Rutte geeft AD-Angela klap in gezicht, biedt perspectief

Oei: Angela de Jong zal vandaag steigerend wakker zijn geworden met het nieuws dat minister-president Mark Rutte ons land eindelijk perspectief gaat bieden. Na de aanvankelijke complimentenregen, keerde in de afgelopen twee weken het sentiment rondom het coronabeleid van Rutte. In actuele programma’s op tv werd uitgebreid geklaagd over het gebrek aan perspectief: we weten totaal niet welke kant we opgaan. Het leidde tot een woeste Angela de Jong; zij hekelt de vraag om perspectief.

De Jong brieste in haar column: “Er is één ding dat ik nog beuer ben dan het thuiszitten. En dat zijn mensen op tv die ‘perspectief’ missen van de overheid. Ik kan dat woord niet meer horen en ik kan geen klagende deskundige of ondernemer meer zien.

Gelukkig worden die ‘jengelende’ ondernemers, zoals De Jong het omschreef, nu alsnog gehoord door Rutte. “Het kabinet wil de bevolking meer ‘perspectief’ gaan bieden in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt een omslag gemaakt in de adviezen. Niet langer wordt benadrukt wat er allemaal niet kan, er zal worden gekeken naar wat juist wél kan“, meldt de NOS vanochtend.

Het kabinet wil nog steeds dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven en vanuit huis werken, maar minder dwingend dan tot nu toe. De nadruk komt te liggen op thuisblijven als je klachten hebt, melden bronnen rond het kabinet aan de NOS.

Bovendien wil het kabinet contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten, maar ook terrassen en strandtenten weer heropenen. Grote evenementen blijven nog wel uit den boze.

Wanneer krijgen we het allemaal te horen? Morgen overlegt het kabinet over de maatregelen en hakt dan de knopen door. Om 19.00 uur is er dan weer een persconferentie op televisie.

Het biedt perspectief voor de tv-wereld als we niet allemáál, maar alleen mensen met klachten als een potentieel besmettingsgevaar worden gezien. Grote studioshows met publiek zullen lastig blijven, maar overige producties kunnen mogelijk wel makkelijker hervat worden. Bovendien spelen mensen met contactberoepen, waaronder kappers en visagisten, een cruciale rol in de televisiewereld.

Het druist allemaal wel in tegen het gedachtegoed van De Jong. Zij wil het land liefst in lockdown houden totdat er een vaccin of medicijn is. “Wat is er onduidelijk aan een dodelijk virus dat rondwaart, waar geen medicijn of vaccin tegen bestaat?

Lees ook:
Loonslaaf Angela de Jong wil lockdown in stand houden (30 april)
Teun geeft perspectief-allergische Angela billenkoek (4 mei)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen