Renze Klamer boos over kritiek op coronamiddelvinger

Renze Klamer ergert zich eraan dat hij een paar weken geleden zo veel kritiek kreeg op de middelvinger die hij opstak tegen de coronamaatregelen. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Terwijl heel Nederland het contact met anderen toen al probeerde te mijden, etaleerde Klamer op de socials hoe hij in Frankrijk gezellig aan het tafelen was met een hele groep vrienden. Ze zaten zo ongeveer op en onder elkaar. “Maar niemand van ons heeft symptomen!“, zo klonk het verweer van de NPO-ster.

Hoe kijkt Klamer nu terug op die rel? “Ik had net met hen vijf dagen in een huisje gezeten tijdens de wintersport. Op elkaars lip. Vóór invoering van die richtlijn. Wat betreft de beeldvorming had ik het beter niet kunnen posten.

Toch ergert hij zich suf aan de gretigheid waarmee men hem terechtwees. “Zo zijn de predikers van deze tijd: online shamen zonder dat ze enige context kennen. Of lukraak foto’s op internet zetten om mensen te schandpalen.”

Het is gewoon bloedirritant, aldus Klamer. “Het zal heus goed bedoeld zijn, maar ik heb enorm veel moeite met het toontje.”

Inmiddels is Klamer iets bezorgder over het coronavirus. “Het is heftig. Ik open alle deuren met mijn mouw, was mijn handen vaak en houd afstand.

Hij vindt het belachelijk dat anderen zich niet aan de regels houden. “Bijvoorbeeld toen ik laatst in de supermarkt een oude man hard hoestend door het gangpad zag gaan. Ik dacht: gast wat doe je hier?

Het VARAgids-interview met Renze Klamer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Natalia van der Zalm, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen