Teun geeft perspectief-allergische Angela billenkoek

Angela de Jong krijgt er flink van langs van Teun van de Keuken. Haar column waarin ze aangeeft moe te worden van deskundigen en ondernemers die in deze coronacrisis om ‘perspectief’ vragen, is schandalig. Dat zegt de NPO-ster in zijn column in de Volkskrant. De Jong, die al jaren in een soort zelfverkozen kijkbuisquarantaine zit, walgt van het woord perspectief. “Ik kan dat woord niet meer horen en ik kan geen klagende deskundige of ondernemer meer zien“, brieste ze.

Ongelooflijk, vindt Van de Keuken het. “Beste ondernemers, houdt u wel een beetje rekening met Angela de Jong, de televisierecensente van het AD?

Want het is misschien begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over de toekomst – uw zaak is al een tijdje gesloten, u vraagt zich af of u uw personeel nog wel kunt betalen of dat u mensen moet ontslaan, maar jengel daar als je blieft niet over op televisie“, vervolgt hij.

Jengelen, want zo is hoe De Jong het noemde. Ze wil niets meer horen van mensen die de economie weer aan de praat willen krijgen. “En vraag al helemaal niet of werkelijk iedereen binnenhouden tot sint-juttemis de oplossing is. Met andere woorden: vraag niet om perspectief, want daar kan onze Angela niet tegen.

Van de Keuken vindt het geestig dat De Jong het specifiek had over jengelende ondernemers ‘op televisie’. “Angela heeft niks tegen jengelende ondernemers, maar niet op televisie! Angela schrijft namelijk over televisie. En als ze niet schrijft over televisie of op televisie praat over televisie, dan kijkt ze televisie.

En op die televisie moet alles Angela-proof zijn. “En jengelende ondernemers vindt zij niet leuk. Die wil ze niet zien.

Het laat zien hoe eng de wereld van De Jong is, vindt hij. “Voor haar levert corona niet de angsten en onzekerheden op die ondernemers wel kennen.

Die angst is reëel. Om die af te doen als gejengel is schandalig.

De column van Teun van de Keuken kunt u hier in zijn geheel lezen.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen