ik zag een stream waar ze helemaal geen mondkapjes meer dragen zelfs, alles back to normal.

 31. Denk Na

  @Boerenverstand: hopelijk nemen ze dat hier ook over. We lopen achter de feiten aan.

 32. Klaas Flink

  @Hatseflats: zo blij dat we monarchie hebben. Met figuren zoals jij hadden we al lang president Wilders gehad. Kijk naar Amerika welk stuk onbenul daar de touwtjes in handen heeft, ook zo’n mafferd. Ga eens naar een ziekenhuis bij jou in de buurt met je laffe praatjes en vraag of je 1 dagje mee mag lopen, dan lul je misschien wat minder dom. Knap trouwens dat je schrijven hebt geleerd, dat zal wel paar jaar hebben gekost lijkt me, met zo weinig verstand.

 33. Boerenverstand

  Nog wat verdere toelichting. Hoe ver een virus zich verspreidt, is afhankelijk van het virus. Niet alle virussen wegen even zwaar en hebben dezelfde opbouw, en ze bouwen ook niet het hetzelfde vochtdruppeltje om zich heen op.

  Naar COVID19 is nog geen onderzoek hoe ver het zich verspreidt. De WHO staat op het standpunt dat het sterk op SARS lijkt, waarvan wel onderzocht is is dat het zich maar tot 1 meter verspreidt. Daarom het WHO-advies: 1 meter.

  Het Amerikaanse CDC stelt zich op de maximale veilige afstand voor alle ooit onderzochte virussen: 2 meter. Het CDC weigert vragen van journalisten te beantwoorden waarom deze 2m (in imperialistisch stelsel vertaald naar 6 ft) en niet 3 ft.

  Onder media-invloed heeft het Verenigd Koninkrijk de Amerikaanse 2m overgenomen. Duitsland en Australië hebben zonder opgave van reden de middenweg gekozen: 1,5 m. En Nederland en België zijn Duitsland gevolgd.

  Inmiddels blijkt de WHO gelijk te hebben, en is COVID19 gewoon een mutant van SARS (en 1,0m afstand voldoende, zeker buiten):
  https://www.rd.nl/meer-rd/wetenschap-techniek/genetica-schept-duidelijkheid-covid-19-is-gewoon-sars-1.1645790

 34. Boerenverstand

  Het dringt inmiddels ook tot onze rijksoverheid door. Blijkbaar wordt overwogen per 1 juni de terrassen van de horeca open te laten gaan. Rijkelijk laat; dat kan nu al, mits met 1m tussenafstand (als je als overheid in de lockdown blijft geloven). Ook het afsluiten van (parkeerterreinen van) parken, bossen, stranden en openluchtsportlocaties is volgens de WHO niet nodig. De kappers hebben ook al een goed plan met mondkapjes: open dus.

 35. Denk Na

  Ja helemaal mee eens. Waarom wachten. 1 juni is ook maar datum, net zoals 20 mei dat is daar hoef je niet alles aan vast te pinnen. Voortschrijdend inzicht zou je dit kunnen noemen als je nu al maatregelen gaat versoepelen. Niets mis mee.

 36. Ferry

  Na veel reacties te hebben gelezen, begrijp ik dat velen 75 jaar vrijheid toch niet zo vrij ervaren. Van mij mag iedereen z’n mening ventileren zonder dat ik er iets van vind, ik kan van mening verschillen. Maar ‘k zal de ander met respect blijven benaderen en behandelen. Angela de Jong, voor mij blijf je wie je bent en spreek vrij uit.

 37. Kevin31

  Wen er maar aan lockdowns, also je hiervoor huisarrest krijgt zal het met elke griep nu ook moeten. Anders staat RIVM en Rutte goed voorschut. corona is niet erger dan griep mensen ken de cijfertjes:)
  Alles wordt nu onder corona gemeld elke dode elke zieke corona terwijl 50-80% niet corona gerelateerd is. Maar die cijfers zijn opeens nergens meer te vinden hmm vreemd toch en nog steeds hebben meeste niks door. Dat er gewoon voor gek worden gehouden

  Corona werkt als griep, 1 60+ meer risico minder afweer zwaker imunsysteem plus medicatie. 2. Kinderen vrijwel Noors door bmr prik en extreem afweer systeem. 3. Ouderen + risicogroepen krijgen voor griep ook griepprik. 4. Hierdoor hoeft er dus never nooit verplichte vacinatie te komen( 2009 Mexicaanse griep was dodelijker ook geen verplichte vacinatie geweest herinner ik me zo) 5. Zweden alles open minder doden en besmetingen? Rara juist hierdoor heeft Zweden 60% of meer al antistoffen gemaakt en is land zo goed als veilig. Nederland dicht bouwt geen antistoffen op slechts 3% zeggen ze dan. Duurt totaal 6 jaar voor Nederland 70% heeft gehaald tot die tijd kunnen ze ons steeds ongrondwettelijk opsluiten.

  6. Wake the hell up hoe veel meer informatie moet je nog voor door hebt dit puur dictatuur is kijken hoe braaf mensen hun rechten Laren afnemen staats greep uitvoeren zonder mensen iets doen. Rutte had nooit gedacht zo makkelijk kon gaan lachen zich kapot dat stom volk overal door griepje en staatsomroep en beetje paniek zaaien zo snel te controleren zijn..

  Wordt echt tijd jullie die hersens gaan gebruiken keer wat is er nog nodig voor jullie door hebben wat er speelt? Wil je echt camera in je huis waar Rutte mee kijkt zegt ah ah ah dat mag je niet doen . Wordt je dan wel wakker keer of als over paar maanden je 10tje betaald voor brood omdat alles na klote is ???? Maar dan is het weer te laat zoals alriid..

 38. Boerenverstand

  @Kevin 31: het huidige coronavirus is een verzwakte mutatie van SARS. Abusievelijk (?????) COVID19 genoemd, maar eigenlijk SARS-Cov-2. Voor SARS zijn nooit van die idiote maatregelen genomen. De WHO geeft al maanden aan dat het SARS is – met social distancing van 1,0m. Rutte wil – net als Merkel, Sanchez, Macron – herkozen worden door de grote staatsman te spelen. Wel, dan hadden ze in januari al op moeten treden, want toen was het virus al in Europa. Baudet vroeg een debat aan. Maar nee, we konden allemaal rustig slapen… En ondertussen werden er geen mondkapjes en testkits gekocht. Nu pas, vier maanden later, koopt Nederland eindelijk een miljoen testkits.
  Maar, even positief voor Bruins en Rutte, ze hebben een maand terug wel op een parkeerterrein in Lelystad geprobeerd een schimmige deal te sluiten om aan peperdure mondkapjes te komen. Wat een staatsman!

 39. Johann

  @Hatsevlats…een beetje kneus ben jij wel he, met je oproep PVV of FvD te stemmen. Hè ja, gezellig, gewoon wat racisten en neo-nazis (FvD) in de regering? En sinds wanneer zit links in de huidige regering?

 40. anoniem

  angela schaam je

  maar angela kan niet helpen

  ze is verdwaald, weet niet wat ze wil

  is ze een man

  is ze een vrouw

  alles wat angela aanraakt gaat mis

  je ouders heeft je niet GOED opgevoed

  ik weet zeker angela wilde rijke ouders als Linda de mol

  daarom is ze nu elke dag aan het behinderen.

 41. Peter

  Waarom schrijft die angela niks over haar hartsvriendin jinek

  Over de afgang van haar en voor de rest spring voor trein
  Zijn we van dat virus af

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.